Gündem Milli Piyango yılbaşı çekilişinden ne kadar kazandı?

Milli Piyango yılbaşı çekilişinden ne kadar kazandı?

02.01.2013 - 16:14 | Son Güncellenme:

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, 2013 Yılbaşı Özel Çekilişi’ne gösterilen ilgiye teşekkür etti. Genel Müdürlükten yapılan açıklamada, kurum personeli ile bayilerin özverili çalışmaları ve halkın yoğun ilgisi sayesinde biletlerin tamamının satılarak 400 milyon lira hasılat elde edildiği belirtildi.

Milli Piyango yılbaşı çekilişinden ne kadar kazandı

Açıklamada, geçici sonuçlara göre, talihlilere ikramiye olarak 242 milyon, hazineye kamu payı ve vergi olarak 102 milyon, bayilere satış komisyonu ve diğer giderler için 56 milyon lira ödeneceği ifade edildi.

Yılbaşı Özel Çekilişi’nin büyük ikramiyesi olan 45 milyon liranın İstanbul, İzmir, Adana ve Muğla’da satılan ”6718374” numaralı çeyrek bilete isabet ettiği anımsatılan açıklamada, biletlerin İstanbul’da 3430-0829 ruhsat numaralı Azim Horozoğlu, İzmir’de 0900-0142 ruhsat numaralı Muhammet Soymaç, Adana’da 0100-0193 ruhsat numaralı Yusuf Ertürk, Muğla’da 3300-0512 ruhsat numaralı Mustafa Atmaca tarafından satıldığı bildirildi.

Milli Piyango İdaresi Genel Müdürlüğü, açıklamasında şu ifadelere yer verildi: ”Yılbaşı Özel Çekilişimize gösterilen yoğun ilgi ve teveccüh, son zamanlarda kamuoyuna yansıyan asılsız iddiaları da boşa çıkarmış, halkımızın İdaremize olan güçlü güvenini göstermiştir. İdaremiz şeffaf, ilkeli ve paylaşımcı çalışmalarına bundan sonra da taviz vermeden devam edecektir.

Yılbaşı Özel Çekilişi’ne gösterilen yoğun ilgi ve katılımdan dolayı değerli vatandaşlarımıza ve basın mensuplarımıza, gayretli çalışmalarından dolayı bayilerimize ve personelimize teşekkür eder, mutlu yıllar dileriz.”