Gündem Misi Akademi’de sanat üzerine

Misi Akademi’de sanat üzerine

13.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

Nilüfer Belediyesi kütüphanelerinin uzun yıllardır farklı okuma ilgilerine yönelik düzenlediği atölyeler, Bursa-Nilüfer’deki Misi Yazıevi’nin ferah çatısı altında toplanıyor.

Misi Akademi’de  sanat üzerine

Yeni programların yaz dönemi boyunca katılımcılarla buluşacağı Misi Akademi’nin atölyelerine katılım ücretsiz. Misi Akademi’nin 20-21 Temmuz, 13.00-17.00 saatleri arasında, Gülçin Sağır yürütücülüğünde düzenlenen “20. Yüzyılda Sanat ve Siyaset” atölyesinde dönemin siyasi ve sanatsal hareketleri iç içe ele alınacak. Akademi’de 27-28 Temmuz, 11.00-15.00 saatlerinde “Kurgu Üretim Atölyesi” gerçekleştirilirken, 3 - 4 Ağustos’ta “İyi Hissetme Atölyesi” Misi Akademi’de yapılacak. Bu atölyede acıyı ehlileştirme, depresyondan korunmanın yolları, günlük hayatta hatalar ve ilişkiler gibi konuların edebiyattaki yansımalarının da incelenek. Romanları ve öyküleriyle çağdaş edebiyatın en önemli temsilcilerinden biri olan Kemal Varol, daha önce Diyarbakır’da düzenlediği “Roman Atölyesi”ni Nilüfer’e taşıyor. Ağustos’ta düzenlenecek Roman Atölyesi katılımcılara roman yazımına dair temel bilgiler kazandırıyor ve uygulama yapma imkânı tanıyor.

Haberin Devamı

Yılın Yazarı Nezihe Meriç etkinlikleri kapsamında düzenlenecek Çocuk Yazını Atölyesi, 7-8 Eylül tarihlerinde, 10.00-17.00 saatleri arasında yazar Füsun Çetinel yürütücülüğünde gerçekleştiriliyor. Dr. Özge Özdemir’in yürütücülüğünü üstlendiği “P4C-Çocuklar için Felsefe Eğitimi” ise sınıf öğretmenlerine yönelik olarak, 14-15 Eylül’de düzenleniyor. Eğitim programı, öğrencilerin bilginin sadece pasif bir alıcısı değil, aktif üreticisi ve kullanıcısı olmalarını sağlamayı amaçlıyor.