Gündem Murat Kurum: 5 yılda gençlerin geleceği için adım atılmadı

Murat Kurum: 5 yılda gençlerin geleceği için adım atılmadı

02.03.2024 - 19:52 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Küçükçekmece’deki Halkalı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kurum, "Yine sözümüzü tutan tarafta olacağız, çalışacağız, çabalayacağız. Hep birlikte sizlerin sorunlarını teker teker çözeceğiz. Artık İstanbul'da çile bitecek. Bugün Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, ‘Murat Kurum söylüyorsa bu işi yapar’ diyenleri göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

İBB Başkan Adayı Murat Kurum, Halkalı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi’ni ziyaret etti. Kurum’a ziyaretinde Küçükçekmece Belediye Belediye Başkan adayı Aziz Yeniay, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Sami Şahin ve Kooperatif Başkanı Yıldırım Akbaba eşlik etti. 

Haberin Devamı

'Sadece İstanbul’ parolasıyla verdiği tüm sözleri tutacağını söyleyen Murat Kurum, “Biz, sürekli esnafımızla birlikte olduk ve hep birlikte artık İstanbul’un hizmete kavuşacağı günleri sayıyoruz. İstanbul’umuzun her insanını; eserle, hizmetle, vizyonla buluşturmak için sabırsızlanıyoruz. 31 Mart akşamı İstanbul bayram yerine dönecek ve biz bu büyük sevinci kutlamak için yeniden bir araya geleceğiz. Siz değerli dostlarımızla birlikte; ‘sadece İstanbul’ diyecek, çok çalışacak, verdiğimiz tüm sözleri tutacağız” dedi. 

Murat Kurum: 5 yılda gençlerin geleceği için adım atılmadı


"Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, 'Murat Kurum söylüyorsa bu işi yapar' diyenleri göreceksiniz” 

Bugüne kadar verdiği tüm sözleri tuttuğunu vurgulayan Kurum, “Biz sizin bu sevginizle iş yapıyoruz, sizin bu sevginizi dünyada hiçbir şeye değişmeyeceğim. Biz ve bu sevgiyle birlikte ülkemizi, şehirlerimizi geleceğe hazırlayacağız. En önemli motivasyon kaynağımız bu. Allah sizlerden razı olsun. Her zaman bizlerin yanında olduğunuz, biz de sizler için, çocuklarımızın geleceği için hep dertlenen tarafta olduk. Nerede bir afet olsa biz oradaydık, milletimizin yanındaydık. Gittik, o eli sımsıkı tuttuk ve milletimizin yüzü gülene kadar da oradan hiçbir zaman ayrılmadık. Söz verdik, hamdolsun o sözlerimizi teker teker tuttuk. Bugün Türkiye'nin neresine giderseniz gidin, 'Murat Kurum söylüyorsa bu işi yapar' diyenleri göreceksiniz” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

“İBB’nin Küçükçekmece esnafını mağdur ettiğini gördük” 

Küçükçekmece’nin İBB hizmetlerinden yoksun kaldığını belirten Kurum, “Hamdolsun biz afetlerde bunu yaptık. Afetlerde milletimize söz verdik, ‘bir yıl içerisinde konutlarımızı yetiştireceğiz’ dedik ve gece gündüz çalışarak, evimizden, sevdiklerimizden her türlü fedakarlığı göstererek milletimize mahcup olmadık. Malatya'ya, Elazığ’a, İzmir’e, Kastamonu'ya, Rize'ye, Bartın'a gittik. Oralardaki sellerden sonra vatandaşımızın bizden beklediği Manavgat yangınındaki evleri aşkla, şevkle çalışarak yaptık. Milletimizin dualarıyla yaptık, annelerimizin, babalarımızın bize destekleriyle yaptık. Her zaman milletimizin yanında olan tarafta olduk. Milletimize söz verdik, o sözleri Allah'a şükürler olsun ki tuttuk. İstiyoruz ki, milletimiz huzur içerisinde yaşasın, milletimiz geleceğe güvenle baksın. Biz de bu motivasyonla çalışmalarımızı yürütüyoruz. Her zaman da milletimizin, esnafımızın yanında oluyoruz. İşte burada da yaşanan bir sel felaketi sonrasında geldik ve esnafımızı dinledik. Esnafımızın sorunlarını dinledik. Vatandaşımızın, kıymetli Başkanımızın esnafımızın sorunlarını orada dinledik. Bir masada burada sizlerin de şahit olduğu o ortamda dedik ki; biz sizin ne ihtiyacınız varsa bu ihtiyacı gideren tarafta olacağız. Bunun mücadelesini vereceğiz, elimizden geleni yaparız ama her şeyi yapamayabiliriz. Eksiğimiz de vardır muhakkak, kusurlarımız da vardır ama şunu biliyorum ki biz elimizden gelen her türlü gayreti gösteririz. Sizden; İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin buraya uğramadığını, aslında kendisinden kaynaklı esnafın mağdur edildiğini ve esnafın bu mağduriyet sonrasında yanına bile uğramaktan imtina ettiği bir yönetim anlayışını dinledik” dedi. 

Haberin Devamı

"Hep birlikte 31 Mart'ta büyük bir bayram yaşayacağız" 

Haberin Devamı

"1 Nisan sabahı İstanbul’da çile bitecek" diyen Murat Kurum, “54 gündür sokaktayız, sahadayız. Milletimiz gittiğimiz her yerde istisnasız şunu söylüyor; ‘Biz depremle ilgili, deprem dönüşümüyle ilgili bir irade göremedik. Ulaşımın çözülmesi adına, esnaf kardeşlerimizin problemlerinin çözülmesi adına bir irade, bir çalışma göremedik. Koca 5 yılda gençlerin geleceği adına bir adım atılmadığını ve İstanbul'un üzgün olduğunu, kırgın olduğunu her yerde gördük, şahit olduk. İstanbul sevgi ister, İstanbul şefkat ister, İstanbul sarılacak güvenli liman ister, dost ister, kardeş ister. Biz bu kardeşliği yapmaya geliyoruz ve inşallah burada nasıl esnafımızın zor gününde esnafımıza destek olduysak, buraya gelip söz verip o sözü tuttuysa, yine sözümüzü tutan tarafta olacağız, çalışacağız, çabalayacağız.

Murat Kurum: 5 yılda gençlerin geleceği için adım atılmadı

Hep birlikte sizlerin sorunlarını teker teker çözeceğiz. Artık İstanbul'da çile bitecek. İstanbul'da sorunlar artık bitecek. Milletimizin yüzü gülecek. Devlet Demiryolları’nın arazisi var, Başkanım onu da söyledi. İSKİ'de çalışmamızı bundan önce nasıl yaptıysak, bundan sonra da oturacağız ve beraber karar vereceğiz. O kararı da sizlerle birlikte uygulayan tarafta olacağız. Ben afetlerde gittiğim her yerde şuna bir kez daha şahit oldum. Milletimiz hep şunu söyledi; o acıları yaşasalar da, yakınlarını kaybetseler de, orada annesini, babasını, evladını kaybetse de bu ülkenin birliği, beraberliği, ay yıldızlı bayrağımız için ‘Vatan sağ olsun’ dedi. ‘Allah devletimize zeval vermesin’ dediler. Biz bu anlayıştan bir gün uzak olmayacağız. Hep ay yıldızlı bayrağımız için çalışacağız. 783 bin kilometrekare vatan toprağı için çalışacağız ve burada yaşayan her bir kardeşimi dini, dili, inancı, mezhebi ne olursa olsun kucaklayan tarafta olacağız. Ve hep birlikte 31 Mart'ta büyük bir bayram yaşayacağız” şeklinde konuştu. 

Haberin Devamı

Murat Kurum: 5 yılda gençlerin geleceği için adım atılmadı


“1 Nisan sabahı sözlerimizi tutmanın gayretinde olacağız” 

Mevcut İBB yönetiminin İstanbul’un sorunlarına ilgisiz kaldığını belirten Kurum, "Küçükçekmece'de Aziz Başkanımla, Büyükşehir'de de her evin, her ailenin Muradı, Murat Kurum var. Sevgimiz, kardeşliğimiz her geçen gün üstüne koyarak gidecek. Esnafımızın ne sorunu varsa, İstanbul'un ne problemi ne sıkıntısı varsa biz onu çözmek için sahada olacağız. Bir elimizle yerin altında metro şantiyelerinde, diğer elimizle şoförlerimizin ve esnafımızın sorunlarını gidermek için karayolu tünellerimizi yapacağız. Bugün Küçükçekmece'ye gelmenin çile olduğu o süreci bitireceğiz. Metroyu yaparken gençlerimizi unutmayacağız, metroyu yaparken kadınlarımızı unutmayacağız. Şurada yaptığımız esere bakın. Küçükçekmece'de Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir eseri var mı? Gençlerimiz için, mahallemiz için, esnafımız için buraya geldik ve muhteşem bir eser kazandırdık. Nereye gitseniz bizim eserimizi, alın terimizi görürsünüz. Küçükçekmece gençlerinin, büyük bir spor salonundan geleceğe umutla baktığını, millet bahçesinde huzur içerisinde oynadığını görürsünüz. Halkalı’ya gittiğinizde, Halkalı'daki mahallelerde milletimizin güven içerisinde sosyal konutlarda oturduğunu, çocuklarımızın yapmış olduğumuz okullarda güven içerisinde eğitim aldığını görürsünüz. Hülasa Küçükçekmece’nin her mahallesinde izimiz var, eserimiz var, alın terimiz var. Çünkü biz sizleri seviyoruz, Allah için seviyoruz ve bir kardeşiniz olarak da bundan sonra her zaman çalışacağız, üreteceğiz. Hiçbir zaman bahanelerin arkasına sığınmayacağız, iftiraların arkasına sığınmayacağız. Milletimiz bizden ne istiyorsa, milletimiz bizden ne bekliyorsa onu yapmak için gece gündüz şantiyelerde olacağız. Bugün nasıl Halkalı’da kooperatifimize geldiysek, nasıl sizlerle buluştuysak nasıl sizlerin sorumluluğunu söz verip hallettiysek, bundan sonra da 1 Nisan sabahı o sözleri tutmanın gayreti içerisinde olacağız” diyerek konuşmasını tamamladı. 

"İstanbul’da sokak sokak büyüyen bir değişim dalgası var”

Cumhur İttifakı’nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, seçim çalışmalarına devam ediyor. Kurum, Küçükçekmece’de düzenlenen mitingde vatandaşlara seslendi. Mitinge Murat Kurum’un yanı sıra İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Sami Şahin, MHP Küçükçekmece İlçe Başkanı Ekrem Sarısoy, Küçükçekmece İlçe Başkanı Mehmet Cem Özel, AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay, siyasi parti temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kurum’a konuşması sırasında vatandaşlar alkışlar ve sloganlarla eşlik etti. Mitingde ilgiyle karşılanan Kurum vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.

“İstanbul’da akın akın büyüyen bir değişim iradesi var”

Mitingde konuşan İBB Başkan Adayı Kurum, “Bu meydanları görünce muhalefetin aklı karışıyor. Bu coşkuyu, heyecanı, sevgiyi görünce ne yapacaklarını bilmiyorlar. Gelsinler Küçükçekmece’deki bu morali görsünler. Tam 54 gündür İstanbul’umuzun her yerinde milletimizle kucaklaşıyoruz. Gittiğimiz her sokakta, girdiğimiz her dükkanda, her evde şunu net bir şekilde görüyorum; İstanbul’da akın akın büyüyen bir değişim iradesi var. İstanbul’da sokak sokak büyüyen bir değişim dalgası var. 31 Mart’ta Küçükçekmece kararını vermiştir. 31 Mart’ın ayak seslerini dinlemek isteyen, coşkuyu görmek isteyen bu meydana gelsin. Bu meydan bize, tıpkı 28 Mayıs’ta olduğu gibi 31 Mart zaferimizi müjdeliyor. 31 Mart’ta bu coşkuyla önce Küçükçekmece’yi ardından İstanbul’umuzun her bir mahallesini inşa edeceğiz. Biz reklam belediyeciliği değil, gerçek belediyecilik diyoruz. ‘Yeniden İstanbul’, ‘Sadece İstanbul’ diyoruz. 31 Mart’ta Küçükçekmece’miz Cumhur İttifakı’mızı sandıkta rekor oyla destekleyecek. Küçükçekmece sandıkları öyle bir patlatacak ki, İstanbul’da herkes Küçükçekmece’yi konuşacak. Bu millet için biz uykusuz da kalsak, ailemizden de her türlü fedakarlığı yapsak azdır. İstanbul’umuz, kendisine vefası olmayanların elinde çile çekiyor. İstanbul’umuz beceriksiz ellerde dertleniyor. İstanbul’umuz ehliyetsiz ellerde eser görmüyor. Bekle İstanbul hizmet siyaseti geliyor” dedi.

“Kendi geleceklerini için her türlü kirli ittifakın içine girerler”

Mevcut İBB yönetiminin 10 yıl sonra hatırlanacak tek bir projesinin bile olmadığını dile getiren Kurum, “Bu aziz şehir 5 yıl boyunca sevgisizlikten, ilgisizlikten neler çekti neler. Halbuki İstanbul nazlıdır. Bir bebek gibi ilgi ister. Sevgi, sevda, aşk ister. İstanbul’la ilgilenecek belediye başkanı ister. İstanbul, arada bir belediyeye uğrayanların, başka işler peşinde koşanların ilgisizliğinden bıktı. Küçükçekmece’ye gel, insanların çekmiş olduğu sıkıntıya şahit ol. İstanbul için sevgi Murat Kurum’dur. Sevgi polemik değildir. Sevgi zor zamanda bu şehirden kaçmak değildir. Sevgi, İstanbul’a emektir. Sevgi yarınlara eserdir. Sevgi Küçükçekmece’ye hizmettir. Bunlarda bu şehre emek yok. CHP’li büyükşehir belediye yönetiminin 10 yıl sonra hatırlanacak tek bir projesi yok. Bunlar ancak İstanbul’un kaynaklarını kendi emelleri için harcamayı bilirler. Bunlar israfı bitirdik deyip boy boy tabelalara reklam asıp tam 175 milyon harcamayı bilirler. Bunlar yol yürüdükleri dava arkadaşımız dedikleri genel başkanlarını, il başkanlarını arkadan hançerlemeyi bilirler. Bunlar ablam abla dediği Meral Akşener’i görse yolunu değiştirir. Hani ablandı, hani sarılıyordunuz? Bunların derdi kendi gelecekleri. Kendi geleceklerini için her türlü kirli ittifakın içine girerler. Biz Küçükçekmece’yi arkamıza alır omuz omuza dağları deleriz. İstanbul bizim mazimiz, tarihimiz ve kimliğimizdir. İstanbul bize şanlı Türk tarihinin, bin yıllık Anadolu yürüyüşümüzün emanetidir. İstanbul bize ‘Bu şehir daima benimdir’ diyen Sultan Fatih’in emanetidir. İstanbul bize ‘En büyük hayalim İstanbul’u yeniden yükseltmekti’ diyen Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün emanetidir” şeklinde konuştu.

“1 Nisan’dan itibaren Küçükçekmece’miz için dev yatırımlarımızı hemen başlatacağız”

Küçükçekmece’ye yönelik projelerini anlatan Kurum, “Küçükçekmece CHP belediyeciliğinin pençesinde inim inim inliyor. Şu 5 yıldır, ne Büyükşehir’in ne Küçükçekmece Belediyesi’nin sizlere en ufak bir hizmeti var mı? Yok. Küçükçekmece’mizi maalesef 20 yıl öncesine geri götürmek istiyorlar. Ben ve Aziz başkanım 5 yılda gerekirse 20 yıllık eser üreteceğiz ama sizi CHP’nin insafına asla teslim etmeyeceğiz. 1 Nisan’dan itibaren Küçükçekmece’miz için dev yatırımlarımızı hemen başlatacağız. Yarımburgaz Mahallemizde evlatlarımızın sağlıklı ve güvenli yarınları için tüm sorunları çözeceğiz. Önce imar planını yapacağız. Yapacağımız imar planıyla kıyı rekreasyon projemizde vatandaşımız dönüşümü istediği gibi gerçekleştirecek. Küçükçekmece Gölü’nü, gençlerimizin, yavrularımızın istifade edeceği muazzam bir Su Sporları Festival Merkezi’ne dönüştüreceğiz. Annelerimizin hem üretime hemde istihdama katkı sağlamaları için projelerimizi yapacağız. Daha konforlu bir alanda alışveriş yapmaları için yeni Pazar alanlarını ve otoparklarımızı süratle hizmetinize sunacağız. Mevcut CHP’li İBB yönetiminin 5 yıl görmezden geldiği Ayamama Deresi’ndeki koku problemini çözmediler. Biz göreve gelir gelmez Ayamam Deresi’ni tamamen ıslah ediyoruz. Etrafına yürüyüş yolları ve dinlenme alanları yapıp Küçükçekmece’mize kazandıracağız. Mahmutbey-Küçükçekmece-Bahçeşehir-Esenyurt, Halkalı-Bahçeşehir-Çatalca, İstanbul Havalimanı-Arnavutköy-Başakşehir-Halkalı raylı sistem hatlarıyla metro hizmetlerini Küçükçekmece’mize getireceğiz. Sefaköy-Halkalı-Başakşehir ve Kirazlı-Halkalı raylı sistem hatlarıyla birlikle Küçükçekmece’nin her yere ulaşımını sağlayacağız. Trafiği rahatlatacak Ayazma-Altınşehir Kavşak problemini hızlı bir şekilde giderecek, Bahçeşehir’e kadar yan yolu inşa edeceğiz. Mahmutbey kavşağını düzenleyeceğiz. Küçükçekmece’ye giriş çıkış eziyet olmayacak. Olimpiyat Tünelini hızla inşa edip daha bir Küçükçekmece için hep birlikte çalışacağız” ifadelerine yer verdi.

“Bunların işi algı ve sosyal medya belediyeciliği”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in bir televizyon programındaki konuşmasını eleştiren Kurum, “Özgür efendiye televizyonda soru soruyorlar. ‘Siz ittifak kurdunuz mu?’ diyorlar. Bu soru şu an milletin merak ettiği soru değil diyor. Cevap vermemek için kıvırıyor. Lafı çevirmekte ve algıyı yönetmekte bunların eline kimse su dökemez. Bunların işi algı ve sosyal medya belediyeciliği. Bana sordukları soruların hiçbiri İstanbul’la ilgili değil. Hep başka gündemleri pişirip pişirip İstanbulluların önüne getiriyorlar. 31 Mart’tan sonra biri kapı arkası ilişkilerle eş başkanlığı görevini bırakacak, biri de süresiz olarak tatile gidecek” dedi.