Gündem Murat Kurum: Trafik çilesini de deprem korkusunu da bitireceğiz

Murat Kurum: Trafik çilesini de deprem korkusunu da bitireceğiz

28.02.2024 - 18:41 | Son Güncellenme:

AK Parti İBB Başkan adayı Murat Kurum Arnavutköy’de düzenlenen mitingde konuştu. Kurum, "Bugün İstanbul'u yönetenler milyonlarca riskli yuvada yaşayan 6 Milyon insanımızın, emin olun geleceğini düşünmüyorlar. Bugün bir tarafta Fikirtepe'de, Esenler'de toplam 75 bin yeni yuva için çalışanlar var. Diğer tarafta afet anında tatil beldelerine gidenler var" dedi

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye başkan adayı Murat Kurum Arnavutköy’de düzenlenen mitinge katıldı. Kurum, "Bizler, sizlere hizmet etmek için emin olun gece gündüz çalışacağız. Bundan önce ne yaptıysak bundan sonra da aynısını yapacağız. Kardeşlerim bugün İstanbul'u yönetenler milyonlarca riskli yuvada yaşayan 6 Milyon insanımızın, emin olun geleceğini düşünmüyorlar. Bugün bir tarafta Fikirtepe'de, Esenler'de toplam 75 bin yeni yuva için çalışanlar var. Diğer tarafta afet anında tatil beldelerine gidenler var.

Haberin Devamı

Murat Kurum: Trafik çilesini de deprem korkusunu da bitireceğiz

Bugün bir tarafta Kartal, Orhantepe'de, Üsküdar'da, Arnavutköy'de, Beykoz'da, şantiyede arı gibi çalışanlar var. Diğer tarafa baktığınızda kendi geleceği için İstanbul'u kaderine terk edenler var. Bugün bir yana baktığınızda Çekmeköy'de, Tuzla'da, Pendik'te bizim gençlerimize, çocuklarımıza yepyeni yaşam alanı sunanları görürsünüz. Diğer tarafa baktığınızda İstanbul'daki trafik çilesiyle İstanbul'da yaşamı solduranlar var. Bugün bir yanda İstanbul Havalimanı'nı, Marmaray'ı, Avrasya Tüneli'ni yapanlar var diğer tarafta Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne bile karşı çıkmış İmamoğlu var. Bunların emin olun millete zerre kadar şefkati yok, sadakati yok. İşte bu seçim 31 Mart seçimi iki zihniyet arasında gerçekleşecek" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"İSTANBUL ARTIK ALARM VERİYOR"

Kurum, "İstanbul artık alarm veriyor. İstanbul’un bu alarm veren durumu İstanbulluların bu ihmalkârlığa artık dayanacak gücü kalmamıştır, tahammülü kalmamıştır. Milletimiz İstanbul’u israfa, felakete, borca sürükleyenlere fırsat vermeyecektir. Gönlünüz rahat olsun. Sizleri; CHP’nin insafına, belediyecilik anlayışına asla terk etmeyeceğiz. Söz veriyoruz 1 Nisan’dan itibaren Arnavutköy’ümüz için dev yatırımlarımızı hızlıca başlatacağız. 31 Mart akşamı Arnavutköy’ümüzün güzel insanları sevinsin, 31 Mart akşamı öyle bir çalışalım öyle bir zafer kazanalım ki Aybüke öğretmenin annesi sevinsin, Eren Bülbül’ün annesi sevinsin, şehitlerimizin, gazilerimizin annesi sevinsin. O kirli pazarlık yapanlara, masa arkası ittifak kuranlara, masa arkasında her türlü siyasi senaryo üzerinden tezgah kuranlara hep birlikte cevap verelim" diye konuştu.

"TRAFİK ÇİLESİNİ DE DEPREM KORKUSUNU DA SİZLERLE BİRLİKTE BİTİRECEĞİZ"

Arnavutköy ile ilgili projelerini de anlatan Kurum, "Vezneciler-Sultangazi-Arnavutköy Hattını, yine Fenertepe İstasyonuyla entegre edip Halkalı-Başakşehir-Arnavutköy-İstanbul Havalimanı hattıyla birleştireceğiz. Böylece Arnavutköy’den hem Marmaray’a hem de Topkapı’ya kadar raylı sistem hattı üzerinden rahatça yolculuk yapabileceksiniz. Ama biz onlar gibi öyle temel atıp panoları çekip, panoların üzerine reklamları yapıp reklamların arkasında iş yapmayanlardan değiliz. Öyle kolları bir sıvadık mı kollar gider Arnavutköy’ün metrosu için sıvanır ve bitene kadar da o kollar asla kapanmaz. İnşallah 1 Nisan’da İETT hatlarının güzergâh ve sefer sayılarını hızlıca arttırıyoruz. İnşallah biz trafik çilesini de deprem korkusunu da sizlerle birlikte bitireceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Murat Kurum’dan Sarıyer’deki olta balıkçılarına müjde: "Sahile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek seyyar kabinler koyacağız”

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Sarıyer’de olta balıkçıları ile bir araya geldi. Kurum’a AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Hüseyin Coşkun, AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Halil İbrahim Kurşun ve beraberindeki heyet eşlik etti. Sahile balık tutmaya gelen bir vatandaş Kurum’a “1 Nisan’da sizi tebrik edeceğiz. İstanbul’u da gerektiği şekilde sizinle yöneteceğiz. Arkanızdayız, yanınızdayız” dedi.

Haberin Devamı

Bir vatandaşın sahilde tuvalet ve büfe eksiği olduğunu söylemesi üzerine Kurum “Sahile vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını giderecek seyyar kabinler koyacağız. Sahilde yapamıyorsak sahilin karşısında yapacağız” şeklinde konuştu.

Murat Kurum: Trafik çilesini de deprem korkusunu da bitireceğiz

"5 yılda denizi bile kuruttular” diyen bir vatandaşla sohbet eden Murat Kurum, mevcut yönetimin Marmara’nın temizlenmesi için imzaladığı protokole uymadığını belirtti. Müsilajla mücadele için Marmara genelinde seferberlik ilan ettiklerini söyleyen Kurum, “Marmara belediyelerinin hepsini birleştirdik, müsilajı temizlemek için gece gündüz çalıştık. Çevre Şehircilik Bakanlığı olarak bütün Marmara ile protokol yaptık. Bu müsilajı bir daha görmek istemiyorsak eğer hızlı bir şekilde arıtma tesislerinin yapılması lazım. Ön arıtma olanları da ileri biyolojik arıtmaya taşımamız lazım. Burası nefes alamıyor. Deniz ve canlılar nefes alamıyor. Bioçeşitlilik kayboluyor. Müdahale etmezsek daha vahim sonuçlara gideceğini de bilim insanları söylüyor. Ama maalesef İBB yönetimi protokol imzalamasına rağmen bir adım atmadı. Atmadıkları yetmiyormuş gibi ‘Temel atmama töreni’ yaparak tarihe geçtiler. O temel atmama töreni Marmara’nın kirliliğine katkı sağladı” diye konuştu.
Bir vatandaş ise Kurum’a “Vizyonsuz ve misyonsuz bir partinin elinde kaldık. İnşallah düzelecek. Sabırsızlıkla bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Kurum: Dava arkadaşımız dedikleri il başkanını, genel başkanını sırtından hançerlediler

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum Arnavutköy'de muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldi. Arnavutköy' de düzenlenen programda konuşan Kurum, “İstanbul'u bir basamak olarak görüp beraber yol yürüdükleri dava arkadaşımız dedikleri il başkanını, genel başkanını sırtından hançerlediler. Ablam dediği İYİ Parti genel başkanıyla düşman oldular. İşte böylesi bir anlayışla karşı karşıyayız. Biz eğer İstanbul'a eser üretmezsek, hizmet etmezsek, bu kararı 31 Mart'ta almazsak bugünkü yaşadığımız çilenin kat be kat fazlasını bundan sonraki süreçte yaşayacağız. Çünkü bunların İstanbul'a, İstanbullulara, Arnavutköy'e ilişkin bir hayalleri yok. Bir projeleri yok. Dertleri yok dertleri. Dert insanı yollara düşürürmüş. Dertli olacaksınız ki, siz bu hizmetleri yapmak için el ele vereceksiniz. Burada ne olduğu belli. Arnavutköy'de her mahallede bir ulaşım sorunu var. Bir İETT hattını koymaktan aciz bir yönetimle karşı karşıyayız. Bir otobüsü koyamıyorlar. Ama reklama geldi mi, reklam diz boyu. İsrafı bitirdik dediler, israfı bitirdik tabelalarına tam 175 milyon lira para harcadılar. Biz israf etmiyoruz dediler, iki günlük konsere tam 550 milyon lira para harcadılar. Düşünebiliyor musunuz? O parayı Arnavutköy'e harcasaydınız, Arnavutköy'ün İhtiyacı olan ulaşım hizmetini hızlı bir şekilde verirdiniz. Sorsanız engellendiler, sorsanız yaptırmadılar. Bir de örneğini gösterebilseler, biz de inanacağız. Maalesef gösterebilecekleri bir örnek yok. Heybeleri boş. İstanbul'da beş yılda herhangi bir hizmet yapmadılar" dedi.

“31 MART SEÇİMİ KRİTİK BİR SEÇİMDİR"

Yerel seçimlerin önemine değinen Kurum, “İşte bu 31 Mart seçimleri böylesine kritik bir seçim. 31 Mart'ta bir tarafta Ayasofya müze olsun diyenler, diğer tarafta Ayasofya'da ezanlar sonsuza dek yankılansın diyenler var. Bir tarafta biz Kaan'ımızı üretelim, İHA'mızı, SİHA'mızı yapalım, yerli, milli savunma sanayimiz ile İstanbul'a hizmet edelim diyenler var. Diğer tarafta da bu Kaan kalorifer peteği diyenler var. Bir tarafta İstanbul'un dönüşümüne ilişkin 650 bin konut yaparak İstanbul'un her mahallesinde tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacak olanlar var, diğer tarafta koca 5 yılda sadece bizim Arnavutköy'de yaptığımız sosyal konutların onda birini yapıp, depreme sırtını dönenler var. 31 Mart seçimi böyle kritik bir seçimdir. Bu seçimde biz eserden, hizmetten yana sandığa gittiğimizde tavrımızı net bir şekilde ortaya koymazsak eğer emin olun artık müdahale edemeyeceğimiz, geri döndüremeyeceğimiz bir sürece giriyoruz. Bir yerel seçime gidiyoruz. Hizmet seçiminin yapılacağı bir seçime gidiyoruz. Karşı tarafta bir hizmet siyaseti yok. Karşı taraf hala algıdan, reklam yana. Hala geleceği adına İstanbul'u basamak olarak kullanmaktan yana ama İstanbul küçük bir çocuk gibi, sevgi ister. Şefkat ister. O özlemle kendisine bakılmasını ister. Bunu sizlerle birlikte yapacağız. Sizlerle el ele verip inşallah bu hayallerimizi gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandı.