Gündem Murat Kurum'u duygulandıran resim! 'Biz o evi yapacağız, o çocukların umudu olacağız'

Murat Kurum'u duygulandıran resim! 'Biz o evi yapacağız, o çocukların umudu olacağız'

24.03.2024 - 05:08 | Son Güncellenme:

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, Üsküdar’da 'Kahramanmaraşlılar ile sahur sofrası' programına katıldı.

Murat Kurumu duygulandıran resim Biz o evi yapacağız, o çocukların umudu olacağız

Programın gerçekleştiği salona girerken Asım Köse isimli bir çocuğun çizerek verdiği resimle duygulanan Kurum, konuşmasına başlarken o resmi gösterdi. Duygularını salondakilerle paylaşan Kurum, "Buraya girerken bir yavrumuz bir resim yapmış, resmi şöyle görebilirsiniz. 'Adım Asım Köse' diyor yavrumuz, bu depremde yıkılan bir evin enkazının resmi. Bu da benim. 'Murat abi gelecek, o evi yapacak' diyor. Biz o evi yapacağız, o çocukların umudu olacağız" dedi.

Haberin Devamı

Kahramanmaraş depremlerinde devletin ve milletin seferberlik duyguları ile hareket ettiğini dile getiren Kurum, "O dönemde deprem bölgesinde 3 ayda tam 180 bin konutun inşaatını başlattık. Sizlere o gün söz verdiğimiz gibi bir yılda tamamladığımız yeni yuvalarımızı geçtiğimiz ay sizlere teslim ettik, etmeye de devam ediyoruz. Biz, bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da evlatlarımızın huzurlu ve mutlu yarınları için tüm imkânlarımızı seferber etmeye devam edeceğiz. Ben bu vesileyle bir kez daha asrın felaketi başta olmak üzere yaşadığımız tüm afetlerde yitirdiğimiz canlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum’’ şeklinde konuştu.

Murat Kurumu duygulandıran resim Biz o evi yapacağız, o çocukların umudu olacağız

"YENİ ACILAR YAŞAMAMAK İÇİN HAZIRLIKLI OLMALIYIZ"

Olası İstanbul depremine de değinen Kurum, "Asrın felaketiyle bir kez daha gördük ki ülkemizin en büyük gerçeklerinden biri depremdir. İşte bunu İstanbul’da da net bir şekilde görüyoruz. Yeni acılar yaşamamak için her zamankinden daha hazırlıklı olmak mecburiyetindeyiz. Tabii depremin ne demek olduğunu en iyi siz bilirsiniz. Bizi en iyi siz anlarsınız. Bu yüzden biz ne sizin, ne de İstanbullu kardeşlerimizin başka acılar yaşamasını istemiyoruz. İstanbul’u afetlere karşı daha dirençli hale getirmek, olası bir depremi en az hasarla atlatabilmek için tüm planlarımızı uygulayacağız. İstanbul’da daha önce nasıl 80 bin konutu yapmış, 173 bin konutumuzun dönüşümünü başlatmışsak, şimdi de 650 bin konutumuzu dönüştüreceğiz’’ dedi.

Haberin Devamı