Gündem Mutasyonlu virüs hangi illerde var? Mutasyonlu virüs belirtileri neler? İşte ayrıntıları...

Mutasyonlu virüs hangi illerde var? Mutasyonlu virüs belirtileri neler? İşte ayrıntıları...

08.02.2021 - 11:11 | Son Güncellenme:

Mutasyonlu virüs son dakika gelişmeleri merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde mutasyonlu virüs ile ilgili bir açıklama yaptı. Mutasyonlu virüsün görüldüğü ille ve belirtileri ise merak ediliyor. Peki mutasyonlu virüs hangi illerde var, belirtileri neler?

Mutasyonlu virüs hangi illerde var Mutasyonlu virüs belirtileri neler İşte ayrıntıları...

Mutasyonlu virüs son günlerde konuşulan konular arasında yer alıyor. Mutasyonlu virüsün ortaya çıkmasından sonra Türkiye'de görüldüğü iller ve belirtileri merakla araştırılıyor. Konu ile ilgili detaylar haberde yer alıyor. Peki mutasyonlu virüs hangi illerde görüldü?

Haberin Devamı

MUTASYONLU VİRÜS HANGİ İLLERDE VAR?

Bakan Koca, "Riskli mutasyonlar sınır tanımadan yayılıyor. Ülkemizdeki İngiltere mutasyonu 196 oldu. İki Güney Afrika, bir de Brezilya varyantı ile karşılaşıldı" ifadelerini kullandı.

MUTASYONLU KORONAVİRÜSÜN BELİRTİLERİ NELER?

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, İngiltere'de ortaya çıkan mutasyonlu koronavirüse ilişkin DHA'ya açıklama yaptı.

Prof. Dr. İlhan, mutasyonlu virüsün öldürücülüğünün az olmasının iki nedeni olabileceğine vurgu yaparak, "Bulaştığı kişi sayısı fazladır, daha hafif hastalık yapıyor olabilir ya da bulaştıklarında bir bölümünde yine hastalık olabileceği gibi bir bölümü daha hafif geçiriyordur, o yüzden de öldürücülük hızı düşmüş olabilir. Bunu takip edip görmek gerekiyor. Kısıtlamalara uymak gerekiyor, vatandaşlarımız şunu düşünmeli; eğer yüzde 70 bulaştırıcılık fazlaysa en az benim iki kat önlem almam gerekiyor. İngiltere'den gelen 15 hastanın tedavisinin devam ettiğini biliyoruz, yakınları da karantinada. İngiltere'deki meslektaşlarımız, öksürük ve solunum semptomlarının daha fazla olduğunu söylüyorlar. Burada da muhtemelen öyledir" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, mutasyonlu virüs ile ilgili Demirören Haber Ajansı'na (DHA) açıklamalarda bulundu.

Maske kullanımına ilişkin Prof. Dr. Özlü, "Bu virüs daha da kolay bulaşıyor. Hava yolu ile bulaştığı yönündeki kanaat giderek artıyor. Sadece damlacık yolu ile değil havada asılı kalan damlacık çekirdeklerinin de solunması ile de akciğerlere ulaşabileceği yönünde bulgular var. Daha dikkatli olmak lazım. Maske konusunda daha da titizlenmek gerekiyor. Maskenin yüze doğru oturması lazım. Özellikle burun üzerindeki tel kısmını burnumuza göre ayarlayıp kenar kısımlarından havanın kaçmasını engellemek gerekiyor. Maskenin sık sık değiştirilmesi gerekiyor. Aynı maskeyi defalarca kullanmamak lazım. Çift maske kullanımı gündemde ama maskenizi eğer usulüne uygun kullanıyorsanız ve etrafınızdaki herkes de maskeli ise tek maske sizi büyük oranda korur. Diğer insanlar maske takmıyorsa ve mesafeyi korumakta zorlanıyorsanız ikinci maskeyi takmak daha doğru olacaktır" dedi.