Gündem Mutlu Kaya kimdir? İşte son sağlık durumu

Mutlu Kaya kimdir? İşte son sağlık durumu

18.05.2015 - 12:31 | Son Güncellenme:

Mutlu Kaya’nın doktorundan merakla beklenen açıklama geldi. Mutlu Kaya sağlık durumu ile ilgili son yapılan açıklamaya göre; durumunun iyiye gittiğini, yarından itibaren uyandırma sürecinin başlayacağını açıkladı. Ayrıca Sibel Can, Mutlu’nun iyileşmesi için dua istedi. Peki Mutlu Kaya kimdir? Ayrıntılar haberimizde...

Mutlu Kaya kimdir İşte son sağlık durumu

Diyarbakır’ın Ergani ilçesindeki evinde başından vurularak, ağır yaralanan ve getirildiği Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde üç gündür tedavisi süren Mutlu Kaya’nın doktorları tarafından basın toplantısı düzenlendi. Mutlu Kaya’nın doktoru Prof. Dr. Ulaş Aktaş, genç kızın durumunun iyiye gittiğini, yarından itibaren uyandırma sürecini başlatacaklarını ifade etti. Sibel Can ise, Mutlu’nun iyileşmesi için dua edilmesini istedi.

Toplantıya, Kaya’yı ziyaret etmek için bugün Diyarbakır’a gelen ünlü şarkıcı Sibel Can ve Kaya’nın ailesi de katıldı. Kaya’nın doktoru Prof. Dr. Ulaş Aktaş, Kaya’nın Pazartesi günü sabaha karşı 05.00 civarında yoğun bakıma getirildiğini belirterek, “Getirildiğinde bilinci kapalıydı. Ameliyat gerektiren bir durum söz konusu değildi. Beyninde ödem oluştuğu için uyutuldu ve halen uyutuyoruz. Yarın sabahtan itibaren uyandırma sürecine gireceğiz ancak bu birkaç gün sürebilir. Ameliyat gerektiren bir durum söz konusu değil” dedi.

“KADINA ŞİDDET YİNE ORTADA”
Gözyaşları içerisinde açıklamalarda bulunan Sibel Can ise, Mutlu için bütün Türkiye’nin ağladığını ifade ederek, şunları kaydetti:
“Hepimiz çok üzgünüz. Özellikle ben çok yakinen görüştüğüm için kendisi ve ailesi ile çok derinden gerçekten üzüntü duyuyorum. 19 yaşındaki bir genç kız. Kadına şiddet yine ortada. Ben derin büyük bir üzüntü duyuyorum. Ama buraya gelirken daha kötü bir tablo bekliyordum. İlk kez ben gördüm yoğun bakımda. Elini tuttum. Çok iyi gördüm. Umut ediyorum her şey çok daha iyi olacak. İnşallah her şey iyi olacak. Dua edelim mutlu için.”

"YARIŞMAYA KATILMASINI İSTEMİYORDUM"

Olayı soruşturan polis,, Mutlu Kaya'nın 4 ay önce kendisini tehdit ettiği gerekçesiyle erkek arkadaşından şikayetçi olduğunu belirledi.

Veysel E., sorgusunda suçlamaları kabul etmedi. İfadesinde "Ailesi sürekli onun bu yarışmalara katılmasını istiyordu, ben istemiyordum. bu nedenle çok tartıştığımız doğru ama onu ben vurmadım" dedi. Veysel E., ailenin kendisine tepki göstermemesi için hastaneye gitmediğini,, telefonunu da kapattığını söyledi.

ERKEK ARKADAŞI GECE DIŞARIYA ÇAĞIRMIŞ

Diyarbakır Valiliği, Ergani İlçesi'nde Mutlu Kaya'nın silahlı saldırıda yaralanmasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, kamuoyunda ulusal bir kanalda yayımlanan ses yarışmasıyla günüdeme gelen Mutlu Kaya'nın dün saat 03.20 sıralarında evinde başından ateşli silahla yaralanması olayıyla ilgili olarak fail ve faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar yapıldığı belirtildi. Açıklamada, şöyle denildi:

"M.K.'nın 18.05.2015 günü gece saatlerinde V.E. (26) isimli erkek arkadaşıyla Ergani Devlet Hastahanesi civarında buluştukları, şahsın M.K.'yı ikametine bıraktıktan sonra saat 02.30 sıralarında M.K.'yı dışarıya çağırdığı ancak M.K'nın dışarıya çıkmadığı, saat 03.20 sıralarında ise, M.K'nın kapısının önünde evinin iç tarafında başından yaralandığı anlaşılmıştır. Diyarbakır il merkezinde yapılan çalışmalar sonucunda, V.E. isimli şüpheli Şahıs 18.05.2015 günü saat 22:30 sıralarında cinayet büro görevlilerince yakalanmıştır. Olay esnasında V.E.'nin yanında oldukları tespit edilen R.L. ve C.Ç. isimi şahıslar da yakalanarak gözaltına alınmıştır. Yakalanan 3 şahıs Ergani ilçemizde adli makamlara sevk edilmiş olup, R.L. ve C.Ç. hakkında adli kontrol kararı verilmiş, V.E. ise tutuklanıp cezaevine teslim edilmiştir."

ERDOĞAN'DAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mutlu Kaya'nın babası Mehmet Kaya'yı arayarak geçmiş olsun dileğinde bulundu. Erdoğan, Kaya'nın 19 yaşındaki kızının başına gelen hadiseden derin üzüntü duyduğunu ifade etti.

SAĞLIK DURUMU CİDDİ

Bu arada, İstanbul'da katılacağı televizyon programı öncesi evde prova yaparken başından vurularak ağır yaralanan Kaya'nın, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi tedavisi devam ediyor. Kaya'nın sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu bildirildi.

19 yaşındaki Mutlu Kaya, ses yarışmasında ünlü şarkıcı Sibel Can'ın yarışmacısıydı.

Kaya'nın şarkı yarışmasına katılmasından dolayı akrabalarından tehdit aldığı iddia ediliyor. Yarışmaya katılmaya karar verdiğinde "Şarkıcı mı olacaksın. Seni öldürürüz" denilerek tehdit ettiğini Sibel Can'a ve programın yapımcılarına söylediği belirtildi. Can da tehditleri doğrulayıp, "Geleceği karartılmamalı. Okuyacak ve bu işin eğitimini alacak" demişti.

Haberin Devamı

Mutlu Kaya'ya silahlı saldırının ardında ' töre ' cinayeti şüphesi doğdu. Kaya'nın yarışma katılmaya karar verdiği dönemde tehdit aldığı belirtildi.

17 Nisan tarihinde Posta gazetesinde çıkan habere göre, Mutlu Kaya, yarışmaya katılmaya karar verdiği zaman akrabalarının kendisine kızdığı ve "Televizyona çıkıp şarkıcı mı olacaksın? Biz aşiretiz seni öldürürüz" dedikleri belirtildi.

Haberde olayı Sibel Can'ın da doğruladığı ifade edilerek, Can'ın şu açıklamasına yer verildi: "O benim Sindirellam, prensesim. Sonuna kadar arkasındayım. Bu tehditler onun geleceğini karartmamalı. Mutlu okuyacak, bu işin eğitimini alacak. Sesi kadar kaderi de güzel olacak."

Sibel Can, yarışma için keşfettiği 19 yaşındaki genç kızı Diyarbakır'dan İstanbul'a getirmişti. Sibel Can çalıştığı okulun kantininde ziyaret etmiş, genç kızın annesine "Artık kızınız bana ait. O gerçekten büyük bir yetenek. Mutlu’yu İlk dinlediğimde ’işte budur’ dedirten bir ses ile karşılaştım. Ona sahip çıkarak elimden gelen tüm desteği vereceğim" demişti.



Mutlu Kaya bir ilköğretim okulunun çay ocağında çalışıyordu. Üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yüzünden okumaya gidemeyen Mutlu Kaya, fakir bir ailenin kızı. 8 çocuk doğuran annesiyle birlikte evleri olmadığı için evli olan ablalarının evinde yaşıyorlar.

Kaya 'Sibel Can'ı görünce şoke girdim, çok şaşırdım, çok mutluyum. Ben bazı şeyler düzelsin istiyorum artık. Ailem için, annem için, hayatım için umarım her şey istediğim gibi olur. En azından okulum olur. Belki de bugün hayatımın dönüm noktası oldu. Belki de bundan sonra çok çok mutlu olacağım' demişti.

Sibel Can, Mutlu Kaya'nın evini de ziyaret etmişti... Genç kızın annesiyle tanışan şarkıcı alkışlar ve gözyaşlarıyla karşılanmıştı.

Anne tek göz odadaki yaşamlarını böyle anlatmıştı: 'Onu okutmak için her kapıya başvurdum. Diyarbakır Dicle Üniversitesi Beden Bölümü'nü kazandı, gönderemedik.'



Özel bir televizyon programında yayınlanan 'Sesi çok güzel' programında adını duyuran Diyarbakırlı Mutlu Kaya, Ergani ilçesindeki evinde silahlı saldırıya uğradı.

Edinilen bilgilere göre olay, dün gece meydana geldi. Özel bir televizyon kanalında yayınlanan 'Sesi çok güzel' yarışmasına katılan ve Sibel Can'ın 'Veliahtım' dediği Mutlu Kaya, kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından evinde silahlı saldırıya uğradı. Hane halkının haber vermesiyle olay yerine polis ve 112 acil servis ekipleri sevk edildi. Mutlu Kaya Ergani'de yapılan ilk müdahalesinin ardından Diyarbakır Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

MUTLU KAYA KİMDİR?

20 yaşında Diyarbakır'lı olan Mutlu, annesi akciğer hastası. Mutlu'nun babası eskiden Diyarbakır ve Ankara'da müteahhitlik yapmış ve bir süre önce iflas etmiş. Mutlu ve annesi şuan evli olan ablasında kalıyor. Mutlu ve annesine aileden hiç bir şekilde yardım etmiyorlarmış. Mutlu babasının bıraktığı borçları ödemek için okulunu bırakıp okul kantininde çalışmaya başladığını iddia etmiş.

Not: Annesi Mutlu'yu okutmak için valiliğe ve belediyeye başvurmuş ancak hiçbir sonuç alamamış, Mutlu üniversiteyi kazanmış fakat maddi imkansızlıklardan dolayı gidememiş. Annesi Mutlu'ya maviş diyerek sesleniyormuş.

Yarışmanın ilk bölümünde Sibel Can , Diyarbakır'dan gelen 'sesi çok güzel' ihbarına yanıt verip Ergani ilçesine gitti. Mutlu Kaya bir ilköğretim okulunun çay ocağında çalışıyordu. Sibel Can 'ı karşısında bulunca şaşkına döndü. Üniversiteyi kazanmasına rağmen maddi olanaklar yüzünden okumaya gidemeyen Mutlu Kaya , fakir bir ailenin kızı. 8 çocuk doğuran annesiyle birlikte evleri olmadığı için evli olan ablalarının evinde yaşıyorlar.