Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplaması İle Emeklilik Yaşı Öğrenme

Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplaması İle Emeklilik Yaşı Öğrenme

14.08.2015 - 10:23 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulaması vatandaşlara emeklilik hakkında önemli bilgiler vermektedir. Ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgiyi ve ne zaman emekli olurum uygulamalarının nasıl kullanıldığını haberimizden öğrenebilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum Hesaplaması İle Emeklilik Yaşı Öğrenme

Hayatlarının belli bir süresini çalışarak geçiren vatandaşlar çalışma hayatları bittikleri zaman rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilmek için emekli olmak ister. Vatandaşlar belli yaşlara geldikten sonra çalışma hayatlarını sonlandırırlar ve hayatlarını devam ettirebilmek için emekli olmalıdırlar. Emekli olabilen vatandaşların çalışma hayatı bittiği zaman emekli olurlar ve emekli maaşı sayesinde rahat bir yaşlılık dönemi geçirebilirler. Vatandaşların emekli olabilmek için bazı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. İş hayatını sürdüren vatandaşlar çalıştıkları işe göre bazı kurumlara bağlı şekilde çalışabilirler. Bağlı oldukları kurumlara her ay düzenli olarak prim veya sigorta yatırmaktadırlar. SSK kurumuna bağlı olan vatandaşların sigortalarını çalıştıkları iş yeri yatırmaktadır. Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar da primlerini kendileri ödemektedirler. Vatandaşlar bu yatırılan primler ve sigortalar sayesinde emekli olabilirler.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Emekli olabilmek için bu yatırılan prim ve sigortaların tamamlanması gerekmektedir. Ayrıca vatandaşın emekli olabilmesi için emeklilik yaşının gelmiş olması gerekmektedir. Primlerini tamamlayan ve emeklilik yaşı gelmiş olan vatandaşlar bağlı oldukları kurum tarafından emekli olabilirler ve bağlı oldukları kurum tarafından emekli maaşı alabilirler. SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumlarının birleşmesiyle Sosyal Güvenlik Kurumu kurulmuştur ve Sosyal Güvenlik Kurumu kurulduktan sonra bu kurumlara bağlı olan vatandaşların hepsi Sosyal Güvenlik Kurumuna bağlı bir şekilde çalışma hayatını sürdürmüştür. Vatandaşlar yatırdıkları primleri ve sigortaların hepsini Sosyal Güvenlik Kurumuna yatırmıştır ve Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından zamanı geldiğinde emekli olmuşlardır. Çalışma hayatını sürdüren vatandaşlar tam olarak ne zaman emekli olabileceklerini bilemeyebilirler. Sosyal Güvenlik Kurumu vatandaşlar için ne zaman emekli olabileceklerini hesaplamaya yarayan bir uygulama geliştirmiştir. Ne zaman emekli olurum uygulaması ile çalışma hayatı sürdüren bir vatandaşlar bazı kimlik ve sigorta bilgilerini girerek uygulamayı kullanabilirler. Vatandaşlar bu uygulamaya bazı emeklilik ve sigorta bilgilerini girerek hesaplama işlemini tamamlayabilirler. Hesaplama işlemi için gerekli olan bilgilerden bazıları; SSK prim ödenen gün sayısı, sigortalı olarak hizmete başladığı gün, sigortalı olarak çalıştığı gün sayısı gibi bilgileri hesaplama programına girmeniz gerekmektedir. Sosyal Güvenlik Kurumu ne zaman emekli olurum uygulamasını her kurum için farklı şekillerde geliştirmiştir. Yani SSK, Bağ-Kur ve emekli sandığı kurumları için farklı ne zaman emekli olurum uygulamaları bulunmaktadır.

Haberin Devamı

SSK kurumuna bağlı olan vatandaşlar ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun SSK için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yaptıktan sonra ilk olarak kimlik bilgilerinizi girmelisiniz. Uygulamada yer alan cinsiyetiniz kısmını ilk olarak seçmelisiniz. Ardından doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak ve hizmete başlama tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girmelisiniz. Bu bilgiler girildikten sonra maluliyet ve erken yaşlanma ile ilgili olan seçenekleri belirtmelisiniz. Maluliyet durumunuz var ise evet seçeneğini seçmelisiniz. Erken yaşlanma durumunuz var ise evet seçeneğini seçmelisiniz. Bu işlemlerin ardından mevcut sigorta bilgilerinizi girmelisiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamasının SSK uygulaması mevcut bilgiler kısmına SSK prim ödenen gün sayısını, diğer sandıklara ait gün sayınızı, fiili gün sayınızı ve 3600 günün doldurulduğu tarihi gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu bilgilerinizi bilmiyorsanız ne zaman emekli olurum uygulamasından hesaplama işlemini yapamazsınız. Bu bilgilere Sosyal Güvenlik Kurumundan ulaşabileceğiniz gibi internet üzerinden de SGK hizmet dökümü belgesi sayesinde ulaşabilirsiniz. Bu bilgilere ulaştıktan sonra ve bilgileri gerekli yerlere girdikten sonra gönder linkini tıkladığınızda ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Bağ-Kur kurumuna bağlı olan vatandaşlar da ilk olarak Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdır. Bağ-Kur için olan bu uygulamada istenilen bilgileri gerekli yerlere girdikten sonra ne zaman emekli olurum uygulamasını kullanabilirsiniz. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra ilk olarak emeklilik bilgilerinizi girmelisiniz. Cinsiyetinizi emeklilik türünüzü ve doğum tarihinizi gün, ay ve yıl olarak girdikten sonra özel durum bilgileriniz var ise sisteme girmelisiniz. Bu bilgilerin hepsi girildikten sonra Bağ-Kur kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.

Haberin Devamı

Emekli sandığı kurumuna bağlı olan vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini hesaplayabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumunun Bağ-Kur kurumu için olan ne zaman emekli olurum uygulamasına giriş yapmalıdırlar. Uygulamaya giriş yaptıktan sonra istenilen bilgileri girdikten sonra Bağ-Kur kurumundan ne zaman emekli olabileceğinizi hesaplayabilirsiniz.