Gündem Ne zaman emekli olurum ile emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?

Ne zaman emekli olurum ile emeklilik yaşı nasıl hesaplanır?

10.06.2015 - 12:11 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamaları ile emeklilik yaşınızı kolayca hesaplayabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarını yapmak ve ne zaman emekli olurum uygulamarının nasıl kullanıldığını öğrenmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

Ne zaman emekli olurum ile emeklilik yaşı nasıl hesaplanır

Son dönemlerde internet sigorta hizmetlerinde son derece aktif bir rol üstleniyor. Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojisini aktif olarak kullanmaya başlaması ile birlikte dijital platform üzerinde sigorta mükelleflerinin en çok merak ettikleri sorulara yanıt alabilecekleri ne zaman emekli olurum gibi uygulamaların yanı sıra pek çok sigorta işlemine özel olarak geliştirilmiş olan online hizmet uygulamaları bulunuyor. Bu şekilde dijital platform üzerinde en geniş online hizmet ağını oluşturan kamu kurumu pozisyonunda yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu, kurulduğu 2006 yılından bu yana sigorta mükelleflerinin her zaman modern dünya standartlarında sigorta hizmetleri alabilmesi amacı ile internet ve yeni nesil teknolojileri en aktif şekilde hizmetlerinde kullanıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet teknolojisini en aktif şekilde kullanıyor olması sayesinde sigorta mükellefleri oldukça pratik bir şekilde sigortaları ile ilgili olarak merak ettikleri konular hakkında ayrıntılı bilgilere internet kolaylığında erişim sağlayabiliyor. Aynı zamanda da sigorta mükellefleri internet üzerinden pek çok resmi sigorta işlemini günün her saatinde gerçekleştirebilme fırsatına sahip olabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde bu şekilde son derece aktif bir hizmet anlayışını benimsiyor olması sigorta mükelleflerine bu gibi avantajlar ve kolaylıklar sağlarken aynı zamanda da kurum içi iş yükünün hafifletilebilmesini ve böylelikle de kurum içi işlerliğin çok daha hızlı olmasını sağlayabiliyor. Bu neden ile de günümüz modern çağında sigorta mükellefleri artık sigorta işlemlerinde interneti çok daha aktif bir şekilde kullanıyor. Sigorta mükelleflerinin en çok merak ettikleri konuların başında gelen emekliliklerinin ne zaman olacağı yanıtını da internet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması ile öğrenebilme imkanına sahip olabiliyorlar. Özellikle de internet erişim sağlanabilen her yerden kolay bir şekilde kullanılabilen bu online hizmet uygulaması sayesinde emekliliğe dair merak edilen konularda ayrıntılı bilgilere sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

Bu durum sigorta mükelleflerinin kariyer planlamalarında dahi oldukça önemli etkilerde bulunuyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden sigorta mükellefleri güncel SSK emeklilik şartlarına ve güncel sigorta bilgilerine göre hangi tarihte emekli olabileceklerini öğrenebiliyor. Böylelikle de daha ne kadar sigortalı olarak çalışmaları gerektiği, kaç yaşına kadar beklemelerinin gerektiği ve daha ne kadar SSK prim ödemesi yapılması gerektiğine göre kariyer planlamalarını çok daha doğru bir şekilde oluşturarak, çalışma yaşamlarını şekillendirebiliyor. Bu gibi son derece önemli etkileri dolayısı ile Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması sigorta mükellefleri tarafından oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanılan başlıca online hizmet uygulamalarının başında kendisine yer buluyor. Sigorta mükelleflerinin en güncel emeklilik durumlarını öğrenebildikleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu SSK sigortalısına özel emeklilik uygulamasında bazı sigorta bilgilerini en doğru şekilde ve eksiksiz olarak girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde ise sigorta mükelleflerinin ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘hizmet başladığı tarih’, ‘maluliyet durumu’ ve ‘erken yaşlanmasının olup olmadığını’ girmeleri gerekiyor. Daha sonra ise ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve 3600 günden emeklilik bilgisi için ‘3600 günün doldurulduğu tarih’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Ne zaman emekli olurum uygulamasında emeklilik yaşı, SSK hizmet süresi ve SSK prim ödeme gün sayısı bilgilerini 7200 prim günü, 5400 prim günü ve 3600 günden emeklilik olmak üzere farklı prim ödeme gün sayılarında en ayrıntılı şekilde öğrenebilme fırsatına sahip olunabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun sadece SSK sigortalısına hizmet vermesi amacı ile dijital platform üzerinde hizmete sunduğu bu emeklilik belirleme uygulamasında sigorta mükelleflerinin girmeleri gereken SSK sigorta bilgilerinin doğruluğu ve güncelliği en doğru sonuçların alınabilmesi açısından oldukça büyük bir önem arz ediyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde girmeleri gereken sigorta bilgilerini e-Devlet sistemindeki SGK uygulamaları aracılığı ile öğrenebiliyor. Sigorta mükelleflerinin öncelikli olarak ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme giriş yapmaları gerekiyor. Güncel sigorta bilgilerini e-hizmetler kategorisinde bulunan kamu kurumları listesi içerisindeki SGK ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından kolay bir şekilde öğrenebiliyor.