Gündem Ne zaman emekli olurum ile emeklilik yaşınızı öğrenin!

Ne zaman emekli olurum ile emeklilik yaşınızı öğrenin!

09.01.2016 - 22:46 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum hizmetleri üç Sosyal Güvenlik Kurumu için de mevcut durumdadır. Bu uygulamaları kullanarak kaç yaşında emekli olacağınızı öğrenebilirsiniz. Detayları haberimizde...

Ne zaman emekli olurum ile emeklilik yaşınızı öğrenin

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmetleri sayesinde artık pek çok sigorta işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-hizmetleri ile birlikte artık son derece pratik ve kolay bir şekilde pek çok sigorta ve emeklilik işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Son yıllarda hızla gelişen teknolojiler ile birlikte artık internete son derece pratik ve kolay bir şekilde internete erişim sağlanabiliyor olması nedeni ile sigorta ve emeklilik işlemlerinde de aktif olarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet hizmetleri kullanılıyor.

Haberin Devamı

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

İnternet üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital hizmet uygulaması ağı içerisinde yer alan SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ile birlikte sadece birkaç dakika içerisinde emeklilik tarihinin ne zaman olacağını en ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Özellikle de modern toplumlarda insanlar yaşlılık dönemlerini çok daha iyi koşullarda geçirebilmek ve çok daha modern standartlardan yararlanabilmeye hak kazanabilmek için yaşamlarının büyük bir kısmını yoğun tempoda sigortalı olarak geçirmektedir. Günümüz modern çağında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olan internet teknolojileri sayesinde artık internete son derece pratik ve kolay bir şekilde erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan resmi web sayfasında bulunan e-hizmetler kategorisi altındaki SSK ne zaman emekli olurum uygulaması ekranından son derece pratik bir şekilde emekliliğin ne zaman olacağını en ayrıntılı şekilde öğrenebilme imkanına sahip olunabiliyor. Modern Türkiye’de SSK sigortalısı çalışma yaşamları boyunca her zaman sigortalılıklarının ne zaman tamamlanacağını ve emekliliklerinin ne zaman dolacağını öğrenebilmek ister. Her SSK sigortalısı için emekliliğin hangi tarihte olacağı konusu en çok merak edilen konuların başında kendisine yer buluyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da vatandaşların bu konuda en güncel ve en ayrıntılı bilgileri kolay bir şekilde öğrenebilmelerine yardımcı olacak SSK ne zaman emekli olurum uygulaması hizmete açıldı. İnternete erişim sağlanabilen her yerden son derece pratik bir şekilde kullanılabilmekte olan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerindeki bu online emeklilik hesaplaması uygulaması günün her saatinde kolay bir şekilde kullanılabiliyor.

SSK sigortalısı emekliliklerine dair tüm merak ettiklerini ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Günün her saatinde dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulama sayfasına uyg.sgk.gov.tr/nezaman/ adresinden kolay bir şekilde ulaşabiliyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu online hizmet sayfasından son derece pratik bir şekilde emekliliğin hangi tarihte olacağını ve emekliliğe ne kadar kaldığını en detaylı şekilde öğrenebilme imkanı bulunuyor. Dijital platform üzerinde yer alan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinden emekliliğinin ne zaman olacağı bilgisine ulaşabilmek için SSK sigortası mükellefleri tarafından sayfa içerisinde talep edilen bazı kimlik ve sigorta bilgilerinin eksiksiz olarak girilmesi gerekiyor.

Haberin Devamı

SSK sigortalısının uygulama üzerinden en güncel ve en doğru emeklilik durum bilgisine ulaşabilmeleri için SSK bilgilerini eksiksiz ve hatasız olarak en güncel şekilde girmesi gerekiyor Bu sebeple de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan e-Devlet sistemindeki ‘4A hizmet bilgisi’ ekranından SSK sorgulama işlemi ile en güncel sigorta bilgilerini öğrenerek, bu bilgileri girmek daha sağlıklı sonuç alınmasını sağlar. SSK sigortalısı ne zaman emekli olurum uygulama ekranında cinsiyet, doğum tarihi, hizmete başlama tarihi, maluliyet durumu, erken yaşlanma durumu, SSK prim ödeme gün sayısı, diğer sandıklara ait gün sayısı, askerlik/sanatçı gün sayısı, fiili gün sayısı, yurtdışı gün sayısı ve 3600 günün dolduğu tarih bilgilerini eksiksiz olarak girmelidir. Böylelikle emeklik hakkını ne zaman alabileceklerini de öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.

Haberin Devamı

Özellikle de Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulama sayfasından son derece pratik bir şekilde Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından SSK sigortalısı için belirlenmiş olan SSK emeklilik şartları olan SSK emeklilik yaşı, SSK prim ödeme gün sayısı ve SSK hizmet süresi kriterlerine göre ne kadar kaldığını ayrıntılı biçimde öğrenebilme imkanı bulunuyor. İnternet üzerinde yer alan bu emeklilik sorgulaması ekranından SSK sigortalısı erken emeklilik durumlarına ilişkin olarak da ayrıntılı bilgiler alabilme imkanına sahip olabiliyor. Böylelikle erken emeklilikte ne zaman emekli olabileceğini de öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor.