Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulaması Ve Emeklilik Bilgileri Öğrenme İşlemleri

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulaması Ve Emeklilik Bilgileri Öğrenme İşlemleri

13.07.2015 - 11:42 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını kullanarak emeklilik hesaplamalarınızı kolayca yapabilirsiniz. Ne zaman emekli olurum uygulamaları nasıl kullanılır ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında tüm detaylar haberimizde!

Ne Zaman Emekli Olurum Sorgulaması Ve Emeklilik Bilgileri Öğrenme İşlemleri

Günümüzde çok yoğun gecen iş yasamı içerisinde zaman zaman bazı sıkıntılar yasayabilmekteyiz. Bundan dolayıdır mı bilinmez ama is yasamı devam eden vatandaşlar ne zaman emekli olabileceklerini merak ederler. Bu doğrultuda bazı hesaplamalar yaparak, ne zaman emekli olabileceklerini tahmini olarak hesaplayabilirler. Emeklilik döneminde daha rahat yasayacağımızı düşünerek bu gibi hesaplamalar yapabilmekteyiz. Yapmış olduğumuz emeklilik hesaplamaları sadece tahmini olmakla kalmayıp, üstelik çok da, sağlıklı ve doğru yöntemler değildir. Ama neyse ki, Sosyal Güvenlik Kurumu yani SGK, yapmışo lduğu bir takım yenilikler ile birlikte, emeklilik hesaplaması işlemleri için de yöntemler geliştirmiştir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM UYGULAMASI İÇİN TIKLAYINIZ!

EMEKLİLİK YAŞI HESAPLAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

Emeklilik tarihinin ya da yaşının hesaplanması için düzenlenen bu yöntem tam olarak kesin emeklilik tarihini değil de gerçeğe en yakın emeklilik tarihini bizlere vermektedir. Tabi burada, emeklilik hesaplaması, SGK’nın her bir alt kurumu için farklı şekillerde yapılmaktadır. Haberimizin devamında, SSK (4A), BAĞ-KUR (4B) ve emekli sandığı (4C) kurumları için farklı şekillerde düzenlenmiş emeklilik hesaplamasının bilgisine ulaşabilirsiniz.

SSK yani 4A kurumu için emeklilik hesaplaması;

SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4A olan SSK birimi üzerinden is yaşamına devem eden vatandaşlar, simdi anlatacağımız şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemleri internet üzerinden yapılabilmektedir. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak çok pratik bir işlem haline gelmektedir. Bu doğrultuda, SSK yani 4A kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, su şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

Burada SSK yani 4A kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasında, burada yer alan "4A Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "doğum tarihinizi" "işe giriş tarihinizi" "ilk tescil tarihinizi" ve "prim günlerinizi" sistemde yer alan bu bölümlere yazınız.

Bu arada, SSK yani 4A birimi üzerinden emeklilik hesaplaması yapmadan önce eğer bilmiyorsanız; prim, hizmet ve işe başlama tarihi bilgilerinizi öğrenmenizi tavsiye ederiz. Çünkü emeklilik hesaplaması yapılırken, görüldüğü üzere, bu bilgiler sizden istenmektedir.

BAĞ-KUR yani 4B kurumu için emeklilik hesaplaması;

SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4B olan BAĞ-KUR birimi üzerinden is yaşamına devem eden vatandaşlar, simdi anlatacağımızşekilde emeklilik hesaplaması yapabilirler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemleri internet üzerindenyapılabilmektedir. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak çok pratik bir işlem haline gelmektedir. Bu doğrultuda, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, su şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

Burada, BAĞ-KUR yani 4B kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız.

Hemen sonrasındaki aşamada, burada yer alan "4B Ne Zaman Emekli Olurum" uygulamasına giriş yapınız.

Daha sonraki aşamada; "Emeklilik türünüzü" "Cinsiyetinizi" "Doğum tarihinizi" "Maluliyet durumunuzu" "Maluliyet derecenizi" "Erken yaşlanma" durumunuz varsa onun bilgisini ve "Bakıma muhtaç malul çocuğunuz" varsa onun da bilgisini, sistemde yer alan ilgili bölümlere yazınız.

Son olarak, "tamam" seçeneğine tıklayınız.

Emekli Sandığı yani 4C kurumu için emeklilik hesaplaması;

SGK yani Sosyal Güvenlik Kurumu'na bağlı olarak faaliyet gösteren ve yeni adi 4C olan Emekli Sandığı birimi üzerinden is yaşamına devem eden vatandaşlar, simdi anlatacağımızşekilde emeklilik hesaplaması yapabilirler. Üstelik burada anlatacağımız emeklilik hesaplama işlemleri internet üzerindenyapılabilmektedir. Bu yönü ile emeklilik hesaplaması yapmak çok pratik bir işlem haline gelmektedir. Bu doğrultuda, Emekli Sandığı yani 4C kurumuna bağlı olarak çalışan bir vatandaş iseniz, su şekilde emeklilik hesaplaması yapabilirsiniz;

Haberin Devamı

Burada, Emekli Sandığı (4C) kurumuna göre emeklilik hesaplaması yapabilmek için, ilk önce, http://uyg.sgk.gov.tr adresine giriş yapınız. Ardından ise; "Doğum tarihinizi" "Cinsiyetinizi" ve "Hizmet başlangıç ve bitiş tarihinizi" sistemde bulunan ilgili alanlara yazınız.