Gündem Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Ne Zaman Olacağını Online Öğren

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Ne Zaman Olacağını Online Öğren

18.04.2015 - 10:43 | Son Güncellenme:

Ne zaman emekli olurum uygulamalarını online olarak yapabilirsiniz. Online olarak ne zaman emekli olurum uygulamalarının nasıl yapıldığını öğrenmek ve ne zaman emekli olurum uygulamaları hakkında detaylı bilgiyi haberimizde bulabilirsiniz.

Ne Zaman Emekli Olurum Uygulaması İle Ne Zaman Olacağını Online Öğren

Günümüzün modern teknolojisi ile birlikte artık sigorta işlemlerinizi de internet üzerinden yapabilme imkanınız bulunuyor. Özellikle de gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de kamu kurumları arasında online hizmetlere doğru yoğun bir eğilimin bulunması kamu hizmetlerinde gelişen internet teknolojisinin en aktif şekilde kullanılmasına ve dolayısı ile de sigorta işlemlerinin de pek çok resmi işlem gibi dijital platform üzerinden yapılabilmesine imkan veriyor. Özellikle de Türkiye’deki gelişen internet teknolojisini aktif olarak vatandaşa sunmakta oldukları kamu hizmetlerinde kullanan kamu kurumları arasında en aktif şekilde bu teknolojiyi kullanan kurumların başında Sosyal Güvenlik Kurumu’nun geliyor olması sigorta mükelleflerine bu alanda önemli avantajlar sağlıyor.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLURUM?

EMEKLİLİK YAŞI

Özellikle de son yıllarda gelişen internet teknolojisinin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de oldukça yaygın bir kullanım oranına ulaşması ile birlikte Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından sigorta mükelleflerine sunulan hizmetlerde de internet önemli bir rol üstlenmeye başladı. Böylelikle pek çok sigorta işlemi, sigorta mükellefleri tarafından dijital platform üzerinden kolay bir şekilde gerçekleştirilebiliyor. Günümüzde sigorta mükellefleri artık dijital platform üzerinden ne zaman emekli olabileceklerini Sosyal Güvenlik Kurumu’nun ne zaman emekli olurum uygulaması ile öğrenebilme imkanına sahip olabiliyor. Bu neden ile de günümüzde Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan resmi internet sayfasındaki online hizmetler menüsünden erişim sağlanabilen bu ne zaman emekli olurum uygulaması oldukça yoğun şekilde sigorta mükellefleri tarafından kullanılıyor.

Haberin Devamı

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun dijital platform üzerinde yer alan bu emeklilik uygulaması ile sigorta mükellefleri emeklilikleri ile ilgili olarak ayrıntılı bilgilere ulaşabiliyor. Sigorta mükelleflerinin emeklilik haklarından yararlanabilmeleri için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan şartları yerine getirmeleri gerekiyor. Özellikle de günümüz modern çağının Türkiye’sinde çalışma alanındaki gereksinimler, ülke gelir kaynakları, refahlık seviyesi ve daha pek çok detaya bağlı olarak Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen emeklilik şartlarının sigorta mükellefleri tarafından yerine getirilmesinden sonra emeklilik hakkına sahip olabilmeleri nedeni ile kurum tarafından dijital platformda yer alan bu uygulama hizmet açıldı.

Sigorta mükelleflerinin kariyer planlamalarında dahi son derece etkili olabilen Sosyal Güvenlik Kurumu’nun internet üzerinde yer alan ne zaman emekli olurum uygulaması sayesinde sigorta mükellefleri emeklilikleri için kalan yaş, kalan hizmet süresi ve kalan prim ödeme gün sayısı bilgilerine erişim sağlayabiliyor. Ayrıca bu hesaplamalara göre hangi tarihte emeklilik hakkına sahip olabileceklerini de görebilen sigorta mükellefleri tarafından ne zaman emekli olurum uygulaması oldukça yoğun bir şekilde kullanılıyor. Sigorta mükelleflerinin Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bu emeklilik bilgisi sorgulama uygulamasında işlem yapabilmeleri için bazı bilgilerini girmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Bu kapsamda da sigorta mükelleflerinin ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde kişisel bilgiler ile birlikte sigorta bilgilerini girmeleri gerekiyor. Uygulama üzerinde istenen sigorta bilgilerini bilmeyen veya en güncel durumunu girmek isteyen sigorta mükellefleri Sosyal Güvenlik Kurumu’nun bir diğer online uygulaması E-SGM uygulamasını kullanarak güncel sigorta bilgilerine erişim sağlayarak ne zaman emekli olacaklarını en doğru şekilde öğrenebiliyor.

Ne zaman emekli olurum uygulaması üzerinde sigorta mükellefleri öncelikli olarak kişisel bilgiler olan ‘cinsiyet’, ‘doğum tarihi’, ‘maluliyet durumu’, ‘erken yaşlanma durumu’ ve ‘hizmete başlama tarihi’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bu bilgileri giren sigorta mükellefleri daha sonra ise ‘SSK prim ödeme gün sayısı’, ‘diğer sandıklara ait gün sayısı’, ‘askerlik/sanatçı gün sayısı’, ‘fiili gün sayısı’, ‘yurtdışı gün sayısı’ ve ‘3600 günü doldurduğu tarih’ bilgilerini girmeleri gerekiyor. Bu bilgileri girerek vatandaşlar bu bilgiler ve Sosyal Güvenlik Kurumu güncel SSK emeklilik şartları ile yapılan hesaplama ile emeklilikleri için kalan sigorta bilgilerini görüntüleyebiliyor.

Haberin Devamı

Sigorta mükellefleri ne zaman emekli olurum hesaplamasını dijital platform üzerinde dilerlerse e-Devlet sistemi üzerinden de yapabiliyor. E-Devlet sistemine ‘e-Devlet şifresi ile giriş’, ‘elektronik imza ile giriş’, ‘mobil imza ile giriş’ ve ‘T.C. kimlik kartı ile giriş’ giriş yöntemlerinden birisini kullanarak sisteme güvenli giriş yaparak ana sayfaya ulaşabiliyor. E-Devlet ana sayfasında e-hizmetler kategorisindeki alfabetik sıralamadaki kamu kurumları listesinde ‘S’ harfine ulaşarak, Sosyal Güvenlik Kurumu’ nun ‘normal şartlarda ne zaman emekli olurum’ ekranını kullanarak emekliliklerine ilişkin güncel bilgilerin tüm ayrıntılarına kolay bir şekilde ulaşabiliyor.