Gündem Ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır?

Ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır?

07.09.2016 - 10:31 | Son Güncellenme:

Milyonlarca çalışan vatandaşın sık sık merak ettiği Ne zaman emekli olurum? sorusuna bu haberimizde yanıt arayacağız. Ne zaman emekli olurum sorgulama ekranı ile herkes emekliliği ile ilgili merak ettiği tüm konulara ulaşabilir. Peki ne zaman emekli olurum? uygulaması nasıl kullanılır? İşte o detaylar...

Ne zaman emekli olurum uygulaması nasıl kullanılır

Ne zaman emekli olurum sorusu emeklilik bekleyenler için önemli bir konu olmaya başladı. Çünkü online hizmetlerden bir tanesi olarak sağlanan Ne Zaman Emekli Olurum hizmeti ile birlikte isteyen her vatandaş emekli olacağı tarihi detaylı bir şekilde öğrenebilmektedir.

Haberin Devamı

İş hayatına başladığı andan itibaren insanlar emeklerinin karşılığı olarak emeklilik günlerinin gelmesini heyecan ile beklemeye başlarlar. Çünkü gençlikte verilen tüm emekler, yapılan tüm gayretler ve harcanan tüm çabalar ileriki yaşlarda çok daha rahat bir hayata sahip olmak içindir. Maaşlı bir işte çalışan herkes maaşı üzerinden yatan primleri sayesinde yaşlılık dönemindeki emekliliği için yatırım yapmaktadır bir anlamda. O yüzden de günümüzde herkes sigortalı olarak bir işte çalışmaktadır. Bu şekilde çalışma imkanı olmayan bir yaşa geldiğinde vatandaşlar emeklerinin karşılığı olan emekli maaşlarını alarak rahat bir hayat sürmektedirler. Hatta önemli sosyal imkanlardan olan emeklilik sayesinde ertelenmiş tüm planlar keyifli bir şekilde hayata geçebilmektedir.

Haberin Devamı

NE ZAMAN EMEKLİ OLABİLİRİM İÇİN TIKLAYINIZ!


Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Maaşlı bir işte çalışmaya başlarken çalışacağı kurum tarafından istenen gerekli belgelerin temin edilmesi ile süreç sonunda SSK üzerinden güvence altına alınmış hale gelirler. O işyerinde çalıştığı sürece kişiye emekliliği ve diğer sosyal hakları için primler yatırılır. Benzer şekilde kendi işyerinin sahibi olan kişiler de hem emeklilik hakları hem de sağlık hakları gibi şeyler için kendi adlarına prim yatırmakladırlar. Bu sistemde de Bağ-kur üzerinden güvence altına alınmış olurlar. Yıllarca çalıştıktan sonra artık emeklilik zamanı yaklaşmaya başladığında kişilerin aklında hep ne zaman emekli olurum sorusu oluşur. Önceleri bu ne zaman emekli olurum sorusunun cevabını bulmak için konu ile ilgilenen uzmanlara danışılmaktadır. Ancak devletin>Ne zaman emekli olurum sorusu için aklında soru işaretleri bulunan ve bir türlü sağlıklı bilgi alacak kişi bulamayan vatandaşlar e-devlet hizmetleri arasında ne zaman emekli olurum konusunda cevabı rahatça alabilmektedirler. Ancak bunun için ve diğer başka pek çok online hizmetten faydalanabilmek için vatandaşların bir e-devlet şifresi sahibi olmaları gerekmektedir. Bunun için de bir PTT şubesine başvurarak talepte bulunulabilir. 2 TL’lik ücretin ödenmesinin ardından şifre sahibi olmak mümkündür. Şayet eğer kişi daha önce bir e-devlet şifresi almış ise bu işlemi tekrar etmesine gerek yoktur. Daha sonrasında e-devlet sistemine şifre ve T.C. kimlik numarası ile giriş yapılmalıdır. Devamında online sistemde bulunan ne zaman emekli olurum hizmetinin yer aldığı bölüme tıklamak gerekmektedir. Burada kişinin emekli olacağı tarihe dair bilgiler bir döküm halinde karşısına çıkacaktır. Ne zaman emekli olurum hizmeti ile merak ettiğiniz tüm SSK prim ve borçlara ulaşabilirsiniz.