Gündem Nesin Vakfı’nın banka hesapları bloke edildi

Nesin Vakfı’nın banka hesapları bloke edildi

10.05.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

İstanbul Valiliği, Nesin Vakfı’nın izinsiz bağış kampanyası yaptığı gerekçesiyle banka hesaplarını bloke etti. Konuyla ilgili açıklama yapan matematikçi Ali Nesin, “Valilik banka hesaplarımızı bloke etti. Vakıf’ta maaşlı çalışan var, okuyan, beslenen çocuk var demeden, acımasızca… Bir yere kaçtığımız, kaçacağımız da yok, devlet istediği zaman istediğini alır zaten. Banka hesaplarımızı bloke etmek en hafif deyimle hoyratça bir tavır olabilir” dedi.

Nesin Vakfı’nın banka hesapları bloke edildi

 

2017’de bağışlarla komşu arazinin satın alınarak Nesin Vakfı’nın büyütüldüğünü hatırlatan Nesin, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Rabıta Vakfı’nın yeni alınan bu arazinin yanına yerleşmesinden sonra sorunların başladığını kaydetti.

Haberin Devamı

Yanı başlarında kalabalık ve yüksek sesli ayinler düzenlediklerini, fotoğraflarının çekilerek özel hayatın ihlal edildiğini ve tehdit edildiklerini dile getiren Nesin, açıklamasında yaşanılan sorunları şöyle anlattı: “Çatalca’da aleyhimize dedikodular çıkardılar. Hiç nedensiz düşmanca bir tavır içine girdiler. Kaçak bir cami (ya da mescit) inşaatına başladılar. İçlerinden biri bize fiziken saldırdı. Hiçbir zaman tahriklerine kapılmadık ama gerekeni yaptık; ne yazık ki şikâyetlerimizin hepsi resmi mercilerden geri döndü.”

Şu anda paralarına ulaşamadıklarını, hem arazinin hem de o süreçte toplanan paranın kendilerinden istenildiğini belirten Nesin, açıklamasının şu ifadelere yer verdi:

“Nesin ailesi bu ülkenin düşmanı değildir, aksine, Birinci Dünya Savaşı’na, ardından gönüllü olarak Kurtuluş Savaşı’na katılan dedemi de sayarsak, üç kuşaktır karşılıksız bu halka hizmet ediyoruz, izin verirlerse daha da edeceğiz.”