Gündem Nice yüzyıllara...

Nice yüzyıllara...

29.10.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100’üncü yılı kutlamaları yurt çapında coşkuyla, heyecanla, sevgiyle devam ediyor

Nice yüzyıllara...

HABER MERKEZİ -Atatürk’ün Kurtuluş Savaşı’nı başlattığı Samsun’da 100. Yıl için bir dizi etkinlik düzenlendi. Solotürk gösterileri ve Atatürk Onur Anıtı’nda çelenk koyma töreninin ardından vatandaşlar 1919 metrelik Türk bayrağı eşliğinde yürüyüş yaptı.

Haberin Devamı

Sivas’ta da Solotürk’ün nefes kesen bir gösteri gerçekleştirdi.

Adana’da polis ekipleri, Türk bayraklarıyla donatılan araçlarıyla kent turu attı. İlkokul öğrencilerinin çiçeklerle karşıladığı polisler, çocuklarla marşlar söyledi.

Kırklareli’nde Sahil Güvenlik Komutanlığı ile İğneada ve Kıyıköylü balıkçılar teknelerle denize “100” yazıp ay ve yıldız şeklini oluşturup duygularını dile getirdi.

Kahramanmaraş’ta depremzede çocuklar geçit töreni düzenledi.

Mersin Erdemli’de öğrenciler fidanlar dikti, 100 parçadan oluşan örgü Türk bayrağını açtı.

Manisa’da Spil Dağı eteklerindeki Bayrak Tepe’den 21 pare top atışı yapıldı.

Elazığ Cumhuriyet Ortaokulu öğretmeni Sibel Çelik ve Romanya’dan Carmen Simcea ortaklığında “My Emotions Through Color” Projesi ile yabancı ve engelli öğrenciler, Cumhuriyet Marşı’nı seslendirdi.

Haberin Devamı

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesinde doğuştan yürüyemeyen Namık Kemal Ortaokulu öğrencisi Recep İnan, korteje tekerlekli sandalyesi ile katıldı.

Nice yüzyıllara...

SİPERLERE DALIŞ

Antalya Kemer’de 1917’de ‘Paris 2’ ve ‘Aleksandra’ gemilerini batıran Mustafa Ertuğrul Aker ve askerlerinin Koca Burun mevkisindeki siperlerinin altına dalan dalgıçlar, “Cumhuriyet’e derinden bağlıyız” yazılı pankart ve Türk bayrağı açtı.

Nice yüzyıllara...

Van’da öğrenciler ay-yıldız koreografisi yaparak 30 metrekarelik Türk bayrağını 3 km taşıdı.

Nice yüzyıllara...

Eskişehir

Nice yüzyıllara...

Antalya’nın Konyaaltı Sahili’nde serbest dalış rekortmeni Şahika Ercümen de serbest dalış gerçekleştirdi. Dipten, üzerinde “Türkiye Cumhuriyeti 100 yaşında” yazılı pankartla çıkan Ercümen uzun süre alkışlandı.

Nice yüzyıllara...

Ankara’da Atak ve 4 Gökbey helikopterleri, 100. yıl kutlamaları kapsamında eşgüdüm içerisinde hareket ederek, Türkiye’nin havadaki gücünü perçinledi. Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün de uçuşlara Atak helikopterinin kokpitinde katıldı.

Nice yüzyıllara...

Zonguldak’ta Türkiye’nin tek madenci korosu cumhuriyetin 100. yılını kutlamak için sahne aldı.