Gündem Nisa bebeğin annesinin son ifadesi ortaya çıktı: 'İlk çocuğuma da bakamadım'

Nisa bebeğin annesinin son ifadesi ortaya çıktı: 'İlk çocuğuma da bakamadım'

06.04.2022 - 10:54 | Son Güncellenme:

İstanbul'da terk edilmiş halde bulunduktan sonra kendisine süt annelik yapan ATT Büşra Durmaz'ın 'Nisa Mihriban' adını verdiği bebeğin biyolojik annesinin tutuklanmadan önce verdiği son ifade ortaya çıktı. Anne Ebru S. ilk çocuğuna da bakamadığını belirterek 'bakamayacağımı ve rezil olacağımı düşünerek böyle bir şey yaptım' dedi.

Pendik’te 29 Mart 2022 tarihinde terk edilmiş halde bulunan 3 aylık bebeğe sütannelik yapan Acil Tıp Teknisyeni Büşra Durmaz (29), bebeğe ‘ nisa Mihriban' adını koymuştu. Sağlık durumu kötüye giden ve yoğun bakım servisine alınan talihsiz bebeğin beyin ölümü gerçekleşti. Bebeğin annesi Ebru S. (20) “kasten öldürmeye teşebbüs” ve “terk” suçlarından gözaltına alındı. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından, 'netice sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan tutuklama talebiyle Anadolu Sulh Ceza Hakimliğine sevk edilen şüpheli Ebru S., sevk edildiği suçtan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

ANNENİN TUTUKLANMADAN ÖNCEKİ SON İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Ebru S. ifadesinde, 2019 yılında dini nikahla Uğur T. ile evlendiğini bu evlilikten 1 buçuk yaşında bir kızının olduğunu, sürekli şiddet gördüğü için eşinden ayrılarak ailesinin evine döndüğünü, kızının ise babasında kaldığını söyledi.

Nisa bebeğin annesinin son ifadesi ortaya çıktı: İlk çocuğuma da bakamadım

"2-3 GÜN SOKAKLARDA KALDIM"

Ebru S. ifadesinin devamında şunları söyledi: "Ailemin kızımı istememesi üzerine Uğur'un ailesi kızımı götürdü. Ben daha sonra sosyal medya üzerinden M. Ç. ile tanıştım. Onunla evlilik dışı cinsel ilişki yaşadık. Hamile olduğumu anlayıp hastaneye aldırmak üzere gittiğimde bana sürenin geçtiğini söylediler. M.Ç ile görüştüğümde 'hastaneye git aldır' demişti. Bebeği aldıramayınca aileme durumu söyleyemedim. Durumun ortaya çıkmasından endişe ettiğim için ailemin yanından kaçarak Taksim'e gittim. Daha sonra iki üç gün sokaklarda kalıp devlete sığındım. Beni kadın sığınma evine götürdüler. Bu arada Ebrar Nil doğmuş, 3 aylık olmuştu."

Haberin Devamı

"APARTMAN ÖNÜNE BIRAKIP ZİLLERE BASTIM"

6 ay sonra kadın sığınma evinden ayrıldığını söyleyen Ebru S. ifadesini şöyle sürdürdü: "Oradayken ismini öğrendiğim bir kadının yanında geceleri kalıp çalışabileceğim bilgisini bir arkadaşım söylemişti, ben de o kadının yanına gitmeye karar verdim. Ancak bunu söyleyen arkadaşım o kadının bebek istemeyeceğini söyledi. Bunu düşünerek bebeğin kendimce sesinin çabuk duyulabileceği evleri dolaşıp birinin önüne bırakmaya karar verdim. Dört katlı binanın önüne bırakıp zillere basıp oradan ayrıldım. Bunu yaptığımda 29 Mart tarihiydi. Ben sonrasında bebeğin akıbetinden haberdar olmadım."

Nisa bebeğin annesinin son ifadesi ortaya çıktı: İlk çocuğuma da bakamadım

Ebru S. ifadesini, " Polisler 4 Nisan tarihinde bebek ile ilgili yanıma geldiklerinde ben de yaşanan süreci öğrenmiş oldum. Kesinlikle amacım onun bir an önce bulunup sahip çıkılmasıydı. Onun için daha iyi olacağını düşünerek böyle bir şey yaptım. Sonrasında yanına gitmek istediğim kadının ikametine gittim. 4-5 gün boyunca orada kaldım. Çok pişmanım. Keşke devlete sığınsaydım. Ben daha önceden de ilk çocuğuma bakamadığım için çocuğa bakamayacağımı ve rezil olacağımı düşünerek böyle bir şey yaptım" sözleriyle tamamladı.

Haberin Devamı

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Bu arada, koruma altına alınan bebeğin durumunun ağırlaşması üzerine sevk edildiği Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi yoğun bakım servisinde tutulduğu ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi.

Öte yandan, Nisa Mihriban bebeğin sevk edildiği bakımevinde görevli olan bakıcı kadın D.Y. hakkında olayda ihmalinin bulunup bulunmadığının tespiti amacıyla "taksirle yaralama" suçundan soruşturma başlatıldı.

Savcının talebiyle bakıcı D.Y'nin emniyette ifadesine başvuruldu.

HASTANEDEN AÇIKLAMA : DURUM 24-48 SAAT İÇİNDE NETLİK KAZANACAK

Nisa Bebeğin tedavisinin yapıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden, "Nisa Mihriban bebek, 3 gün önce kaldığı çocuk yuvasından kardio pulmoner arest sonucu kurum doktor ve hemşiresi refakatinde 112 ambulans ile kalp ve solunum resussitasyonu yapılarak saat 09.20'de hastanemiz acil çocuk birimine getirilmiştir. Yapılan ilk muayene sonucunda Aspire ettiği anlaşılan bebeğin kalbinin ve solunumunun olmaması üzerine hemen entübe edilmiş, yaklaşık 30 dakika daha yapılan resüsitasyon neticesinde kalp atımları alınmaya başlanmıştır. Çocuk yoğun bakım ünitesine yatırılarak solunum cihazına bağlanan Nisa bebeğin genel durumu ciddi olup sedasyon ve anti ödem tedavisi altında takip edilmektedir.

Haberin Devamı

Durumunda bir iyileşme gözlenmeyen bebeğin beyin fonksiyonları detaylı olarak araştırılmakta olup beyin ölümü açısından kesin sonuç daha belirlenmemiştir. Yapılacak yeni test ve tetkiklerin sonucunda Nisa bebek ile ilgili son durumun önümüzdeki 24-48 saat içinde netlik kazanması beklenmektedir. Nisa Bebeğimize Allah'tan şifa, sevdiklerine geçmiş olsun diler, kamuoyuna saygılarımızı sunarız" açıklaması yapıldı.

Nisa bebeğin annesinin son ifadesi ortaya çıktı: İlk çocuğuma da bakamadım

BAKAN KOCA'DAN NİSA BEBEK PAYLAŞIMI

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca, "ATT(Acil Tıp Teknisyeni) Büşra'nın adını koyduğu terk edilmiş Nisa Bebek, yuvaya teslim edildikten bir süre sonra, hayati sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde takip ediliyor. ATT Büşra ve Nisa bebeği evlat yerine koyan herkes adına üzgünüz" ifadelerine yer verdi.

Yazarlar