Gündem Son dakika: Nisa Bebeğin son durumuna ilişkin hastaneden açıklama geldi! Bakan Koca'dan paylaşım

Son dakika: Nisa Bebeğin son durumuna ilişkin hastaneden açıklama geldi! Bakan Koca'dan paylaşım

05.04.2022 - 21:38 | Son Güncellenme:

Pendik'te boş arazide bulunan ve acil tıp teknikeri Büşra Durmaz'ın sütannelik yaparak "Nisa Mihriban" ismini verdiği Nisa bebeğin tedavi edildiği Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden açıklama geldi. Öte yandan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da sosyal medyadan Nisa Bebek hakkında bir paylaşım yaptı.

Pendik'te boş arazide bulunan ve acil tıp teknikeri Büşra Durmaz'ın sütannelik yaparak "Nisa Mihriban" ismini verdiği bebeğin sağlık durumunun ciddi olduğu, beyin ölümü açısından kesin sonucun ise daha belirlenmediği bildirildi. Nisa bebeği bırakan anne Ebru S. 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan tutuklandı.

Haberin Devamı

Nisa Bebeğin tedavisinin yapıldığı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim Araştırma Hastanesi Başhekimliğinden, "Nisa Mihribah bebek, 3 gün önce kaldığı çocuk yuvasından kardio pulmoner arest sonucu kurum doktor ve hemşiresi refakatinde 112 ambulans ile kalp ve solunum resussitasyonu yapılarak saat 09.20'de hastanemiz acil çocuk birimine getirilmiştir. Yapılan ilk muayene sonucunda Aspire ettiği anlaşılan bebeğin kalbinin ve solunumunun olmaması üzerine hemen entübe edilmiş, yaklaşık 30 dakika daha yapılan resüsitasyon neticesinde kalp atımları alınmaya başlanmıştır. Çocuk yoğun bakım ünitesine yatırılarak solunum cihazına bağlanan Nisa bebeğin genel durumu ciddi olup sedasyon ve anti ödem tedavisi altında takip edilmektedir.

Haberin Devamı

SON DURUM 24-48 SAAT İÇİNDE NETLİK KAZANACAK

Durumunda bir iyileşme gözlenmeyen bebeğin beyin fonksiyonları detaylı olarak araştırılmakta olup beyin ölümü açısından kesin sonuç daha belirlenmemiştir. Yapılacak yeni test ve tetkiklerin sonucunda Nisa bebek ile ilgili son durumun önümüzdeki 24-48 saat içinde netlik kazanması beklenmektedir. Nisa Bebeğimize Allah'tan şifa, sevdiklerine geçmiş olsun diler, kamuoyuna saygılarımızı sunarız" açıklaması yapıldı.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Twitter hesabından açıklama yapan Bakan Koca, "ATT(Acil Tıp Teknisyeni) Büşra'nın adını koyduğu terk edilmiş Nisa Bebek, yuvaya teslim edildikten bir süre sonra, hayati sağlık sorunları sebebiyle hastaneye kaldırıldı. Durumu Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesinde takip ediliyor. ATT Büşra ve Nisa bebeği evlat yerine koyan herkes adına üzgünüz" ifadelerine yer verdi.

ANNE TUTUKLANDI

3 aylık bebeğini sokak ortasında bırakarak terk ettiği iddiasıyla gözaltına alınan Ebru S. 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirilen şüpheli Ebru S. burada soruşturmayı yürüten Savcı Fatmagül Yörük'e ifade verdi. Şüpheli Ebru S. ifadesinde çocuğunun babası M.Ç.'ye hamile olduğunu söyleyince M.Ç.'nin kendi avucuna kurşun sıkıştırdığını ve ailesinin hamile olmasını öğrendiği takdirde çocuğa zarar verebileceğini söyledi. Bebeğine bakacak durumda olmadığını iddia eden Ebru S. bebeğini bırakmadan önce emzirdiğini iddia etti. Savcı Fatmagül Yörük, şüpheli anne Ebru S.'yi 'Neticesi sebebiyle ağırlaşmış yaralama' suçundan tutuklama talebiyle hakimliğe sevk etti.