Gündem Nisan ayında kar sürprizi!

Nisan ayında kar sürprizi!

22.04.2018 - 10:28 | Son Güncellenme:

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde gece etkili olan kar dolayısıyla 3 bin 433 rakımlı Köse Dağı beyaza büründü. Hakkari'de de gece yağan kar kenti beyaza bürünürken, hava sıcaklığında hissedilir bir düşüş yaşandı .

Nisan ayında kar sürprizi

Ağrı ve Hakkari'de kar nisan ayında kar sürprizi yaşandı. Ağrı'da aralıklarla etkisini sürdüren yağmurun ardından, yüksek kesimlere kar düştü. Eleşkirt ilçesine 20 kilometre uzaklıktaki 3 bin 433 rakımlı Köse Dağı, karın ardından beyaz örtüyle kaplandı. İlçe sakinlerinden Nezir Yılmaz, yaptığı açıklamada, bu sene kış mevsiminin çok ağır şartlarda geçmediğini söyledi. Yılmaz, ocak ayından itibaren ilçeye neredeyse hiç kar düşmediğini anımsatarak, "Şimdi ise nisan ayındayız ve Köse Dağı beyaza büründü." dedi

Haberin Devamı

HAKKARİ'DE KAR KENTİ BEYAZA BÜRÜDÜ

Hakkari’de nisan ayında yağan kar, kent merkezini beyaza bürüdü. Hakkari’de akşam saatlerinde etkili olan yağmur, sabah erken saatlerde yerini kar yağışına bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde bulunan birçok mahalle ve dağlar beyaza büründü. Bazı vatandaşlar meyve ağaçlarının üzerindeki kar yığınlarını elleriyle temizledi. Bazı vatandaşlar, hava sıcaklığının birden düştüğünü belirterek, "Kar, Hakkari’de 22 Nisan'da sürpriz yaptı ama burası Hakkari ve biz alışığız. Yağmur ve kar berekettir, yeter ki çiçek açan meyve ağaçlarına zarar vermesin. Yağmasını isteriz” dediler.