Gündem Nisanda kar ve sağanak alarmı

Nisanda kar ve sağanak alarmı

12.04.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Geçen hafta yüzleri güldüren güneşli ve sıcak hava ani bir değişimle yerini soğuk ve yağmura bıraktı. Hava sıcaklıkları ortalama 11-12 derece düştü.

Nisanda kar ve sağanak alarmı

Yurt genelindeki güneşli hava yerini soğuk ve yağmura bıraktı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarının ardından Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da önceki geceden itibaren soğuk hava ve sağanak yağış etkisini gösterdi. Baharlık kıyafetler de yerini daha kalın kıyafetlere bıraktı. Edirne’de yaşayan Sevgi Temiz, “Sabah kısa kollu ile normal kıyafetlerle çıkmayı düşünürken tekrardan montlarımı ve şapkalarımı çıkarmak zorunda kaldım. Yağmur çiftçiler için çok güzel. Tarlaların ve çiftçilerin bu yağmura ihtiyacı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Haberin Devamı

Levent Yaçı da, “Kışlıkları çekyat, baza altına kaldırmıştık. Bu durum bizi çok şaşırttı birden kış geri geldi” diye konuştu.

Pistler boş kaldı

Türkiye'nin en önemli kayak merkezlerinden Uludağ'a ise kar yağdı. Dün sabaha karşı başlayan yağışla karın kalınlığının 88 santimetreye ulaştığı Uludağ'da, hava sıcaklığı ise sıfırın altında 6 derece olarak ölçüldü. 17 Aralık'ta açılan kış sezonunun 3 Nisan'da kapandığı beyaz cennette, kayak pistleri boş kaldı.

Bolu Dağı'nın D-100 yolu geçişinde ise dün sis ve sağanak etkili oldu. Sis nedeniyle görüş mesafesi, yer yer 10 metreye kadar düştü. Yol kenarlarındaki ışıklar yakılarak, görüş mesafesi artırılmaya çalışıldı.

Seferler iptal

Çanakkale'de de, Bozcaada'da yapılması planlanan bazı feribot seferleri dün fırtına nedeniyle iptal edildi. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde ise karla mücadele devam ediyor. Kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu ilçede ekipler, gece gündüz yol açma çalışması yürütüyor. Meteoroloji'den dün yapılan yeni açıklamada ise Karadeniz Bölgesi için kuvetli yağış uyarısında bulunuldu. Hava sıcaklığının 8 derece olduğu Tekirdağ'ın yüksek kesimlerinde nisan ayında kar yağdı. Ganos Dağı etekleri beyaza büründü, kar kalınlığı yer yer 5 santimetreyi aştı.

Haberin Devamı

Dolu beyaza bürüdü

Antalya’da geçtiğimiz hafta 25 dereceye kadar çıkan hava sıcaklığı dün 12 dereceye kadar düşünce, dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili bomboş kaldı. Sahili manzara terasından izleyen vatandaşlarsa, turkuaz rengiyle büyüleyen Akdeniz’i cep telefonlarıyla fotoğrafladı. Alanya ilçesinde ise dün öğle saatlerinde başlayan yağmur, kısa sürede yerini doluya bıraktı. Fındık büyüklüğünde yağan dolu, yolları beyaza bürüdü.