Gündem 'Mekanın Sahibi' Norm Ender kimdir?

'Mekanın Sahibi' Norm Ender kimdir?

10.09.2019 - 10:16 | Son Güncellenme:

'Mekanın Sahibi' ile milyonlara ulaşan Norm Ender kimdir? Rap dünyasının önde gelen isimlerinden Norm Ender yeni şarkısı 'Mekanın Sahibi' ile beğenileri topladı. Peki, Norm Ender'in gerçek adı ne?

Mekanın Sahibi Norm Ender kimdir

Asıl adı Ender Eroğlu olan rap dünyasının sevilen ismi Norm Ender 25 Mart 1985 İzmir doğumludur. Küçük yaşlarda Cartel müzik grubu sayesinde rap müziği ile tanışan Ender, sürekli olarak kavga içerisinde geçen eğitim hayatı nedeniyle lisede eğitimine son verdi.

Haberin Devamı

2001 yılında yazdığı rap şarkılarının arkadaş çevresi tarafından sevilmesi nedeniyle rap yapmaya başladı. 2004 yılında yayınlanan Akademi Türkiye müzik yarışması programına katıldı. Yarışmadan pop müzik okuması da istenince, kavga ederek ayrılan Ender, tekrar İzmir'e geri döndü. Daha sonra Akademi Türkiye programına kızdığı için Rap Dersi isimli bir rap parçası yazmıştır.

Ayrıca Oktay Kaynarca'nın sunduğu Herşey Dahil isimli programda konuyla ilgili yorum içeren En Çekici Manken adlı bir rap parçası söylemiştir. Bu esnada Erman Altınoğlu ile grup olarak çalışıyordu. Bu nedenle Ender & Erman veya Erman & Ender olarak tanınıyorlardı. Eksik Etek parçasını sözlerinde de bu adı kullandılar.

Tek olarak çalışması ile birlikte Norm Ender takma adıyla anılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Norm Ender, "Eksik Etek" şarkısıyla sosyal medyada tanınmıştır. Bu şarkısı bir gün içerisinde 2,5 milyon, 1 ayda ise 40 milyon kişi tarafından dinlenmiştir. Bu nedenle Ender, 2006 yılında YouTube'da en çok dinlenenler arasında 17. sırada yer almıştır.

Rap müziğe bir süre ara veren Ender, 2017'de EMI-Universal Müzik Türkiye etiketi ile bir albüm daha çıkardı.

2019 yılında ise 'Mekanın Sahibi' ile geri dönmüştür.

NORM ENDER KLİPLERİ

2002 - Kinim
2007 - Tekir
2010 - İçinde Patlar (Remix)
2011 - Çıktık Yine Yollara
2017 - Deli
2017 - Kaktüs
2019 - Mekanın Sahibi