Gündem Nükleer santral dalgıcı yuttu

Nükleer santral dalgıcı yuttu

08.03.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Dalgıç Christopher Le Cun, ABD’de bulunan Florida Nükleer Santrali’nin (FLP) soğutma için denizin dibinden çektiği suya kapıldı.

Nükleer santral dalgıcı yuttu

Dakikada 1.9 milyon metreküp su çeken borunun oluşturduğu girdaba kapılan dalgıç, “Borunun içinde kapalı kaldığım zaman karımı ve çocuklarıı düşündüm. Borunun içinde takla ata ata ilerliyordum. Sonra uzaktan küçük bir ışık gördüm. Birisi kibrit yakmış gibi gözüküyordu” dedi. Gördüğü ışığın sızdığı boşluktan suyun gücüyle dışarı fırlayan Le Cun, kendini nükleer santral gölcüğünde buldu. Yüzeye çıkan dalgıç, görevliler sayesinde güvenli bir yere taşındı.
Koruma yok iddiası
12 Temmuz’da yaşanan olayın ardından ise FLP’ye dava açan Le Cun, su çekilen bölgede herhangi bir engel bulunmadığını söyledi. CNN’e konuşan FLP’nin sözcüsü Greg Brostowicz ise, su alımı yapılan boruda koruma kapağı olduğunu ifade etti. Sözcünün ifadesini doğrulayan Le Cun, kapakta kimseyi dışarıda tutmayı sağlayacak bir düzenek olmadığını aktardı.
Bir daha ne zaman dalabileceğini bilmediğini dile getiren Le Cun, “Bu ailem ve arkadaşlarımla yaptığım bir eğlenceydi. O günden beri bir kere suya girebildim ancak keyif almadım” dedi.