Gündem OGM sözleşmeli personel (mühendis, orman muhafaza) başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav ne zaman?

OGM sözleşmeli personel (mühendis, orman muhafaza) başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? Sınav ne zaman?

10.10.2019 - 14:14 | Son Güncellenme:

OGM sözleşmeli personel (mühendis, orman muhafaza) başvuruları tamamlandı. Bin 150 orman mühendisi ile 2 bin 700 orman muhafaza memuru alınacak. Şimdi başvuruların bitişiyle birlikte "OGM sözleşmeli personel (mühendis, orman muhafaza) başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?" sorusu sorulmaya başlandı.

OGM sözleşmeli personel (mühendis, orman muhafaza) başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak Sınav ne zaman

OGM sözleşmeli personel (mühendis, orman muhafaza) başvuruları 27 Eylül - 7 Ekim tarihleri arasında gerçekleşti. Her il için belirlenen kadronun 4 katına kadar aday sözlü sınava çaprılacak. Bu nedenle başvuru sonuçları merakla bekleniyor. Peki, başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAV YERİ VE TARİHİ İLE SINAVA KATILACAK ADAYLARDAN İSTENECEK BELGELER

Sözlü ve uygulamalı sınav yeri ve zamanı 27.10.2019 tarihine kadar www.ogm.gov.tr. internet adresinde ayrıca ilan edilecektir.

Adaylar sınava gelirken yanlarında;

a) Fotoğraflı ve onaylı kimlik belgesini (Nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport)

bulundurmak zorundadır.

SÖZLÜ VE UYGULAMALI SINAV KONULARI VE PUANI

Sözlü ve uygulamalı sınava girmeye hak kazanan adaylar aşağıda belirtilen sözlü ve uygulama sınav konularından sınava tabi tutulacaktır.

1- Sözlü sınav konuları;

a) Genel kültürü, 15 puan

2- Uygulamalı sınav konuları;

a) Orman yangınlarına müdahale yöntemlerine yönelik uygulamalar, 17 puan

b) Amenajman planı ve harita okuma bilgisine yönelik uygulamalar, ormanların yasadışı faaliyetlerden korunması yöntemlerine yönelik uygulamalar, orman sağlığını tehdit eden zararlı organizmalar ve bunların meydana getirdiği zararlar ile mücadele yöntemlerine ilişkin uygulamalar, 17 puan

Haberin Devamı

c) Fidan üretimi, dikimi, bakımı ve silvikültür tekniklerine yönelik uygulamalar, 17 puan

ç) Ağaçların kesilmesi, kesilmiş ağaçlardan en yüksek değerdeki ürün kompozisyonunu elde etmeye yönelik boylama ve mesaha işlemlerine ilişkin uygulamalar, 17 puan

d) Mesleğe yönelik fiziki dayanıklılık ve yeterlilik hususları, 17 puan

Sınav komisyonunun her bir üyesi tarafından verilen puanlar ayrı ayrı tutanağa geçirilir ve üyelerin yüz tam puan üzerinden verdikleri notların aritmetik ortalaması alınarak adayların sözlü ve uygulamalı sınav puanı tespit edilir. Sözlü ve uygulamalı sınavda yüz üzerinden toplam en az 70 puan alanlar başarılı sayılır.

ASİL VE YEDEK NİHAİ BAŞARI LİSTESİ

Adayların, 2018-KPSSP93 puanı ile sözlü ve uygulamalı sınavda aldıkları puanların aritmetik ortalaması alınmak suretiyle en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere, başarı sırası belirlenecektir. Başarı puanlarının eşit olması halinde, KPSSP93 puanı yüksek olan adaya öncelik tanınır. Ayrıca başarılı olanlar arasından sınav ilanında belirtilen pozisyon sayısı kadar yedek liste belirlenir. Asıl ve yedek olarak başarılı kabul edilenler http://isealim.ogm.gov.tr adresindeki sistemden e-devlet şifreleri ile durumlarını öğrenebilecektir.

Haberin Devamı

Ayrıca yazılı bildirimde bulunulmayacaktır.

YERLEŞTİRME İŞLEMİ:

Sözleşme imzalamaya hak kazanan adayların ilan tarihinden itibaren 20 gün içinde Genel Müdürlüğümüze başvurması gerekmektedir.

-Sözleşme yapmaya hak kazandığı halde verilecek süre içerisinde müracaat etmeyenler,

-Sözleşme imzalandığı halde verilen süre zarfında göreve başlamayanlar,

-İlanda belirtilen şartları taşımadığı sonradan tespit edilenler,

-Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması tahkikatı olumsuz sonuçlananlar,

yerine, sıraya göre en yüksek puanlı adaydan başlanılmak suretiyle sırasıyla sözleşme yapılmak üzere çağırılacaktır.

İlanda belirtilen nitelikleri taşımadıkları sonradan anlaşılan adaylar hakkında yapılan tüm işlemler iptal edilecektir.

Pozisyon için belirtilen genel ve özel şartlara sahip olmayan adaylar değerlendirmeye alınmayacaktır. Yanlış, yanıltıcı veya yalan beyanda bulunanlar ile bilgilerindeki tutarsızlıklar yüzünden değerlendirmeye alınmayan adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyecektir.