Gündem Oktay’dan acıyı paylaşma ziyareti

Oktay’dan acıyı paylaşma ziyareti

01.04.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremde Adıyaman’daki Isias Otel’in enkazında can veren KKTC’li Şampiyon Melekler’in acısını paylaşmak üzere dün KKTC’ye gitti.

Oktay’dan acıyı paylaşma ziyareti

Ercan Havalimanı’nda KKTC Başbakanı Ünal Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Metin Feyzioğlu ve vatandaşlar tarafından karşılanan Oktay, hatıra fotoğrafı çektirdi. Burada yaptığı açıklamada, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinden dolayı KKTC’ye gelemediklerini ifade eden Oktay, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Kıbrıs’a gelen depremzedelerimize misafirperverlikten dolayı teşekkür etmek istedik. Aynı zamanda Sayın Başbakan ve Sayın Cumhurbaşkanı ile görüşmelerimizi yapacağız. Londra’da Ersin Tatar talihsiz bir olay yaşadı. Rum ve Yunanlıların nasıl hazımsız olduklarının bir göstergesidir. Türkiye olarak Kıbrıs’ın sürekli, her daim, her şartta yanında olduğunu göstermek adına buradayız.”

Isias Otel’de hayatını kaybeden KKTC’li öğrencilerin Gazimağusa Kabristanlığı’ndaki mezarlarını ziyaret eden Oktay,  dua edip karanfil bıraktı, çocukların ailelerine baş sağlığı diledi. Oktay bugün de KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile görüşecek, Türkiye’den gelen depremzedeleri evlerinde misafir eden aileleri ziyaret edecek. Akşam da Hala Sultan Camii’ndeki iftar programında KKTC’li vatandaşlarla bir araya gelecek.