Gündem Okullarda yüz yüze eğitim 4 Ocak'ta başlayacak mı? Yarıyıl tatili öne alınacak mı?

Okullarda yüz yüze eğitim 4 Ocak'ta başlayacak mı? Yarıyıl tatili öne alınacak mı?

11.12.2020 - 14:32 | Son Güncellenme:

Okullar ne zaman açılacak, yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak sorusu öğrenci ve veliler tarafından araştırma konusu olmaya devam ediyor. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk NTV'de eğitim alanında en fazla merak edilen soruları yanıtladı. Okullarda yüz yüze eğitim 4 Ocak'ta başlayacak mı sorusuna bunun iyimser bir tahmin olduğunu ifade eden Selçuk, önümüzdeki hafta içerisinde gerçekleştirilecek olan Kabine Toplantısı'nda bu konunun gündeme geleceğini ve gerekli adımların salgının seyrine göre atılacağını açıkladı. İşte Bakan Selçuk tarafından yapılan o önemli açıklamalar....

Okullarda yüz yüze eğitim 4 Ocakta başlayacak mı Yarıyıl tatili öne alınacak mı

Okullar ne zaman açılacak sorusu vatandaşlar tarafından araştırma konusu olmaya devam ederken Bakan Selçuk NTV canlı yayınında merak edilen soruları yanıtlandırıyor. Yüz yüze eğitim için hedef gösterilen 4 Ocak tarihinde okullar açılacak mı sorusunun yanıtı ve Okullarda eğitim yeniden ne zaman başlayacak sorularına yanıtlar Bakan Selçuk tarafından değerlendirildi.

Haberin Devamı

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK

Bakan Selçuk yüz yüze eğitimin başlayacağı tarih olarak 4 Ocak tarihinin iyimser bir tahmin olduğunu ancak kesin sonuçların ilerleyen günlerde netleşeceği ve önümüzdeki hafta içerisinde kabine toplantısında yapılacak olan değerlendirmelerin ardından konunun daha da netleşebileceği söyleminde bulundu

4 OCAK'TA OKULLAR KADEMELİ OLARAK MI AÇILACAK?

4 Ocak'ta okulların hepsinin mi yoksa kademeli olarak mı açılacak sorusuna Bakan Selçuk hazırlıklarımız tamam önümüzdeki hafta kabine toplantısında yapılacak olan değerlendirmeler ve salgının seyrine göre okulların 4 Ocak tarihinde tamamen de açılabileceğini kademeli olarak da başlangıç olabileceğini söyledi.

ÖĞRETMENLER AŞILANACAK MI?

Haberin Devamı

Prof. Dr. Ateş Kara tarafından öğretmenlerin de ikinci grupta aşılanması ve böylelikle okulların açılmasının önü açılacağını hatırlatan spikerin sorusuna Ziya Selçuk bu konuda çalışmaların devam ettiği Kabine toplantısında yapılan değerlendirmelerin ardından konunun netlik kazanacağı açıklamasında bulundu. 

YARIYIL TATİLİ ÖNE ALINACAK MI?

Yarıyıl tatilini öne almak senaryolar arasında bulunuyor.

EN AZ BİR SINAV YÜZ YÜZE YAPILACAK

22 Ocak'ta karne vermek istiyoruz. En az bir sınavı yüz yüze yapmak istiyoruz.

Biz çocuğunuzun eline basılı karne vermek istiyoruz. Tüm şartlara karşı da hazırlıklarımı sürdürüyoruz.

ÖĞRETMENLER NE ZAMAN AŞI OLACAK?

Öğretmenlerin bir an önce aşılanması için çalışma sürüyor.

500 BİN TABLET PROJESİ

150 bin tablet dağıtıldı, Ocak'ta 500 bin hedefi var. Dağıtılan tabletlerle internet desteği de veriliyor.