Gündem Okullar tatil mi? Hangi illerde okullar kar tatiline girdi?

Okullar tatil mi? Hangi illerde okullar kar tatiline girdi?

06.12.2017 - 19:16 | Son Güncellenme:

Bugün okullar tatil mi? Kar yağışı yurtta etkisini gösterirken okullar için kar tatili haberi geldi. Yurdun bazı kesimlerinde yoğun ve etkili kar yağışı eğitimi de olumsuz etkiledi. Bugün bazı il ve ilçelerde okullar tatil edildi. İşte 7 Aralık Perşembe günü okulların tatil olduğu iller...

Okullar tatil mi Hangi illerde okullar kar tatiline girdi

Türkiye karlı havanın etkisine girmeye başladı. Yurdun birçok bölgesinden gelen kar yağışı haberleri sonrası bazı il ve ilçelerde 7 Aralık Perşembe günü okullar tatil edildi! 8 Aralık Cuma günü için ise henüz kar tatili haberi gelmedi. İşte bugün kar yağışı nedeniyle bugün tatil olan iller...

Haberin Devamı

7 ARALIK PERŞEME HANGİ İLLERDE OKULLAR TATİL?

SİİRT PERVARİ'DE TATİL

Siirt'in Pervari ilçesinde kar yağışı dolayısıyla okullar bugün tatil edildi.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve bağlı köylerdeki okullarda eğitime 1 gün ara verildiği belirtildi.

Kar yağışının devam ettiği ilçe merkezinde kar kalınlığı 20 santimetreye, yüksek kesimlerde ise 30 santimetreye ulaştı.


AĞRI'DA EĞİTİME KAR ENGELİ

Ağrı merkez ile Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçelerinde, köy okulları, taşımalı eğitim kapsamındaki ilkokul ve ortaokullar ile liseler bugün için tatil edildi.

Ağrı Valisi Süleyman Elban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle merkez ilçenin yanı sıra Hamur, Taşlıçay ve Diyadin'de köy okulları, taşımalı eğitim kapsamındaki ilkokul ve ortaokullarla liselerde bir gün eğitim öğretime ara verildiğini söyledi.

Haberin Devamı

Vali Elban, il merkezi, Hamur, Taşlıçay ve Diyadin ilçe merkezleri ile Patnos, Tutak, Eleşkirt ve Doğubayazıt ilçelerinin tamamında diğer tüm okullarda eğitime öğretime devam edileceğini sözlerine ekledi.


BİTLİS'TE OKULLAR TATİL

Bitlis'te yoğun kar yağışından dolayı taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime bir gün ara verilmesi kararlaştırıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Bitlis merkezde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların, yoğun kar yağışı nedeniyle bugün tatil edildiği bildirildi.

Açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle kamuda çalışan engelli ve hamilelerin de bir gün idari izinli sayılacağı duyuruldu.


NEVŞEHİR'DE EĞİTİME KAR ENGELİ

Nevşehir'de, taşımalı eğitim kapsamındaki okullarda eğitime ara verildiği bildirildi.

Nevşehir Valiliğinden yapılan açıklamada, kar yağışı ve yollardaki buzlanma nedeniyle il genelinde taşımalı eğitim kapsamındaki okulların, 7 Aralık Perşembe tatil edildiği belirtildi.

BİNGÖL'DE EĞİTİME BİR GÜN ARA VERİLDİ

Bingöl'ün Karlıova ilçesinde taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün süreyle ara verildi.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, yolların kapanması nedeniyle köylerden ilçe merkezine gerçekleştirilen taşımalı sistemdeki okullarda eğitime bir gün ara verildiği belirtildi.

Haberin Devamı

Öte yandan, Karlıova Kaymakamlığına bağlı özel idare ekipleri, kapanan köy yollarının açılması için çalışma başlattı.


KARS'TA OKULLAR TATİL EDİLDİ!

Kars’ta etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle okullar 1 gün tatil edildi.

Konuyla ilgili Kars Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "İlimizde olumsuz hava koşulları nedeniyle, ilimiz genelinde okul öncesi, ilk, orta ve lise düzeyindeki tüm okullarda eğitim-öğretime 07 Aralık 2017 perşembe günü 1 gün süre ile ara verilmiştir. Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan engelli ve hamile personellerde idari izinli sayılacaktır" denildi.

DÜZCE'DE O İLÇELERDE OKULLAR TATİL!

Düzce’nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçesinde yoğun kar yağışı nedeniyle sabah saatlerinde eğitim ve öğretime bir gün ara verildi.

Yurdun belli bölümlerinde gece saatlerinde başlayan kar yağışı Düzce’nin Kaynaşlı ve Yığılca ilçesinde okulları tatil etti. Etkili olan kar yağışı sonrasında eğitim ve öğretime sabah saatlerinde bir gün ara verildiği duyurulurken bazı öğrenciler okulun yolunu tutmuştu. Okula giden öğrenciler ise tatil olduğunu öğrenince geri dönmek zorunda kaldı. Bazı öğrenciler kar topu oynarken bazı öğrencilerde okulların daha erken tatil edilmesi gerektiğini okula gidip dönmek zorunda kaldıkları için tepki gösterdiler.

Haberin Devamı