Gündem ‘Ölümlü kazada alkollü sürücü nasıl serbest?’

‘Ölümlü kazada alkollü sürücü nasıl serbest?’

04.03.2023 - 07:00 | Son Güncellenme:

İzmir’de yaşayan 2 çocuk babası Haşim Karakoyun (59) geçen pazar gecesi motosikletiyle seyir halindeyken, Koray Tan ve Mehmet Ali Tan’ın içinde bulunduğu aracın çarpması sonucu hayatını kaybetti.

‘Ölümlü kazada alkollü sürücü nasıl serbest’

ÇİĞDEM YILMAZ İstanbul - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nca şüpheliler hakkında taksirle ölüme neden olma suçundan soruşturma başlattı. Şüphelilerden Koray Tan’ın 2.22 promil alkollü olduğu, Mehmet Ali Tan’ın ise 0,81 promil alkollü olduğu tespit edildi. Olay anını gösteren Ulaşım Merkezi (İZUM) kaydını içeren kamera kaydında maktulün en sağda kendi şeridinde gittiği, şüphelilerin kullandığı aracın ise hız sınırını aştığı, orta şeritte iken şerit ihlali yaparak sağ şeride girdiği ve maktule çarptığı görüldü. Araçtakilerin alkollü olduğu ve şerit ihlali yaptığı trafik tutaklarına da geçti.

Haberin Devamı

‘Ehliyetsiz asker kaçağı’ 

Ağabeyinin ölümüne neden olan şüphelilerin aynı gün serbest bırakılmasına isyan eden Hüsniye Karakoyun şunları söyledi:

“Savcılık soruşturmasında da kaza tutanağında da her şey ortada. Aracı kimin kullandığı henüz tespit edilmedi. İkisi de aracı kendisinin kullanmadığını iddia ediyor ve birbirlerini suçluyorlar. Araçtakilerden biri asker kaçağı ve ehliyeti de yok. Şahısların saatler sonra alınan kan örneklerinde bile 2.22 promil alkollü oldukları ortaya çıkıyor. Bu şahısların 2.22 promil alkollü olduğu, kullandığı araç orta şeritte iken alkolün etkisi ve hızlı araç kullanılması nedeniyle şerit ihlali yaparak sağ şeride girip ağabeyime çarptığı açıkça görülüyor. Bu insanlar bir cinayet işlediklerinin farkına varamadan serbest kaldılar. Biz cenazemizi, canımızı defnetmeden bu insanlar serbest bırakıldı. Canımız yanıyor, sakinleştiricilerle ayakta durabiliyorum.”