Gündem Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti

Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti

04.09.2022 - 11:03 | Son Güncellenme:

Yazar, avukat ve mutasavvıf Ömer Tuğrul İnançer İstanbul'da hayatını kaybetti. İnançer'in ölüm haberini alan sevenleri, Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi'ne geldi.

Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti

Karagümrük'teki Pir Nurettin Cerrahi tekkesinin son postnişini olarak bilinen Ömer Tuğrul İnançer(76) gece saatlerinde hayatını kaybetti. Türk Tasavvuf Musikisin ve Folklorunu Arama ve Yaşatma Vakfı'nın 1999'dan itibaren Başkanlığını yapan İnançer'in sevenleri Fatih Karagümrük'teki Pir Nurettin Cerrahi Tekkesi'nde bir araya geliyor. İnançer'in cenazesinin yarın Fatih Camii'nde İkindi namazının ardından kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Haberin Devamı

Türk Tasavvuf Musikisin ve Folklorunu Arama ve Yaşatma Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Mustafa Hakan Alban, " Türk Tasavvuf Musikisin ve Folklorunu Arama ve Yaşatma Vakfı Başkanlığını yapan büyüğümüz Ömer Tuğrul İnançer'i dün gece ahirete göçmüştür. Tuğrul bey uzun yıllardır Türk kültürüne hizmet etmiştir. Ülkemiz ve İslam dünyası için büyük bir kayıptır. Onun uğrunda çalıştığı, gayret ettiği kültürel değerler için bizler ve vakfımız çalışmaya devam edeceğiz. Onun bize çizdiği yoldan devam edeceğiz" dedi.

Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti

ERDOĞAN'DAN MESAJ: DERİN BİR TEESSÜR DUYMAKTAYIM

Ömer Tuğrul İnançer'in vefatıyla ilgili mesaj paylaşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Çok kıymetli mutasavvıf ve gönül insanı Ömer Tuğrul İnançer Beyefendi’nin vefatından derin bir teessür duymaktayım. Sayın İnançer’e Allah’tan rahmet diliyor, ailesine ve tüm sevenlerine sabrı cemil niyaz ediyorum. Mekânı cennet, derecatı âli olsun." dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da Ömer Tuğrul İnançer'in vefatıyla ilgili bir mesaj paylaştı. Kalın, "Güzel insan Ömer Tuğrul İnançer beyefendi rahmet-i Rahman’a kavuştu. Rabbinin sevgili bir kulu, ebediyet yurdunun bir eri olarak yaşadı. İman, ahlak, erdem, şefkat, merhamet ve güzellik yoluna adanmış bir ömür... Cemali de güzeldi, celali de. Mekanı cennet, makamı âli olsun." ifadelerini kullandı.

Ömer Tuğrul İnançer hayatını kaybetti

"AİLESİNE VE SEVENLERİNE SABIRLAR DİLİYORUM"

AK Parti Genel Başkanvekili Numan Kurtulmuş ise taziye mesajında, "Âlem-i Cemâl'e göç eden, günümüzün tasavvuf bilgelerinden, gönül, fikir ve kültür insanı Ömer Tuğrul İnançer'e Allah'tan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum. Mekânı cennet, makamı âlî olsun" dedi.

BAKAN SOYLU'DAN MESAJ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da mesajında, "Tasavvuf dünyamızın öncülerinden, gönül eri, Ömer Tuğrul İnançer Efendi, can emanetini sahibine teslîm eylemiş. Rabbim, kabrini nûr, mekanını cennet, makamını âlî eylesin..." ifadelerini kullandı.

ÇELİK: GÜZEL İZLER BIRAKTI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de bir mesaj yayınladı. Çelik'in mesajı şöyle:

Hakikat aşıklarından Ömer Tuğrul İnançer rahmete kavuştu. Mekanı cennet olsun. Tüm sevenlerine başsağlığı diliyoruz Hakikatli bir insan olarak yaşama gayretiyle güzel izler bıraktı. Makamı ali olsun…