Gündem Online SGK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi

Online SGK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi

15.10.2016 - 09:23 | Son Güncellenme:

İnternette artık emekli maaşı hesaplama ve sorgulama yapabilmek mümkün hale geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetlerinin bulunduğu e-Devlet üzerinden emekli maaşı hesaplama ve sorgulama yapılabiliyor. İnternette emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi 7 gün 24 saat kesintisiz olarak gerçekleştirilebiliyor.

Online SGK emekli maaşı hesaplama ve sorgulama işlemi

Modern toplum yaşantısı içerisinde artık insanların sosyal güvence kapsamı altına alınması ve daha çağdaş ve daha modern sosyal yaşam ve çalışma yapısının oluşturulabilmesi amacı ile uygulanmakta olan çeşitli sigorta sistemleri bulunuyor. Bu çerçevede Türkiye’de özel sektör alanında çalışan vatandaşların kapsamı dahilinde bulunduğu Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK) sigortası sistemi bulunuyor. Bu sisteme ilişkin olarak internet ortamı üzerinde online hizmetlerde sunan Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK ağı hizmetleri arasında emekli maaşı hesaplama hizmeti de yer alıyor.

Haberin Devamı

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl teknolojisinin günlük yaşamın her alanında kendisine aktif şekilde yer edinmeye başlaması ile birlikte vatandaşların nerede olursa olsun internet ortamına erişim sağlayabilme şansına sahip olabilmesi ile birlikte vatandaşlar SSK emekli maaşı hesaplama uygulamasını günün her saatinde ve internete erişim sağlayabildiği her yeden kullanabilme şansına sahip olabiliyor. BU yüzden de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde SSK sigortası mükellefleri emeklilik dönemlerinde devletten almaya hak kazanacakları SSK emekli maaşının ne kadar olacağı bilgisine ulaşabilme şansına sahip olabiliyor.

Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl internet altyapısını günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlara sunulan kamu hizmetleri konusunda aktif şekilde kullanan kamu kurum ve kuruluşları sayesinde vatandaşlar artık sadece dakikalar içerisinde internet ortamı üzerinden kamu işlemlerini gerçekleştirebilme kolaylığına sahip olabiliyor. Son yıllarda vatandaşların kamu hizmet dijital uygulamalarını oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanıyor olması nedeni ile Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından da sigorta ve emeklilik hizmetlerinde internet altyapısı aktif şekilde kullanılıyor ki bu hizmet anlayışı bugün internette emekli maaşı hesaplama uygulamasının faaliyet göstermesi boyutuna ulaşıyor. Bu çerçevede Türkiye’de özel sektör alanındaki ihtiyaçlar, ekonomik kaynaklar gibi daha pek çok ana etkene göre Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenmiş olan SSK emeklilik şartlarını tamamlayarak, SSK emeklisi olan vatandaşların bu süreç içerisinde ne kadar emekli maaşı alabileceklerini SSK sigortalısı olduğu dönemde SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinden kolaylıkla öğrenebilmesi sağlanıyor.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nun elektronik ortam üzerinde yer alan online SSK emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde SSK sigortalıları güncel sigorta durumları üzerinden SSK emekliliğinde alabileceği emekli maaşı miktarını güncel ve doğru olarak öğrenebiliyor. Bu çerçevede SSK mükelleflerinin emekli maaşı hesaplama uygulaması üzerinde kendisinden istenen baba adı, nüfus il, doğum tarihi, SSK sicil numarası ve T.C. kimlik numarası bilgilerini hatasız olarak girmesi gerekiyor. Böylelikle en güncel SSK hizmet durumuna göre emekliliğinde ne kadar emekli maaşı alabileceğini öğrenebiliyor.

İnternet üzerinde gerçekleştirilebilen emekli maaşına ilişkin olarak bir diğer işlem ise emekli maaşı sorgulama işlemidir. Günümüzde emeklilerin e-Devlet sistemi üzerinden gerçekleştirebilme şansına sahip olabildikleri online emekli maaşı sorgulama işlemi ile günümüzde emeklilerin almakta oldukları emekli maaşına ilişkin olarak hem güncel ayın hem de geçmiş ayların maaş döküm bilgilerin ulaşabilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede emeklilerin e-Devlet kimlik doğrulaması yaparak giriş yaptığı e-Devlet sistemindeki Sosyal Güvenlik Kurumu’nun e-SGK hizmetlerini kullanarak emekli maaşı sorgulama işlemi SSK emeklilerince ‘4A emekli aylık bilgisi’, Bağkur emeklilerince ‘4B emekli aylık bilgisi’ ve Emekli Sandığı emeklilerince ‘4C emekli aylık bilgisi’ ekranından gerçekleştirilebiliyor.