Gündem Online Vergi Borcu Sorgulama Ve Online Vergi Borcu Ödeme

Online Vergi Borcu Sorgulama Ve Online Vergi Borcu Ödeme

10.08.2015 - 14:26 | Son Güncellenme:

Vergi borcu sorgulama işleminin online olarak yapılması vatandaşlara önemli kolaylıklar sağlamıştır. Vergi borcu sorgulama işleminin tüm detaylarını ve Vergi borcu sorgulama işleminin nasıl yapıldığını sizler için hazırladığımız haberimizden öğrenebilirsiniz.

Online Vergi Borcu Sorgulama Ve Online Vergi Borcu Ödeme

Teknoloji yaşamın her alanında kendisine en etkin biçimde yer bulurken, internette vatandaşın hizmetine sunulan online hizmetler çok daha pratik ve çok daha kolay bir şekilde kamu işlemlerinin gerçekleştirilebilmesine yardımcı oluyor. Özellikle de internet teknolojisini aktif olarak kullanmakta olan kamu kurumları arasında kendisine yer bulan Maliye Bakanlığı’na bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı’nın dijital platform üzerinde yer alan İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfası aracılığı ile online vergi borcu sorgulama işlemlerini birkaç dakika içerisinde gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor.

Haberin Devamı

VERGİ BORCU SORGULAMAKİÇİN TIKLAYINIZ!

İnternetin yaşamın her alanında kendisine yer bulduğu bugünlerde akıllı cihaz teknolojileri gibi yeni nesil teknoloji ürünü cihazlar ile bulunulan her yerden internete kolaylıkla erişim sağlayarak, internet kolaylığında vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. İnternete erişim sağlanabilen her yerden son derece pratik bir şekilde Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasına /intvd.gib.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlanabiliyor. Böylelikle internet kolaylığında, yaşamın her alanında online vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme fırsatına sahip olunabiliyor.

Dijital platform üzerinde yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasına kolay bir şekilde erişim sağlayarak herhangi bir şifre girmeden, sadece bireysel kimlik bilgilerini girerek, online vergi borcu sorgulama işlemlerini gerçekleştirebilme imkanına sahip olunabiliyor. Bu sebepler de günümüz modern Türkiye’sinde vatandaşlar tarafından internet üzerinden yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sitesindeki bu vergi hizmeti son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılıyor.

Haberin Devamı

İnternette yer alan Gelir İdaresi Başkanlığı’nın İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında online vergi borcu sorgulama işlemi için bazı kişisel bilgilerin girilmesi gerekiyor. Şifrenin ve üyeliğin gerekli olmadığı bu internet sayfasında vergi borcu sorgulama işlemi sadece ‘T.C. kimlik numarası’, ‘nüfus cüzdan seri/no’, ‘annenizin/babanızı/eşinizin/çocuğunuzun T.C. kimlik numarası’ veya ‘anne kızlık soyadının ilk iki harfi’ ile birlikte sayfa içerisindeki güvenlik kodu karakterlerini girmek yeterli oluyor.

İnternet Vergi Dairesi resmi web sayfasında ise Maliye Bakanlığı bünyesinde devlete herhangi bir vergi borcunun olup olmadığını online vergi borcu sorgulama işlemi ile öğrenebilmek için ‘Borç Bilgilendirme Servisi’ ekranına giriş yapılması gerekiyor. Bu sayfa içerisinde son derece pratik bir şekilde güncel vergi borcu ayrıntılarını online işlemi gerçekleştirerek, öğrenebilme imkanı bulunuyor.