Gündem Ordu'da dereye düşen kadın aranıyor

Ordu'da dereye düşen kadın aranıyor

11.07.2023 - 10:51 | Son Güncellenme:

Ordu'nun Fatsa ilçesinde, hayvanları için evinin yanında bulunan kayalık alanda yaprak keserken, sel nedeniyle 10 metre yükseklikten dereye düşen Naciye Yılmaz (64) için başlatılan arama çalışması sürüyor. Yılmaz’ın oğlu Metin Yılmaz, “Umutlu bekleyişimiz var” dedi.

Olay, dün ilçeye bağlı Yavaş Mahallesi’nde meydana geldi. Ahırda ineklerini sağdıktan sonra evinin yan tarafında bulunan kayalık alanda, hayvanları için yaprak kesen 4 çocuk annesi Naciye Yılmaz’dan bir süre sonra yakınları haber alamadı. Bahçenin alt tarafında bulunan dereye düştüğünü tahmin eden yakınları, durumu 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. İhbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, sağlık, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Çevrede arama yapan ekipler, dere kenarında Naciye Yılmaz’ın başörtüsünü buldu. Havanın kararması nedeniyle ekipler arama çalışmalarına ara verdi. Sabah olay yerine yeniden gelen Ordu Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, jandarma ve UMKE ekipleri, derede arama çalışması başlattı. Ekiplerin, bölgedeki çalışması devam ediyor.

Haberin Devamı

Naciye Yılmaz’ın oğlu Metin Yılmaz, “Dün sabah annem, inekleri sağıyor. Süt kabını evin önüne bırakarak hayvanlar için yaprak kesmeye gidiyor. O sırada ayağı kayıp suya düştüğünü düşünüyoruz. Benim olaydan saat 14.00’te haberim oldu. Dün yapılan arama kurtarma çalışmalarında sonuç alınamadı. Umutlu bekleyişimiz var" diye konuştu. 

Orduda dereye düşen kadın aranıyor

 'HER TÜRLÜ İHTİMALİ DEĞERLENDİRİYORUZ'

Ordu Valisi Tuncay Sonel, Fatsa ilçesi Yavaş Mahallesi'nde evinin yanındaki kayalık alanda hayvanları için yaprak kestiği sırada dengesini kaybedip dereye düşen Naciye Yılmaz'ı arama kurtarma çalışmalarıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı. Ardından gazetecilere açıklama yapan Vali Sonel, tüm ekiplerle olay yerine geldiklerini söyledi. Her ihtimalin değerlendirildiğini belirten Sonel, "Gördük ki engebeli ve kayalık olan fındık bahçesi çok yüksek bir yer. Orada yüksekten düşme ihtimaline karşı, yakınından geçen derede ve çevrede, devletimizin bütün kurumlarıyla etrafı tarıyoruz. Toplamda şu anda 55 görevlimiz bu bölgede arama çalışması yapıyor. 25 jandarma özel harekatımıza da yamaçlara baktıracağız. Bunlar hep ihtimal. Nerede çıkacağı ya da ne olacağı hep ihtimal olduğu için, her türlü ihtimali değerlendiriyoruz. Arama çalışmalarımız hiç aksatılmadan devam edecek. Adli ve idari soruşturmamız devam ediyor. İnşallah en kısa sürede kardeşimize ulaşırız" dedi.

Haberin Devamı

Orduda dereye düşen kadın aranıyor


'ZARAR GÖRENLER TESPİT EDİLİYOR'

Ordu'nun afetten etkilenen bölge kapsamına alındığını kaydeden Vali Sonel, "Arkadaşlarımız tarım alanlarında da hasar tespitleri yapıyorlar. Fındık, bizim olmazsa olmazımız, bölge olarak. Fındık önemli bir sosyal olgu şehrimiz için. Burada bağı, bahçesi, iş yeri, evi zarar görenler tespit ediliyor. Devletimiz güçlü arkadaşlar ve AFAD'ımız hemen İçişleri Bakanı'mızın talimatıyla ilk etapta bir 15 milyon TL gönderdi. Hemen biz arkadaşlarımızın yaralarını sarmaya çalışıyoruz ama ayrıca il geneli de afetten etkilenen kapsamına alındığı için vatandaşlarımız hiç merak etmesinler, hasarları, zararları kısa sürede yerine getirilecek devletimiz tarafından. Rabb'im devletimize zarar vermesin. Rabb'im böyle afetlerden milletimizi korusun" diye konuştu.

Vali Sonel, açıklamanın ardından arama kurtarma çalışmalarını takip etti. (DHA)