Gündem Ortadoğu’da görevli Amerikalı diplomat pasaportunu sattı, polise yakalandı

Ortadoğu’da görevli Amerikalı diplomat pasaportunu sattı, polise yakalandı

22.12.2021 - 09:37 | Son Güncellenme:

 Amerikan pasaportu ile yurt dışına kaçmaya kalkışan yabancı uyruklu bir kişi, İstanbul Havalimanı’nda yakalandı. Ona pasaportu para karşılığı sattığı iddia edilen Ortadoğu’da görevli Amerikalı bir diplomat ile kaçak yabancı uyruklu yakalanarak gözaltına alındı.

11 Kasım’da Türkiye’de ‘mülteci’ gibi görünen yabancı uyruklu Kamışlı nüfusuna kayıtlı R.S. adlı bir kişi, Almanya’ya gitmek üzere İstanbul Havalimanına geldi. İddiaya göre o tarihte R.S. akşam saat 17.00 sıralarında pasaport kontrolüne girdi. Yabancı uyruklu R.S.’nin polise gösterdiği pasaportun kendine ait olmadığı anlaşıldı. Yapılan incelemelerde şüphelinin, Ortadoğu’da görevli Amerikalı bir diplomatın pasaportuyla Almanya’ya geçmeye çalıştığı belirlendi. Bunun üzerine şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Kontrolde gösterilen pasaport üzerinde yapılan incelemelerde, yabancı uyruklu R.S.’nin kaçmaya çalışırken kullandığı pasaportun ABD’nin Beyrut Konsolosluğu’nda “diplomat” olarak görev yapan D.J.K.’ye ait olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Ortadoğu’da görevli Amerikalı diplomat pasaportunu sattı, polise yakalandı

YAKALANMAMAK İÇİN ÜSTLERİNİ DEĞİŞTİRDİLER

Bunun üzerine çalışmalarını derinleştiren polis, alandaki kamera görüntüleri incelemesinde Amerikalı diplomat D.J.K. ile yabancı uyruklu R.S.’nin havalimanı içerisinde buluştuğu, burada kıyafetlerini değiştirdikleri ve yabancı uyruklu R.S. isimli şahsın Amerikalı diplomat D.J.K.‘den pasaportu aldığı anlaşıldı.

Yabancı uyruklu R.S. ve ABD’li D.J.K. polis ekipleri tarafından yakalandı. Yapılan üst aramasında ise Amerikan vatandaşı D.J.K.’nin, isimli yabancı uyruklu R.S.‘nin üzerinden zarf içerisinde 10 bin dolar ve yine kendi adına ait diplomatik pasaport çıktı.

Ortadoğu’da görevli Amerikalı diplomat pasaportunu sattı, polise yakalandı

DİPLOMAT VE SURİYELİ YOLCU POLİS TARAFINDAN YAKALANDI

Güvenlik kameraları tarafından yerleri tespit edilen iki yolcu polis tarafından yakalandı. Yapılan aramalarda ABD'li diplomatın üzerinden, diplomatik pasaportu ve zarfın içinde bulunan 10 bin dolar para ele geçirildi. Sahte pasaportla ülkeden çıkış yapmaya çalışırken yakalanan Suriyeli yolcu R.S ve ABD'li diplomat D.J.K adli makamlara sevk edildi. Suriye uyruklu yolcu serbest bırakılırken, ABD'li diplomat ise tutuklanarak cezaevine gönderildi.