Gündem ÖSYM ALES sonuçları için tarih verdi! ALES sınav sonuçları tarihi...

ÖSYM ALES sonuçları için tarih verdi! ALES sınav sonuçları tarihi...

29.11.2017 - 11:20 | Son Güncellenme:

ÖSYM ALES sonuçları için tarih verdi. ALES sonuçları için geri sayım başlarken, sınava giren adaylar ÖSYM ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağını merak ediyor. ALES sonuçlarının ne zaman açıklanacağı ise haberimizin içeriğinde yer alıyor. Detaylar haberimizin devamında...

ÖSYM ALES sonuçları için tarih verdi ALES sınav sonuçları tarihi...

ALES sonuçları açıklanıyor. 19 Kasım 2017 tarihinde gerçekleştirilen ALES için ÖSYM tarih verdi ve ALES sonuçları ne zaman açıklanacak sorusunun cevabı bulundu. Bizler de sizler için 2017 ALES sınavı ile ilgili tüm detayları derledik. İşte ALES sınavı ile ilgili merak edilen her şey...

ALES SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Haberin Devamı

19 Kasım 2017 tarihinde yapılan ALES sınavının sonuçları henüz açıklanmadı. ÖSYM sınav takviminden duyurulan haber ise ALES sonuçlarının 21 Aralık 2017 tarihinde açıklanacağı görülüyor.

ALES 2017 SINAV SORULARI VE CEVAPLARI KİTAPÇIĞI İÇİN TIKLAYINIZ!

ALES SONUÇLARI NEREDEN ÖĞRENİLİR?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılan ALES sınav sonuçları için sınava giren adaylar sabırsızlanıyor.ALES sonuçları,ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemi ve aynı zamanda Aday İşlemleri Sistemi üzerinden erişime açılacak. Sınav sonuçlarını öğrenmek isteyen adayların sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından ÖSYM'nin sonuç açıklama sistemine veya Aday İşlemleri Sistemi'ne giriş yapması gerekmeketdir.

Haberin Devamı

SINAV SONUÇLARI 5 YIL GEÇERLİ OLACAK

Soruların, belirli yükseköğretim programlarında kazanılan yeterlikleri ve bilgileri ölçmeye yönelik olmayacağı belirtilmişti. Sınavda, farklı alanlardan gelen yükseköğretim kurumu mezunlarının cevaplayabilecekleri nitelikte sorulara yer veriliyor. Sınavın sonuçları, açıklandığı tarihten itibaren 5 yıl geçerli olacak.