Gündem Otel odasında sır cinayet

Otel odasında sır cinayet

28.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ünlü sunucu Vatan Şaşmaz, Beşiktaş’taki bir otel odasında eski manken Filiz Aker tarafından sırtından vurularak öldürüldü. Aker, daha sonra aynı silahla intihar etti.

Otel odasında sır cinayet

Ünlü sunucu ve oyuncu Vatan Şaşmaz, Beşiktaş’taki ünlü bir otelde cinayete kurban gitti. Şaşmaz’ı sırtından 4 kurşunla

Otel odasında sır cinayet
öldüren eski manken Filiz Aker, aynı silahla kendi başına ateş ederek intihar etti. Şaşmaz ve Aker’in can verdiği olay, dün akşam saatlerinde, Beşiktaş’taki ünlü bir otelde meydana geldi. İddiaya göre, yaklaşık 1 aydır otelde kalan Filiz Aker, otelin lobisinde yeğeniyle bir süre oturduktan sonra saat 18.00 sıralarında 10’uncu kattaki odasına çıktı.

Haberin Devamı

Aker’in yeğeni, eski mankenin geri gelmemesi üzerine otel görevlilerine bilgi verdi. Odaya çıkan görevliler kapıyı çaldı ancak açan olmadı. Bunun üzerine bir süre sonra içeriye giren otel personeli kapıyı açtı. İki kişiyi kanlar içerisinde gören çalışanlar, polise ve sağlık ekiplerine bilgi verdi. Olay yerine gelen polis ve sağlık ekipleri yerde yatan 43 yaşındaki Vatan Şaşmaz ve 54 yaşındaki Filiz Aker’in öldüğünü belirledi.

Sırtından 4 kurşun!

İstanbul Emniyeti’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri otelde inceleme yaptı. Polis, Şaşmaz’ın Aker tarafından, sırtından peş peşe 4 atışla öldürüldüğünü belirlerken, Aker’in ise kendisini vurarak intihar ettiğini tespit etti. Ekiplerin, olayda kullanılan silahın Aker’in ruhsatlı tabancası olduğunu tespit ettiği öğrenildi. Oteldeki kamera kayıtlarını da inceleyen polis, görüntülerde Filiz Aker ve Vatan Şaşmaz dışında odaya üçüncü bir kişinin girmediğini belirledi. Olayla ilgili Aker’in kuzeni Dora Ercan ile 4 otel çalışanının ifadesine başvuran polis, cinayet sebebinin henüz belirlenemediğini aktardı. Ancak Filiz Aker’in bir süredir psikolojik tedavi gördüğü öne sürüldü. Şaşmaz ve Aker’in cenazeleri ise otopsi için Yenibosna’daki Adli Tıp Kurumu’na kaldırıldı.

Haberin Devamı

Otel odasında sır cinayet

İki evlilik yaptı

8 Ocak 1974 tarihinde İstanbul’da doğan Vatan Şaşmaz, aslen Çanakkale Biga’lı. Çapa Ortaokulu’ndan mezun olan Şaşmaz, liseye Pertevniyal Lisesi’nde başladı, Şehremini Lisesi’ni bitirdikten sonra İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi’nde işletme okudu. 1996 yılında okuldan ayrılan Şaşmaz, 1-1.5 sene aracı bir kurumda borsacı, yatırım danışmanı, dealer olarak çalıştı. Üniversite yıllarında fotomodellik yaptı. Bazı katalog çekimlerinde, reklam filmlerinde ve video kliplerde rol aldı. 4 yıl sabah programı ve 9 yıl magazin programı sunan Vatan Şaşmaz, 10 yıl Çocuklar Duymasın dizisinde oynadı ve onlarca bölüm yarışma programı sundu, birçok reklam filminde oynadı. Şaşmaz, 14 Temmuz 2011’de Nurşen Kocayaş ile New York’da konsoloslukta evlendi. 10 Ocak 2014 tarihinde Fethiye Adliyesi Aile Mahkemesi’nde boşandı. 11 Eylül 2015 tarihinde mimar Yasemin Adalı ile evlendi.

Haberin Devamı

Eşi hamileydi

Otel odasında sır cinayet


Vatan Şaşmaz, iki ay önce gazetemizden Senem Aydın’a verdiği son röportajında eşi Yasemin Adalı’yla olan evliliği için, “İki yıl oldu. Çok mutluyuz. Baba olmayı da istiyorum” demişti. Adalı’nın dört aylık hamile olduğu ve haberi Tarsus’tayken öğrendiği ifade edildi.

Dora: Vatan’a platonik aşıktı

Filiz Aker’in yeğeni oryantal Dora, “Eşimle beraber onu ziyarete gelmiştik. Bana ‘Yukarıda işim var 30 dakikaya geleceğim’ dedi. Yanımızdayken yukarı çıktı. Uzun zaman geçti. Aradım “Biraz sonra ineceğim” dedi. Gelmedi, aradım açmadı. Zaten duygusal konuşmalar yapıyordu. Korktum. Yukarı çıktım. Kapıyı açmayınca eşimi çağırdım. Daha sonra birlilkte güvenlik çağırdık. Kapı kapalıydı. Herhalde camdan atladı dedim. Allah ikisinin de mekanını cennet etsin” şeklinde açıklama yaptı. Dora, açıklama yaptığı sırada ise Vatan Şaşmaz’ın akrabaları “Hukuk suçu işliyorsunuz. Röportaj yapmayın” şeklinde bağırdı.

Haberin Devamı

Otel odasında sır cinayet

Teyzesinin Vatan Şaşmaz’a platonik aşk beslediğini belirten Dora, “Teyzemin bitmeyen bir Vatan aşkı vardı. Teyze ‘saçmalama’ derdim. “Karısını boşayacak benimle evlenecek” derdi. Neden böyle oldu hiç bilmiyorum. Yerde bir adam yatınca Vatan’a olan aşkını bildiğimden ‘odur’ dedim. Teyzeme çok üzüldüm ama Vatan’a 10 kat daha üzüldüm” ifadelerini kullandı.