Gündem ‘Oyun ve operasyon içeridedir, alenidir’

‘Oyun ve operasyon içeridedir, alenidir’

27.02.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

İYİ Parti’de istifa halkasına dün üst düzey bir isim daha eklendi. İYİ Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Cem Karakeçili, sosyal medyadan yaptığı açıklamada Genel Başkan Meral Akşener’i sert sözlerle eleştirerek istifa etti.

‘Oyun ve operasyon içeridedir, alenidir’

COŞKUN ERGÜL / ANKARA - Karakeçili, Akşener’in “bilgili bir siyasetçi, tecrübeli bir orkestra şefi olmasına rağmen enstrümanlara ısrarla yanlış parça icra ettirdiğini, notalara da sürekli yanlış bastığını” ifade etti.

Haberin Devamı

"HATA SINIRINI AŞTI"

Karakeçili, partide olan bitenlerin “siyasette yapılabilecek makul hatalar” sınırını çoktan aştığını, partinin günden güne eridiğini ve bu erimenin de sadece rakamsal olmadığını vurgulayarak şöyle devam etti: “2020 kurultayından itibaren, ‘başka bir milliyetçilik mümkün’ diyebilen bir parti ortaya çıkmıştı. Gelinen nokta ise, ‘Bu kurşunlar mı bize dur diyecek?’, ‘Uğur Mumcu’lar, Gaffar Okkan’lar, Sinan Ateş’ler durdu mu?’ diye konuşan Akşener’den, ‘eskiden siyasi cinayetler mertçe işlenirdi’ diyebilen bir zihin dünyasına geçilmesidir. Birkaç ay öncesine kadar Cumhurbaşkanı olması niyetiyle masa devrilen İmamoğlu için, ‘gözü başka mevkilerde olanlar bu şehri yönetemez’ denilmesidir. Eğer İYİ Parti üzerine oynanan bir oyun ve yapılan bir operasyon varsa burada aranmalıdır.”

Haberin Devamı

Karakeçili, Akşener’in “partimize operasyon yapılıyor” sözlerine ilişkin ise “Operasyon denen şey, kökleri dışarıda aranmasına gerek olmayacak kadar içeridedir, bünyededir ve alenidir. Ancak yetkili hiç kimse bu hastalığı kabul etmemekte, bu konudaki uyarılarıysa düşmanlık ve ihanet olarak addetmektedir” yorumunu yaptı.

BANAZ TEŞKİLATI KEPENK KAPATTI

İYİ Parti’de toplu istifa nedeniyle kepenk kapatan teşkilatlar da bulunuyor. Uşak Banaz İlçe Başkanı Enver Aras ve ilçe teşkilatının istifa etmesiyle, İYİ Parti Banaz’da kepenk kapattı. Aras, istifasını açıklarken, Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı’yı sert sözlerle eleştirdi.

150 KİŞİ CHP'YE GEÇTİ

Eski ittifak ortakları CHP ile İYİ Parti arasında seçim öncesi gerilim, karşılıklı transferler ile de sürüyor. Antalya’da İYİ Parti Muratpaşa İlçe Başkanı Erdal Özçivi, eski Kepez İlçe Başkanı Mesut Emrah Yıldırımlar, İYİ Parti Kurucular Kurulu Üyesi Başak Karataş ve ilçe yöneticilerinin de aralarında bulunduğu 150 kişi istifa ederek CHP’ye katıldı. 

‘Oyun ve operasyon içeridedir, alenidir’

YENİMAHALLE ESNAFINI GEZDİ

İYİ Parti lideri Akşener, dün Yenimahalle Demetevler semtinde bulunan İvedik Cadde’de esnafı ziyaret etti. Tek tek esnafı gezen Akşener, vatandaşlarla sohbet edip, fotoğraf çektirdi. Ziyarette Akşener’e İYİ Parti’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Topel Yıldırım ile Yenimahalle Belediye Başkan Adayı Sevin Çağlayan da eşlik etti.