Gündem İYİ Parti'de aday gerginliği! Meral Akşener, Ankara İl Başkanı'nı görevden aldı

İYİ Parti'de aday gerginliği! Meral Akşener, Ankara İl Başkanı'nı görevden aldı

14.02.2024 - 16:10 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de katıldığı aday tanıtım toplantısında partililer arasında gerginlik yaşandı.

COŞKUN ERGÜL/MİLLİYET - ANKARA İYİ Parti Genel Merkezi’nde, Genel Başkan Meral Akşener’in de katıldığı aday tanıtım toplantısı karıştı.

Haberin Devamı

İYİ Parti'nin Ankara ilçe adaylarının açıklandığı toplantıda bazı adaylar protesto edilirken partililer arasında gerginlik ve tartışma yaşandı.

Etimesgut adayının eski AK Parti Etimesgut İlçe Başkanı Hilmi Özer olmasına salondaki bazı partililer, tepki gösterdi. Etimesgut İlçe Teşkilatı üyeleri, 'Teşkilat istemiyor', 'Mansur Başkan' şeklinde sloganlar attı. Tepki gösteren partililer, yaşanan arbedenin ardından görevlilerce salondan çıkarıldı. Etimesgut Teşkilat üyelerinin Yenimahalle'den aday gösterilen Sevin Çağlayan'ı istediği de öne sürüldü.

İYİ Partide aday gerginliği Meral Akşener, Ankara İl Başkanını görevden aldı

Akşener, yaptığı açıklamada, "Sevin gerçekten çok çalışkan bir kızım. Sevin'e dedim ki bazı yerlerde zorluğumuz var, 'Şuraya olur musun' dedim, o da 'Meral Abla baş üstüne' dedi. Şimdi herkesin huzurunda diyorum ki Sevin benim kızımdır. Burada bağıran arkadaşlarımın ahlakını sizin vicdanınıza bırakıyorum. An itibarıyla hepsi gitmiştir" diye konuştu.

Haberin Devamı

ANKARA İL BAŞKANI GÖREVDEN ALINDI

Meral Akşener, protesto gösterileri ve yaşananların ardından, İYİ Parti Ankara İl Başkanı Yener Yıldırım’ı görevden aldı.

İYİ Partide aday gerginliği Meral Akşener, Ankara İl Başkanını görevden aldı

İYİ PARTİ'NİN ANKARA ADAYLARI

İYİ Parti Genel Merkezinde partinin Ankara Büyükşehir İlçe Belediye Başkan Adayları tanıtıldı. Meral Akşener’in katılımıyla gerçekleştirilen tanımında 18 ilçe belediye başkan adayı açıklandı.

Buna göre İYİ Parti’nin Ankara’nın ilçelerinde açıkladığı belediye başkan adayları şöyle:

"Akyurt belediye başkan adayı Nihat Karaoğlan, Altındağ belediye başkan adayı Remzi Sağlam, Ayaş belediye başkan adayı Alaattin Süer, Bala belediye başkan adayı Levent Gürbüz, Beypazarı belediye başkan adayı Veysel Ayık, Çamlıdere belediye başkan adayı Numan Cengiz, Çankaya belediye başkan adayı Osman Topal, Çubuk belediye başkan adayı Korhan Merki, Elmadağ belediye başkan adayı Cemalettin Delice, Etimesgut belediye başkan adayı Hilmi Özer, Gölbaşı belediye başkan adayı Fehmi Kandemir, Haymana belediye başkan adayı Yakup Coşkun, Kahramankazan belediye başkan adayı Fatma Gülümser Birol, Kalecik belediye başkan adayı Filiz Ulusoy, Keçiören belediye başkan adayı Kemal Babuccu, Mamak belediye başkan adayı Hüseyin Bayındır, Sincan belediye başkan adayı Fatih Koca, Şereflikoçhisar belediye başkan adayı Avni Yıldırım, Yenimahalle belediye başkan adayı Sevin Çağlayan."

Haberin Devamı

MERAL AKŞENER'DEN CHP'YE HATAY TEPKİSİ

Akşener, partisinin TBMM Grup Toplantısında yaptığı konuşmada ise Erzincan İliç'teki maden ocağında meydana gelen toprak kayması ile Antalya'daki sel baskınını anımsatarak, geçmiş olsun dileğinde bulundu. Akşener'in gündeminde 6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'daki protesto gösterisi de vardı.

'MİLLETİN ELEŞTİRİSİNİ KABUL EDEMEZ OLMUŞLAR'

6 Şubat depremlerinin yıl dönümünde Hatay'da düzenlenen anma etkinliğinde hem iktidar hem muhalefetten isimlerin vatandaşların tepkisiyle karşılaştığını belirten Akşener, "Ana Muhalefet'ten de gösterilen tepkiyi hazmedemeyenler çıkıp dediler ki; 'Protestocuların, kim olduğunu biliyoruz.' Hatta tek tek saymış olsalar gerek, sonra bir de ekleme yapıp, '100 protesto yaşandıysa, 99'u hükümete yönelikti' dediler. Demokrasi havarilerine bak sen. Sansürden sonra bunu da görmüş olduk. Hadi biz rakibiz; ama bunlar sadece bizim eleştirilerimizi değil, artık milletin eleştirilerini de kabul edemez olmuşlar. Bir yandan vatandaştan tepki görünce 'marjinaller' diyenleri kınayacaksınız; ama o tepki size gelince dönüp vatandaşa 'biz onları biliyoruz' diye parmak sallayacaksınız. Yok öyle yağma. Buradan açıkça ilan ediyorum. Bizim için 'Çadır yok' diyen depremzedelere 'tasmalı' diyen meczup yandaşlar ile kendilerine oy gelmediği için yapılan yardımları haram eden vicdansız yoldaşların arasında hiçbir fark yoktur" diye konuştu.

Haberin Devamı

İYİ Partide aday gerginliği Meral Akşener, Ankara İl Başkanını görevden aldı

'VAR GİT ÖLÜM' TÜRKÜSÜNÜ DİNLETİRKEN GÖZYAŞLARINI TUTAMADI

Akşener, konuşmasının ardından son zamanlarda yaşanan ölümlere üzüntüsünü dile getirerek duygularını anlatmak için Aşık Edebiyatı şairi Karacaoğlan'ın şiirinden bestelenmiş 'Var Git Ölüm' türküsünü cep telefonundan açtı. Türküyü dinlerken ağlamaya başlayan Akşener, "Söz veriyorum, biz İYİ Parti olarak bunun önüne geçeceğiz. Değişen bir şeyler olmalı. Niçin hep garipler, fakirler kaçamıyor. Niçin hep haksızlıklar hep bunlara oluyor. 1607-1679 (Karacaoğlan'ın doğum ve ölüm yılı), 2024. Ant olsun, şart olsun bunları değiştireceğiz" diye konuştu. (Elif ER BULUT/ANKARA, DHA)