Gündem Oyuncak ayıda gizli kamera

Oyuncak ayıda gizli kamera

07.06.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul’da casus dinleme ve izleme ürünleri satan bir şebekeye yönelik operasyonda ilginç malzemeler ele geçirildi. Baskında oyuncaktan uydu alıcısına, lambadan saate kadar içerisinde kamera ve dinleme cihazı barındıran ürünler bulundu

Oyuncak  ayıda gizli  kamera

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, içinde kamera ve dinleme cihazları barındıran ürünleri internet üzerinden satan bir şebeke tespit etti. Satışı yasak olan ve kaçak yollarla Türkiye’ye sokulan ürünleri pazarlayan şebekeyle ilgili yapılan araştırmalarda içinde kamera barındıran duvar saati, kol saati, oyuncak ayı, oyuncak araba, anahtarlık, şarj cihazı, uydu alıcısı, lamba gibi farklı tiplerde yüzlerce ürünü el altından sattığı belirlenen şebekeye geçtiğimiz hafta sonu operasyon düzenlendi.
Şantaj amaçlı
İnternet üzerinden alışveriş yapılan farklı siteler üzerinden ürünleri 200 lira ile bin lira arasında değişen fiyatlara sattıkları belirlenen şebekenin Beyoğlu ve Fatih’teki yedi adresine düzenlenen baskında yedi şebeke üyesi gözaltına alındı.
Şebekenin müşteri portföyünü inceleyen polis, müşteri listesinde ilk sırada eşini takip ettiren kişilerin yer aldığını tespit ederken, bu kişiler tarafından satın alınan ürünlerin anlık kayıt yaptığı ve bilgisayar desteği ile uzaktan da izlenebildiği tespit edildi. Ele geçen casus ürünlerin çete ve şebekeler tarafından şantaj amaçlı da kullanıldığını belirleyen uzman ekipler, bakıcı bulunduran ailelerinde bu ürünlere rağbet ettiğini ifade etti.