Gündem Özellikle seçtiler! Dört yılda bir gelen mutluluk

Özellikle seçtiler! Dört yılda bir gelen mutluluk

29.02.2024 - 17:27 | Son Güncellenme:

4 yılda bir kez gelmesinden dolayı özel bir tarih olan 29 Şubat’ta hayatını birleştirmek isteyen çiftler, evlendirme dairelerine koştu. Adana, Konya, Hatay başta olmak üzere tüm yurttaki çiftler soluğu nikah masasında aldı.

Çiftler, 4 yılda bir gelen 29 Şubat tarihinde nikah kıymak istemezken Adana’da onlarca çift 29 Şubat’ta evlendi. Merkez Yüreğir ilçesinde 16 çift evlenirken diğer ilçelerde de onlarca kişinin evlendiği öğrenildi.

Haberin Devamı

ÖZELLİKLE SEÇTİLER

Yüreğir Belediyesi Evlendirme Dairesi’ne gelen çiftler, 29 Şubat’ı özellikle seçtiklerini, en mutlu günlerinin özel bir ana denk gelmesini istediklerini söyledi.

İhlas Haber Ajansı’na konuşan Hatice Türk, “Bu günü özellikle seçtik. En mutlu günümüzde bir anı olsun istedik. İleride bu anı çocuklarımıza anlatacağız. Her sene de evlilik yıl dönümümüzü kutlayacağız, sadece 4 yılda bir resmi olarak 29 Şubat’ta kutlayacağız” dedi.

Özellikle seçtiler Dört yılda bir gelen mutluluk

Abuzer Ataç ise eşine her sene hediye alacağını, kutlama yapacağını söyledi.

Evlenen Melike Konukman isimli gelin ise mutlu olduğunu, 4 yılda bir evlilik yıl dönümü kutlamalarının sorun olmayacağını söyledi.

Serdar Çapkın isimli damat ise özellikle bu günü seçtiklerini, eşine 4 yılda bir hediye alacağını belirtti.

Haberin Devamı

Özellikle seçtiler Dört yılda bir gelen mutluluk

ŞANS ESERİ 29 ŞUBAT'TA NİKAH MASASINA OTURDULAR

Konya’da ise şans eseri seçtikleri 29 Şubat tarihinde nikahları kıyılan ve evlilik yıl dönümlerini 4 yılda bir kutlayacaklarını sonradan fark eden Şerife Nur ve Fatih Kara çifti, nikah tarihlerinin planlı olmadığını belirtti.

Konya'da evlenmek için Selçuklu Belediyesi Evlendirme Dairesine başvuran Şerife Nur Kamacı (22) ve Fatih Kara (23) çifti, nikah tarihi olarak 29 Şubat tarihinin müsait olması nedeniyle bu tarihte karar kıldı. Nikah tarihlerini alırken evlilik yıl dönümlerini 4 yılda bir kutlayacaklarından habersiz olan Şerife Nur ve Fatih Kara çiftçi, 29 Şubat tarihinde Selçuklu Belediyesi Evlendirme Dairesi Salonunda kıyılan nikah töreniyle dünya evine girdi. Evlilik yıl dönümlerinin 4 yılda bir gelecek olmasından dolayı umutlarını kaybetmeyen çift, nikah tarihi olmasa da düğün tarihinde evlilik yıl dönümlerini kutlayabileceklerini ifade etti.

Özellikle seçtiler Dört yılda bir gelen mutluluk

"BENİM İÇİN DEĞİL AMA EŞİM İÇİN ŞANSLI OLUYOR"

Evlilik yıl dönümlerinin şans eseri 29 Şubat'a denk geldiğini belirten Fatih Kara, "4 yılda bir yaşanan 29 Şubat günü bize denk geldi. Bu tarihi özellikle seçmedik ama iyi oldu. Sene sene kutlarız yıl dönümünü. Denk gelmeyen günlerde bir gün önce veya bir gün sonra yıl dönümümüzü kutlarız” dedi.

Haberin Devamı

Fatih Kara ile nikah masasına oturan Şerife Nur Kara ise, “4 yılın bedeli ağır olur tabi... Eşimin de dediği gibi planlı olmadı. Günü öyle denk geldi ama olsun nasip böyleymiş. Nikah günü olmasa da düğün günü kutlanır. Her yıl düğün tarihi var o garanti. Benim için değil ama eşim için şanslı oluyor. Ben her sene hediyemi beklerdim ama yine de alır” diye konuştu.

 

Özellikle seçtiler Dört yılda bir gelen mutluluk

KAYSERİ

Kayseri’de evlenmek isteyen bazı çiftler, özel olması nedeniyle takvimde 4 yılda bir gelen 29 Şubat’ı tercih etti. Çiftlerin bazıları özel olması için bazıları iste ekonomik olması için 29 Şubat’ı tercih ettiklerini söyledi.

4 yılda bir kez gelmesinden dolayı özel bir tarih olan 29 Şubat’ta hayatını birleştirmek isteyen çiftler, evlendirme dairelerine koştu. Özel bir gün olması nedeniyle tercih edilen 29 Şubat’ta evlendirme dairelerinde boş saat kalmazken, çiftler ise tercih sebeplerinin özel bir gün olması ve ekonomik olması olarak açıkladı.

‘20 TANE NİKAHIMIZ VAR’

Kocasinan Belediyesi Evlendirme Dairesi’nde 29 Şubat’ta 20 çiftin nikahlarını kıyacaklarını söyleyen Nikah memuru Alper Çandıroğlu, “Kimileri için özel bir gün, kimileri için ise denk geldi. Nikahlarımızı kıymaya devam ediyoruz. 29 Şubat 4 yılda bir kez gelen bir gün. Bazıları özel olması anlamında bugüne denk getirdiler. Nikahlarımızı Kocasinan Belediye’mizin yeni nikah salonunda kıymaya devam ediyoruz. Bugün gün boyunca 20 tane nikahımız var. Bir kısmını kıydık. Öğlenden sonra da bir kısmını kıyacağız ve mutluluklarına ortak olmaya devam edeceğiz. Bizim içinde özel bir gün. Böyle bir günde çiftlerimizin mutluluklarına şahitlik etmek, bizim içinde her zaman olduğu gibi özel bir gün. Senede bir çok nikah kıyıyoruz. Bunlar içinde özel günler de oluyor. Ancak böyle 4 yıl bir gelen bir günde de nikahları kıymak bizim içinde mutluluk verici bir anı oluyor” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Hayatlarını birleştirmek için 29 Şubat’ı seçen Ayşenur ve Mahmut çifti ise 29 Şubat’ı 4 yılda gelen özel bir gün olduğu için seçtiklerini ve böyle bir günde evlendikleri için mutlu olduklarını söylediler.

Haberin Devamı

HATAY

Hatay'da 4 yılda bir denk gelen 29 Şubat’ta hayatlarını birleştirmek isteyen çiftler, evlendirme dairesinin yolunu tuttu. Evliliklerini farklı bir tarihe denk getirmek isteyen çiftler, birbirlerine ’evet’ dedi.

Artık yıl uygulamasıyla şubat ayının 4 yılda bir 29 çektiği güne nikah tarihlerini denk getirmek isteyen çiftler, Antakya Belediyesi’ne başvuru yaptı. Nikah günü olarak 29 Şubat’ı seçen Fatma Sait ve Abdulkadir Barzıt çifti, birbirlerine ’evet’ dedi. Damat Abdulkadir Barzıt, günün kendileri için normal bir gün olduğunu, önemli olanın aile cüzdanını almak olduğunu söyledi.

Özellikle seçtiler Dört yılda bir gelen mutluluk

29 Şubat'ın 4 yılda bir geldiği için çiftlerin çok fazla nikah tarihi almak istemediklerini belirten Nikah Memuru Niyazi Yalçın ise, "29 Şubat'ta Türk milleti çok tarihlere takıntısı olduğu için çok fazla bu tarihe nikah alınmıyor. Ama işte az önceki çiftlerimiz, Suriyeli vatandaşlarımız için tarihin çok önemli olmadığını gördük. Önemli olan resmiyet, nikah cüzdanının olmasıdır. Bizimkilerde de tabii bazen istisnalar, çok tarihe önem vermeyenler, önemli olan resmiyet deyip o şekilde nikah tarihi alan arkadaşlarımız da oluyor. Çiftlerden bayanlar 4 yılda bir kutlanacağı için özellikle istemiyorlar. 4 yılda bir nikah tarihi mi olur düşüncesiyle, 'Biz her yıl nikah tarihimizi kutlayacağız' şeklinde söylemler ile genelde istemiyorlar. Erkeklerden yana sıkıntı yok, onlar her türlü 4 yılı kabul ediyorlar. Ama bayanlarda bu konuda sıkıntı var" şeklinde konuştu.