Gündem Paella yemeği nasıl yapılır? Paella yapılışı ve tarifi

Paella yemeği nasıl yapılır? Paella yapılışı ve tarifi

03.08.2021 - 00:11 | Son Güncellenme:

Paella yemeği, İspanya'ya özgü bir yemektir. Lezzetli bir pilav çeşidi olan paella, MasterChef'te yarışmacıların karşısına çıktı. Sebze ve deniz ürününü muhteşe şekilde bir araya getiren paella yemeği malzemeleri haberimizde...

Paella yemeği nasıl yapılır Paella yapılışı ve tarifi

Paella, temelde pirinç yemeğidir. İspanyol mutfağının en bilinen yemeklerinden biridir. Birçok farklı malzemeyle ortaya çıkarılan yemeğin yapılışında deniz mahsulleri öne çıkıyor. Peki, paella nasıl yapılır? İşte, paella tarifi...

Haberin Devamı

PAELLA NASIL YAPILIR?

Malzemeler

2 orta boy kuru soğan

4 diş sarımsak

2 orta boy domates (etli ve sulu)

5 yemek kaşığı zeytinyağı

200 gram jumbo karides

200 gram iç midye

200 gram temizlenmiş kalamar

3 baby ahtapot

1 çay bardağı beyaz şarap (Tercihe göre)

1 gram safran

1,5 su bardağı pirinç

3 su bardağı su ( tercihen balık veya sebze suyu)

1 çay kaşığı tuz

1 çay bardağı bezelye

1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

1/4 demet maydanoz

YAPILIŞI

Kuru soğanlar küçük küp şeklinde kıyılır. Ezilen sarımsaklar da kıyılır. 

Kabuğu soyulan domatesler küp küp doğranır. Deniz ürünleri ayıklanır ve ardından bol suyla temizlenir. Jumbo karideslerin kafa kısmına dokunulmazdan kullanılabilir. Fazla su ise kağıt havlu ile alınmalı.

Haberin Devamı

Sebze veya balık suyu ile yapılacaksa kısık ateşte ısıtılmalı. 

Zeytinyağının yarısı kalın ve geniş tabanlı bir tavada kızdırılır. Kuru soğan ve sarımsakları zeytinyağında sotelenir. Pirinçler ise yıkanıp süzüldükten sonra tavaya katılır. Küp küp doğranan domatesler de pirinçlerin üzerine eklenir ve kavrulur. 

Beyaz şarap ve safran da katılarak yüksek ateşte pişirilir. Sıcak suyun yarısı eklenip kısık ateşte, tuz ve karabiber ile kapalı tencerede pişmeye bırakılır.

Farklı bir tavadan kızdırılan zeytinyağına tüm deniz ürünleri ekleyip kısa süre yüksek ateşte sotelenir. Pilav tenceresine alınan deniz ürünlerinin üzerine bezelye taneleri ve kalan sıcak su eklenir. Tüm malzeme kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.