Gündem Parsel pafta sorgulama uygulamasından online olarak yararlanabilirsiniz!

Parsel pafta sorgulama uygulamasından online olarak yararlanabilirsiniz!

04.10.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulama uygulaması vatandaşların kullanımına online şekilde sunuldu. TKGM tarafından oluşturulan bu sistem ücretsiz şekilde kullanılabiliyor. Parsel pafta sorgulama uygulamasına dair detaylı bilgileri haberimizde derledik.

Parsel pafta sorgulama uygulamasından online olarak yararlanabilirsiniz

Gündelik yaşantımız içerisinde merak ettiğimiz bazı durumlar gerçekleşmesi için kurduğumuz hayallerin gerçeğe dönüşümünde etkili olabilmesi için faaliyete geçmemiz gerekir. Vatandaşların sürekli olarak kendileri için düşündüğü bazı plan ve projeler için harekete geçmeleri gerekir. Bazı zamanlarda da gerekli olan bu çalışmalara katılım sağlayabilmek için bizlerin yapması gereken belli başlı işlemler vardır. Bu nedenle de gerçekleşen bazı işlem kolaylıklarından yararlanabilmek için de bizler yapılacak olan hizmetleri kullanmamız gerekebilir. Örneğin bir imar alıp ya da kiralayıp bizlerin yapacak olduğu bu çalışmalar üzerinde kurmuş olduğu ufak çaplı projelerin hayata geçirilmesi için müsait bulduğumuz arsalar hakkında bilgi almak isteyebiliriz. Sizlerin de bildiği üzere bu imar yasalarına göre her parsel ve pafta bir kuruma yada bir kişiye aittir.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Yani bizim görüp de beğendiği bazı arsalar bazen devlete, bazen özel bir vakfa bazen de ortak kişilerin üzerine olabilir. Bu beğendiğimiz yerin satın alım işlemi için yada kiralama işlemi için o parselin tapu sahibi ile iletişime geçilmesi gerekir. Ancak bu iletişim için gerekli olan bazı durumlar vardır. Öncelikle bizler bu kişinin kim olduğunuz yada kimler olduğunu bilmemiz gerekir. Bu nedenle tapu sahibi hakkında genel bilgilere ulaşabilmek için bizler parsel pafta sorgulama işlemini gönül rahatlığı ile kullanabiliriz. Parsel pafta sorgulama işlemleri için gerekli olan tüm bu hizmetlerden yararlanabilmek için bizler de gerekli olan tüm bu işlemlerimizi daha kolay bir şekilde yapabiliriz. Parsel pafta sorgulama işlemi için ise gerekli olan yapacağınız işlemler aşağıda ki yazımızda yer almaktadır. Sizler de bu konu hakkında en detaylı bilgilere ulaşabilmek isterseniz aşağıda ki yazımızı dikkatle okuyunuz.

Haberin Devamı

Tempolu çalışma hayatımızda bizler hiçbir zaman boş olmadığınız için sürekli koşuşturmalı hayat içinde yaşarken bu gibi işlerle uğraşmak sizleri uğraştırır. Hiç kimse parsel pafta sorgulama işlemi için tapu sahibinin kimin olduğu hakkında zahmetli işlere kalkışmak istemez. Çok daha kısa yoldan bu konu hakkında bilgi sahibi olmak her vatandaş ister. Böyle olunca da vatandaşlar için olarak yapılmış olan parsel ve pafta sorgulama sistemi sayesinde oldukça kısa bir zaman dilimi içinde dilediğiniz parselin kime ait olduğunu bulabilirsiniz. Çünkü bu sorgulama işlemini gerçekleştirebilmek için boşuna vakit kaybı yaşamayız. Üstelik hem de yalnızca internete erişim sağlamanız yeterli olacaktır. Parsel pafta sorgulama işlemini bizler resmi parsel pafta sorgulama sitesi üzerinden yapabilirsiniz. Yalnızca birkaç dakika içerisinde merak ettiğiniz arsanın kime yada hangi kuruluşa ait olduğunu büyük bir kolaylıkla öğrenebileceksiniz. Mahalle, köy, il, ilçe, belde gibi alanları doğru şekilde sisteme yazdığımız takdirde kısa bir süre içerisinde bizler parsel pafta sorgulama işlemini yapabiliriz. İşte bu sayede artık bizler kurumlarda saatlerce bekleyerek zaman kaybetmiş olmadan daha kısa ve de daha pratik bir şekilde bu işlemlerimizi gerçekleştirebiliriz.