Gündem Parsel sorgulama ve pafta sorgulama işlemleri

Parsel sorgulama ve pafta sorgulama işlemleri

24.09.2016 - 10:51 | Son Güncellenme:

Parsel pafta sorgulamaları e-Devlet ve Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sayfasından yapılabiliyor. Parsel pafta sorgulaması için belediyelerin harita kadastro ve imar uygulama birimlerine gitmenize gerek kalmadı. Siz de parsel pafta sorgulamasını internet üzerinden yapmak istiyorsanız tüm detaylar haberimizde.

Parsel sorgulama ve pafta sorgulama işlemleri

Parsel pafta sorgulama hizmetine Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) ve e-Devlet resmi internet sayfalarından ulaşabilirsiniz. Parsel pafta sorgulamaları TKGM internet sayfasında direkt olarak yapılıyor. E-Devlet üzerinden yapılan işlemlerin neredeyse tümüne yakını e-Devlet şifresi ile yapılıyorken parsel pafta sorgulama işlemi e-Devlet şifresi gerekmeden yapılabiliyor.

Haberin Devamı

PARSEL SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

PAFTA SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü (TKGM) Üzerinden Parsel Pafta Sorgulama

Parsel pafta sorgulamaları TKGM resmi internet sayfası üzerinden oldukça basit üstelik e-Devlet üzerinden yapılan sorgulamalar gibi belirli yerler için sorgulama yapılmıyor. TKGM internet sayfasından yapılan parsel pafta sorgulamalarında harita üzerinden istediğiniz yerin parsel pafta bilgilerini öğrenebilirsiniz. Özel olarak belirli bir yerin parsel pafta sorgulaması için ise sorgulama işlemlerinde ayrıntılı özellikler bulunuyor. TKGM sorgulama sayfasında bulunan il, ilçe, mahalle, ada, parsel bilgilerini girerek istediğiniz yeri harita üzerinde görüp parsel pafta bilgilerini öğrenebilirsiniz. Coğrafi olarak enlem ve boylam bilgileriyle de sorgulama yapabilirsiniz. TKGM üzerinde bulunan sorgulama seçeneklerinden adres girerek direk arsa veya arazinin olduğu konuma gidip, sorgulama da yapabilirsiniz. Sorgulama ekranında bulunan KATMAN tercihi ile farklı görüntüleme sistemleri ile haritanın görünümünü değiştirmeniz mümkün. Ayrıca harita üzerinden bulunan kısayol menüsü ile birçok özelliği kullanmanız da mümkün. Komşu parselleri göstermeden, mesafe ölçmeye kadar geniş bir özellik menüsü bulunuyor.

Haberin Devamı

E-Devlet Üzerinden Şifresiz Parsel Pafta Sorgulama

Öncelikle e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapınız. Parsel pafta sorgulama hizmetine ulaşmak için arama bölümüne parsel pafta sorgulama veya imar bilgisi yazmanız yeterli olacaktır. Parsel pafta sorgulamasını yapacağınız arsa veya arazinin bulunduğu belediye üzerinden sorgulama yapabilirsiniz. Bunun için örneğin; Beyoğlu Belediyesi İmar Bilgisi sorgulama bağlantısına giriş yapmanız gerekiyor. Parsel pafta sorgulamasını yapmanız için arsa veya arazinin bir belediyenin sınırları içerisinde olması gerekiyor. Sorgulama ekranında sorgulama 2 farklı yöntem ile yapılabiliyor. Adres bilgileri ile ve ada/parsel bilgileriyle sorgulama bulunuyor. Hangi yöntemin içerisindeki bilgileri biliyorsanız o yöntem ile sorgulama yapabilirsiniz. Ada/parsel sorgulamada mahalle adı, ada ve parsel bilgilerini. Adres bilgileri ile sorgulama mahalle adı, cadde/sokak adı, dış kapı numarası bilgilerini bilmeniz gerekiyor. İstediğiniz yöntemi seçip Sorgula bağlantısına tıklayarak, parsel pafta sorgulamalarınızı kolayca yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

Parsel pafta sorgulamaları arsa/arazi sahibi için ve arsa/arazi sahibi olacak kişiler için büyük önem teşkil ediyor. Bu sorgulama işlemleri ile arsa/arazinin tüm bilgilerine ulaşılabiliyor. Bu bilgiler satış ve alım işlemleri için çok önemli. Bir arsanın veya arazinin birden fazla parseli ve parsellerin farklı sahipleri bulunabiliyor. Bu durumları önceden kişilerin bilmesi gerekiyor. Eğer bunun bilgisi olmadan arsanın sahibi olurlarsa, sonradan haberleri olmadan arsalarına ortak kişiler çıkabilir. Ayrıca yaşanabilecek yasa dışı olayların da önüne geçebilecek bu uygulamalardan faydalanmak çok basit. Parsel pafta sorgulamaları e-Devlet ve TKGM tarafından internet üzerinden yapılan bir işlem haline getirildi. Siz de hemen bu sorgulama hizmetinden yararlanabilirsiniz.

Yazarlar