Gündem Pasaport yenileme işlemini internetten yapmak mümkün mü?

Pasaport yenileme işlemini internetten yapmak mümkün mü?

24.11.2016 - 09:59 | Son Güncellenme:

Türkiye’de yeni geçiş yapıla e-pasaport modeli ile birlikte pasaport sahibi vatandaşlar için pasaport yenileme işlemleri gündeme geldi. Günümüzde vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile pasaport yenileme işlemlerini gerçekleştirebiliyor. Türkiye’de vatandaşlar, pasaport yenileme işlemlerini birden fazla sebepten dolayı yapabiliyor.

Pasaport yenileme işlemini internetten yapmak mümkün mü

Her geçen gün hızla gelişen teknoloji ve insanların yaşamları içerisinde sağlamış olduğu yeni nesil olanaklar 21.yüzyıl dünyasında artık ulaşım alanında havayolu ulaşımının çok daha yoğun şekilde tercih edilmesine yol açıyor ki bu durumda uluslar arası seyahatlerinin daha popüler bir hale gelmesine neden oluyor. Modern yüzyıl Türkiye’sinde yurtdışı seyahatlerinin son yıllarda her geçen gün hızla artış göstermesi ile birlikte artık pasaport işlemlerinde de çok ciddi bir yoğunluk meydana geliyor. Bu durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde başta pasaport yenileme ve pasaport başvuru işlemleri olmak üzere tüm pasaport işlemleri dolayısı ile Emniyet Genel Müdürlüğü’nde ciddi bir yoğunluğun meydana gelmesine neden oluyor.

Pasaport Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Modern yüzyıl Türkiye’sinde uluslar arası seyahatler için en önemli gereklilik arz eden belge olan pasaportların alımını için vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuru gerçekleştirebiliyor. Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların, uluslar arası seyahat gerçekleştirebilmek amacı ile devletten alabilmekte olduğu tüm pasaport sınıflarının her birinin belirli bir geçerlilik süresi bulunuyor. Bu çerçeve de günümüzde vatandaşların yurtdışı seyahatleri çerçevesinde pasaport kullanımları esnasında pasaportlarının geçerlilik süresini dolması durumunda pasaport yenileme işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar mevcut durumda kullanmakta oldukları ve türü fark etmeksizin tüm pasaportlarının yasal kullanım sürelerinin dolması durumunda pasaportlarını yasal olarak yurtdışı seyahatleri amacı ile kullanabilmeleri için Emniyet Genel Müdürlüğü’ne pasaport yenileme işlemi çerçevesinde başvuru gerçekleştirmeleri gerekliliği bulunuyor.

Modern yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşların oldukça yoğun ve sık bir şekilde kullanmakta oldukları pasaportlarına ilişkin olarak geçerlilik süresinin dolması nedeninin dışında da pasaport yenileme işlemleri çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuru gerçekleştirebilme şansına sahip olabiliyor. Bu çerçevede de günümüzde vatandaşlar mevcut durumda kullanmakta oldukları pasaportlarına yönelik olarak pasaport yenileme işlemlerini pasaportlarının çalınması, pasaportlarının kaybolması, pasaportlarının yıpranarak kullanılamaz duruma gelmesi veya pasaportta kullanım yeri kalmaması gibi pek çok neden dolayısı ile gerçekleştirilebilmektedir. Bu çerçevede de günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık e-pasaport modeli dolayısı ile de vatandaşlar tarafından Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik olarak pasaport yenileme işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Her geçen gün büyük bir hız ile gelişmekte olan modern yüzyıl teknolojilerin kamu hizmetleri alanında son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanılmakta olduğu bugünlerde Emniyet Genel Müdürlüğü çatısı altında da pasaport uygulamalarına yönelik olarak yeni nesil e-pasaport modeline geçiş gerçekleştiriliyor. Bu durumda günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların mevcut durumda kullanmakta oldukları pasaportlarına yönelik olarak pasaport yenileme işlemlerini gerçekleştirebilmeleri konusunda e-pasaport modeli ile birlikte pek çok yeniliğin meydana gelmesine neden oluyor. Günümüz modern yüzyıl teknolojilerini son derece yoğun ve sık bir şekilde kullanmakta olan Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşlara yönelik olarak internet üzerinde e-pasaport hizmetleri ekranı hizmetleri sunuluyor.