Gündem Pasaport yenilemesi nasıl yapılıyor?

Pasaport yenilemesi nasıl yapılıyor?

22.11.2016 - 09:56 | Son Güncellenme:

Türkiye’de pasaport sahibi olan vatandaşların belirli süreler içerisinde pasaport yenileme işlemi gerçekleştirmesi gerekliliği bulunuyor. Bu çerçevede de günümüzde vatandaşlar pasaport yenileme işlemlerini Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığıyla yapabiliyor. İnternette e-pasaport modeli çerçevesinde pasaport yenileme ve diğer tüm pasaport işlemlerine yönelik olarak hizmet ekranı da yine Emniyet Genel Müdürlüğü’nce hizmete sunulmuş durumda.

Pasaport yenilemesi nasıl yapılıyor

Türkiye’de, tüm modern toplumlarda olduğu gibi vatandaşların yurtdışı seyahatleri gerçekleştirebilmesi için öncelikli olarak pasaport sahibi olması gerekliliği bulunuyor. Türkiye’de pasaport uygulama ve hizmetleri günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştiriliyor. Bu çerçevede de günümüzde vatandaşlar artık pasaport yenileme ve daha pek çok farklı ehliyet işlemine yönelik olarak Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuru gerçekleştirebiliyor. Her geçen gün hızla gelişen modern yüzyıl teknolojileri, Türkiye’de yaşam standartlarındaki yükselme ve daha pek çok farklı etkene bağlı olarak artık toplum genelinde, dünyanın pek çok gelişmiş ülkesinde olduğu gibi yurtdışı seyahatlerinin daha ulaşılabilir seviyeye gelmesi ile birlikte oldukça yoğun şekilde ilgi görüyor. Bu durum günümüzde Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde pasaport hizmetleri alanında da son derece ciddi bir yoğunluğun meydana gelmesine neden oluyor.

Pasaport Yenileme İşlemi İçin TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık vatandaşlar Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde yalnızca pasaport başvuruları değil aynı zamanda da pasaport yenileme gibi işlemleri de sıklıkla gerçekleştirmeye başladı. Özellikle de modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşların farklı kademelerde sunulmakta olunan pasaportlardan almaları durumunda her bir pasaportun belirli bir geçerlilik süresi bulunuyor. Tüm pasaport türlerinde etkin bir şekilde uygulanmakta olunan bu durum dolayısı ile Türkiye’de pasaport kullanan ve yasal olarak belirlenmiş olan geçerlilik süresi dolan pasaportlara yönelik olarak vatandaşların pasaport yenileme işlemlerini gerçekleştirmeleri gerekiyor. Vatandaşların Emniyet Genel Müdürlüğü aracılığı ile gerçekleştireceği bu yenileme işlemi ile mevcut pasaportunu çok daha uzun süreler kullanabilme şansına sahip olabilme şansına sahip olabiliyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde vatandaşlar pasaportlarına yönelik olarak pasaport yenileme işlemlerini yalnızca pasaportun mevcut olan yasal geçerlilik süresi dolması üzerine yapmıyor. Bunun yanı sıra günümüzde vatandaşların pasaport yenileme işlemi çerçevesinde Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvuru gerçekleştirmesinin pek çok sebebi bulunuyor. Bu sebepler arasında öne çıkan nedenler ise pasaportlarındaki tüm alanların doldurulması ve yer kalmaması, pasaportun çalınması, pasaportun kaybolması veya pasaportun kullanılamaz duruma gelecek şekilde zarar görmesi gibi pek çok neden dolayısı ile pasaport yenileme işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

Günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde artık gelişen teknoloji ile birlikte pek çok kamu hizmet ve uygulamasında olduğu gibi pasaport hizmetlerinde de modern yüzyıl teknolojisine entegrasyon çalışmaları çerçevesinde geçiş yapılan e-pasaport modeli çerçevesinde de pasaport yenileme işlemleri gerçekleştiriliyor. Ancak günümüz modern yüzyıl Türkiye’sinde uygulamaya alınmış olan e-pasaport modeli ile birlikte vatandaşların pek çok neden dolayısı ile pasaportlarına yönelik olarak gerçekleştirilmekte olunan pasaport yenileme başvuruları konusunda da son derece ciddi yenilikler ve değişiklikler meydana geldi. Özellikle de günümüzde yeni geçiş yapılan ve daha modern standartlarda pasaport kullanımının dünyanın her yerinde sağlanabilmesi amacı ile geçiş gerçekleştirilmiş olunan e-pasaport modeli ile birlikte artık vatandaşların pasaport yenileme işlemlerini gerçekleştiremedikleri ve bunun yerine doğrudan yeni e-pasaport başvuruları gerçekleştirebildikleri belirtiliyor.