Gündem Pentagon'dan CNN Türk'e açıklama: İran'a karşı İsrail'i destekleriz

Pentagon'dan CNN Türk'e açıklama: İran'a karşı İsrail'i destekleriz

11.04.2024 - 22:37 | Son Güncellenme:

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, Pentagon'a 'ABD ve İsrail'in İran'ı vurma ihtimali var mı?' sorusunu yöneltti. Pentagon tarafından yapılan açıklama ise dikkat çekiciydi. İşte detaylar...

CNN Türk Washington Temsilcisi Yunus Paksoy, Pentagon'a 'ABD ve İsrail'in İran'ı vurma ihtimali var mı?' sorusunu yöneltti. Yunus Paksoy basın toplantısında yaşananları şu sözlerle aktardı:

Haberin Devamı

ABD ve İsrail'in İran'ı vurma ihtimali var mı sorusuna cevap vermekten kaçındılar. Demek ki bütün ihtimaller masada. Güçlerimiz tehdit altında olursa, gerekli her türlü koruma tedbirlerimizi alacağız. Ancak ne zaman saldırı olabileceğine dair konuşmayacağız. İran'a karşı İsrail'i destekleriz. 

2 tane hedefleri var bölgede, kendi güçlerini ve İsrail'in kendini koruma hakkını korumak. Ne evet, ne de hayır diyorlar. İran'ın cevabını görmek istiyorlar.

İsrail'den gerilimi yükselten İran açıklaması: Tetikteyiz ve hazırlıklıyız

İsrail’in İran güvenlik güçlerinin ölümüne yol açan saldırıları iki ülke arasındaki ipleri gererken, son olarak Şam'da İran Konsolosluğunun hedef alınması gerilimi doruğa çıkardı. İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın konsolosluğun hedef alınmasının karşılıksız bırakılmayacağını söylemesi İsrail ve ABD’yi teyakkuza geçirdi. İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) Sözcüsü Daniel Hagari yaptığı açıklamada, İran’dan gelebilecek saldırılara yönelik yapılan hazırlıklara değinerek, “Tetikteyiz ve çeşitli senaryolar için son derece hazırlıklıyız. Durumu sürekli değerlendiriyoruz. IDF'nin sahip olduğu çeşitli kabiliyetleri kullanarak saldırı ve savunmaya stratejik ortaklarımızla birlikte hazırız” dedi.

Haberin Devamı

“ABD silahlı kuvvetleriyle stratejik ilişkimiz güçlü”

ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı (CENTCOM) Komutanı General Michael Kurilla’nın İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi ile bölgedeki güvenlik sorunlarını değerlendirmek üzere bu sabah ülkeye geldiğini belirten Hagari, "ABD silahlı kuvvetleriyle stratejik ilişkimiz güçlü ve sıkı. İran topraklarından yapılacak bir saldırı, İran'ın Orta Doğu'daki durumu tırmandırma ve başkalarının arkasına saklanmayı bırakma niyetinin açık bir kanıtı olacaktır” şeklinde konuştu.

Hagari, çok başarılı bir hava savunma kabiliyetlerinin olduğunu vurgulayarak, sivillerin mevcut ve değişmeyen İç Cephe Komutanlığı yönergelerine uymaya devam etmeleri ve tetikte olmaları gerektiğini sözlerine ekledi.