Gündem Pitbull saldırısında 1 kişinin ölümüne neden olmuştu! O polis hakkında ilk duruşmada karar

Pitbull saldırısında 1 kişinin ölümüne neden olmuştu! O polis hakkında ilk duruşmada karar

20.07.2023 - 12:19 | Son Güncellenme:

İstanbul Fatih’te görev yaptığı birime giderken 2 pitbull cinsi köpek gezdiren 3 kişi ile omuz atma tartışmasına giren ve iddiaya göre köpekler kendisine saldırınca ateş açıp bir kişinin ölümüne sebep olan polis memuru hakkında açılan davada ilk celsede karar açıklandı.

Pitbull saldırısında 1 kişinin ölümüne neden olmuştu O polis hakkında ilk duruşmada karar

İstanbul Fatih’te görev yerine giden polis memuru Kadir A. pitbull cinsi iki köpek gezdiren 3 kişi ile aynı kaldırımda karşı karşıya geldi. Polis memuru Kadir A. ile 3 kişilik grup arasında omuz atma tartışması başladı. İddiaya göre tartışma büyüdü ve polis memuru köpekler kendisine saldırınca ateş açtı. Polis memurunun açtığı ateş sonrası köpeklerin sahibi Poyraz Gelenler hayatını kaybetti. Yaşanan olayın ardında tutuklanan polis memuru Kadir A.’nın yargılanmasına başlandı. İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya tutuklu polis memuru Kadir A. avukatlarıyla birlikte katıldı. Olayda hayatını kaybeden Poyraz Gelenler’in ağabeyi de avukatıyla birlikte duruşmada hazır bulundu.

Haberin Devamı

“KÖPEKLERİ GÖRÜNCE DEHŞETE KAPILDIM”

Duruşmada ilk kez savunma yapan sanık polis memuru Kadir A., dar bir kaldırımda yürüdüğü sırada karşıdan üç kişinin elinde 2 pitbull cinsi köpekle geldiklerini gördüğünü söyleyerek, “Küçüklüğümde beni köpek ısırdığı için köpeklerden çok korkarım. Köpekleri görünce dehşete kapıldım. Köpeklerin tasması yoktu. Kaçmaya çalışırken gruptan biriyle çarpıştım. Bana, ‘Önüne baksana lan’ dedi. Sonra ölen Poyraz geldi. Hiçbir şey söylemeden bana yumruk attı. Saldırmaya başladı. Yere düştüm. O sırada Poyraz Gelenler’in elinde bıçak görünce ben de silahımı çıkarıp havaya ateş ettim. Ben ateş edince gruptaki 3 kişi kaçtı. Ancak Poyraz Gelenler ile 2 köpek kaçmadı” dedi.

Haberin Devamı

Pitbull saldırısında 1 kişinin ölümüne neden olmuştu O polis hakkında ilk duruşmada karar

(Poyraz Gelenler)

“ONLAR BENİ ÖLDÜRECEKTİ”

Köpeklerden birinin tasmasız olduğunu, olay sırasında diğerinin de tasmasının açıldığını iddia eden sanık Kadir A., “Hem ölen şahıs hem de köpekler saldırmaya devam edince tekrar ateş ettim. Ne yaptığımı da bilemedim. Dehşete kapılmıştım. Olay çok hızlı gelişmişti. Onlar beni öldürecekti” dedi.

“EĞİTİMLİ BİR POLİS NEREYE ATEŞ EDECEĞİNİ BİLMELİ”

Sanığın ifadesinin ardından Poyraz Gelenler’in ağabeyi Seyfullah Gelenler ifade verdi. İfadesine, “Devletin memuru vatandaşı korumakla görevlidir. Öldürmekle değil” diyerek başlayan Seyfullah Gelenler, “Olaydaki köpeklerden biri 7 yıldır bizimle olan eğitimli bir köpektir. Mahallede yetişti. Saldırgan bir köpek değil. Diğeri ise zaten daha yavruydu. Köpekler saldırdıysa o zaman köpekleri vursaydı. Bu şahıs kardeşimi bilerek ve isteyerek öldürdü” dedi. Sanığın eğitimli bir polis olduğunu söyleyen ağabey Seyfullah Gelenler, “Nereye ve nasıl ateş edeceğini bilmesi lazım” dedi.

“SENİ DE ÖLDÜRÜRÜM DEDİ”

Olay anında Poyraz Gelenler ile birlikte olan ve köpeklerden birinin tasmasını tuttuğunu iddia eden Afgan uyruklu Basır Ahmed de tanık olarak dinlendi. Olay günü Poyraz Gelenler ile birlikte köpekleri gezdirmek için sahile gittiklerini anlatan Basır Ahmed, “Polis ile ilk çarpışan bendim. Ben özür dileyip devam ettim. Ancak arkama baktığımda kavga çıkmıştı” dedi.

Haberin Devamı

Poyraz Gelenler ile sanık Kadir A.’nın kavga ettiğini söyleyen tanık, “İlk kimin yumruk attığını görmedim. Sanık silah sıktı. Biz kaçmaya başladık. Sonra sanık ben polisim dedi. Geri geldim. Rahmetlinin başında dururken benim de başıma silah uzatıp, ‘seni de öldürürüm’ dedi. Ben kaçmadan önce elimde tuttuğum köpeği oradaki demire bağlamıştım” dedi.

Pitbull saldırısında 1 kişinin ölümüne neden olmuştu O polis hakkında ilk duruşmada karar

“KÖPEKLER SÜREKLİ HAVLIYORDU”

Olay yerinin yakınında güvenlik görevlisi olan ve ambulansı arayan güvenlik görevlisi İbrahim T. de tanık olarak dinlendi. Silah sesleri ve bağırış sesleri duyduğunda olay yerine gittiğini anlatan tanık, “Ben çıktığımda sanık olan polis memuru bana bağırarak, ‘hemen ambulansı çağır’ dedi. Ben de ambulansı aradım. Kendisi de sürekli telefondaydı. Yerde yatan kişiye de müdahale etti. Çevreye toplanan vatandaşlara, ‘ayaklarını kaldırın kan kaybetmesin’ diyordu. Bu sırada biri gelip, ‘Yaptığını gördün mü? Gerek var mıydı?’ gibi şeyler söyledi. Bu sırada polis memurunun elinde silah vardı. Köpeklerde sürekli havlıyordu. Polise, ‘Sen sakin ol gel benim orada bekle” dedim. Benim oraya gittiğimizde hemen silahını beline koydu. Köpeklerde tasma olduğunu görmedim” dedi.

Haberin Devamı

HAKSIZ TAHRİK VE TAKDİR İNDİRİMİ

Sanık savunması ve tanık beyanlarını alan mahkeme heyeti verdiği aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme sanık polis memurunu, “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 13 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sonrasında cezada takdir indirimi de uygulayan mahkeme cezayı 10 yıl 10 aya düşürdü.