Gündem 'PKK halktan umduğu desteği bulamadı'

'PKK halktan umduğu desteği bulamadı'

26.02.2016 - 18:11 | Son Güncellenme:

HÜR Dava Partisi (Hüda-Par) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da terör olaylarının olduğu bazı ilçelerde terör örgütü PKK’nın, halktan umduğu desteği bulamadığını söyledi.

PKK halktan umduğu desteği bulamadı

Hüda-Par Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, il başkanlığı binasında basın toplantısı düzenledi. Zekeriya Yapıcıoğlu, bölücü terör örgütü PKK’nın yaşanan terör olaylarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da yaşanan terör olaylarında halktan destek bulamadığını söyleyerek, şunları dedi:

Haberin Devamı

"Cizre’de olayların önceki gibi olmadığını, büyük oranda durulduğunu söylemek mümkündür. Yani ilk günkü şiddette değil, fakat Sur’da hala olaylar devam ediyor. Halen patlamalar oluyor, can kayıpları yaşanıyor. Başından beri söylüyoruz; bu yol, yol değil. Çatışmaların şehir içlerine taşınması, sivil insanların yaşadığı sokaklara bombaların döşenmesi, milletin mağduriyetinin büyümesine sebebiyet veriyor. Gönül arzu eder ki sivillerin yaşamadığı yerlerde de yani kırsalda ve dağlarda da çatışmaların olmasın. Mesele her neyse sulh yoluyla, siyaset yoluyla konuşularak çözülsün. Fakat bilinçli olarak PKK çatışmaları şehir merkezine taşıdı. PKK, halktan umduğunu bulamadı. PKK, halkı bu çatışmaların içerisine çekmeye ve belki de ayaklandırmaya çalıştı, ama halk bunu gördü. Kendi menfaatinin burada olmadığını gördü ve bu çağrılara kulak vermedi diye düşünüyoruz. Umuyorum ki daha başka yerlere de yayılmadan bu olaylar son bulur. Mesele her neyse, kim ne talep ediyorsa bunu siyaset yoluyla, barış yoluyla dile getirir."