Gündem PKK’nın Zap’taki kampları vuruldu

PKK’nın Zap’taki kampları vuruldu

15.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın kuzeyindeki Zap ile Sinat-Haftanin bölgelerinde saldırı hazırlığında oldukları belirlenen teröristlere yönelik hava harekatı düzenlendi; 10 PKK’lı öldürüldü, örgütün 3 silah mevzisi ile 4 barınma alanı imha edildi

PKK’nın Zap’taki kampları vuruldu

Irak’ın kuzeyindeki Zap, Sinat-Haftanin bölgelerindeki bölücü terör örgütü PKK’ya ait hedeflere önceki gün düzenlenen hava harekatında 10 terörist etkisiz hale getirildi, 3 silah mevzisi ile 4 barınma alanı imha edildi. Şırnak’ın Beytüşebap ilçesindeki İncebel Dağları-Kato bölgesinde 19 Nisan’dan bu yana süren operasyonlarda ise 10 yeni mağara daha tespit edildi. Mağaralarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi.

TSK’dan yapılan bilgilendirmeye göre, önceki gün Zap ile Sinat-Haftanin bölgelerinde bir grup terörist tespit edildi. Hava Kuvvetleri Komutanlığınca düzenlenen hava harekatıyla Zap bölgesinde 2, Sinat-Haftanin’de 8 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirildi. Harekatta 3 silah mevzisi ve 4 barınma alanı da imha edildi.

5 terörist teslim oldu

Irak’ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan bölücü terör örgütü üyesi 5 kişi ise Şırnak’ın Silopi’deki güvenlik güçlerine teslim oldu. Şırnak merkezdeki operasyonda ise dört sığınakta yapılan aramalarda çok sayıda mühimmat ele geçirildi, iki el yapımı patlayıcı imha edildi. Bitlis’te yürütülen operasyonlarda arazide mazotla desteklenmiş 560 kilogram el yapımı patlayıcı ele geçirildi. Patlayıcı olay yerinde imha edildi.

Diyarbakır’da Lice-Kulp karayolunun Gürbeyli mevkisindeki menfez ile asfalt zemin arasına 100 kilogram amonyum nitrat kullanılarak tuzaklanmış bir el yapımı düzeneği bulundu. Diyarbakır-Bingöl arası Çaytepe mevkiinde karayolunun kenarına gömülü vaziyette 2 bidon içerisinde yaklaşık 100 kilogram amonyum nitrat ve el yapımı patlayıcı düzeneği tespit edildi.

Haberin Devamı

Kato’da 10 mağara daha tespit edildi

Şırnak’ın Beytüşebap ilçesindeki İncebel Dağları-Kato bölgesinde de 19 Nisan günü başlatılan Şehit Jandarma Binbaşı Ahmet Karaman-2 Operasyonu’nda 25. gün de geride kaldı. Güvenlik güçleri bölücü terör örgütü üyeleri tarafından kullanılan 10 mağarayı daha tespit etti. Böylece tespit edilen mağara sayısı 38’e yükseldi. Yeni bulunan mağaralarda gizlenmiş 1 adet Kalaşnikof piyade tüfeği, 22 bin 620 adet Kalaşnikof mühimmatı, 7 bin 110 adet M-16 mühimmatı, 1932 adet uçaksavar mühimmatı, 1413 adet Doçka mühimmatı, 3 adet el bombası, 2 bin 19 litre mazot, 1 ton amonyum nitrat, 57 adet büyük tüp, 2 adet küçük tüp ele geçirildi. Operasyonların başından bu yana 419 adet muhtelif tipte silah, 201 bin 742 adet muhtelif mühimmat, 5 ton amonyum nitrat patlayıcı madde ile 50 tondan fazla yiyecek ve muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildiği belirtildi.