Gündem Plakayla HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama yapılır mı?

Plakayla HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama yapılır mı?

23.02.2016 - 23:18 | Son Güncellenme:

Plaka bilgileriniz ile HGS sorgulamalarınızı ve trafik cezası sorgulama işleminizi yapabilirsiniz. Online işlemler ile kurumlarda vakit kaybı yaşamaktan kurtulursunuz. Devamı haberimizde.

Plakayla HGS sorgulama ve trafik cezası sorgulama yapılır mı

Köprü ve otoyollardan geçiş yapabilmeniz için bir geçiş ücreti ödemeniz gereklidir. Ulaştırma Bakanlığı bu geçiş ücretini almak için çeşitli yöntemler denemiştir. Ücretleri tahsil etmek için Ulaştırma Bakanlığı en son HGS sistemini devreye sokmuştur. HGS sistemi hizmete girdikten sonra köprü ve otoyollardan geçiş yapacağınız sırada beklemenize gerek kalmamaktadır. HGS sisteminden önce OGS ve KGS sistemleri kullanılmaktaydı. Ama bu sistemlerin yavaş kalmasından dolayı Ulaştırma Bakanlığı bu sistemleri kaldırıp tek bir sistemi hizmete sokmuştur.

Haberin Devamı


Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

HGS BAKİYE SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI ÖDEME İÇİN TIKLAYINIZ!

TRAFİK CEZASI SORGULAMA İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

HGS adı verdiği bu sistem sayesinde artık vatandaşlar köprü ve otoyol girişlerinde beklemeden seri bir şekilde geçiş yapabilmektedir. HGS sistemi ile birlikte köprü ve otoyollardan geçiş yapabilmek için ilk olarak PTT kurumuna veya anlaşmalı bankalara gitmeleri gereklidir. Buralardan bir hesap açtıktan sonra HGS çipinizi de almalısınız. Bu aldığınız HGS çipini de aracınızın ön camına taktıktan sonra HGS sistemi ile birlikte geçiş yapabilirsiniz. Köprü ve otoyollardan geçiş yapacağınız sırada HGS sistemi sizden geçiş ücretini almaktadır. Bu şekilde köprü ve otoyol girişlerinde beklemeden seri bir şekilde geçiş yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

HGS sisteminizde ne kadar bakiyeniz kaldığını HGS bakiye sorgulama işlemi ile birlikte öğrenebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini PTT kurumlarına veya anlaşmalı bankalara giderek öğrenebilirsiniz. İnternet üzerinden HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. HGS müşteri hizmetlerinin internet sitesinden HGS ile ilgili birçok işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. HGS bakiye sorgulama ve HGS geçiş ihlali sorgulama işlemlerini HGS müşteri hizmetlerinin internet sayfasından gerçekleştirebilirsiniz.

HGS müşteri hizmetlerinin internet sayfasına giriş yaptıktan sonra ana sayfada yer alan müşteri hizmetleri giriş bölümünü seçmelisiniz. Bu bölümden sisteme giriş yapabilirsiniz. Eğer bir üyeliğiniz var ise bu bölüme e-posta adresinizi ve şifrenizi girdikten sonra güvenlik kodunu da gerekli yere girerek giriş yapabilirsiniz. Eğer bir üyeliğiniz yok ise üyelik almanız gereklidir. Üyelik alma işlemi için sol tarafta bulunan üye olun linkini tıklamalısınız. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı veya vergi kimlik numaranızı girmeniz gereklidir. Kullanmakta olduğunuz e-posta adresinizi de sisteme girdikten sonra bir şifre oluşturmanız gereklidir.

Son olarak güvenlik kodunu da gerekli yere girerek üyelik alma işlemini tamamlayabilirsiniz. Üyelik alma işleminden sonra sisteme giriş yapıp HGS bakiye sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan geçiş ihlali sorgulama seçtikten sonra sorgulama yapmak istediğiniz araç plaka numarasını da girdikten sonra güvenlik kodunu da girerek HGS geçiş ihlali sorgulama işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Eğer HGS bakiyenizde bakiyeniz kalmadıysa yükleme işlemi için PTT kurumlarına veya bankalara gitmeniz gereklidir. İnternet üzerinden de HGS yükleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden PTT kurumunun HGS bakiye yükleme sistemine girdikten sonra üye olmadan bakiye yüklemek için sağ tarafta bulunan üye olmadan bakiye yükleme seçeneğini seçmelidir. Sorgulama yapmak istediğiniz seçeneği seçtikten sonra seçtiğiniz seçeneğin bilgisini sisteme girerek yükleme işlemine devam edebilirsiniz.

Trafik Cezası Sorgulama ve Ödeme

Trafikte aldığınız trafik cezalarını trafik cezası sorgulama işlemi ile öğrenebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğü trafik şubeye giderek gerçekleştirebilirsiniz. İnternet üzerinden trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebildiğiniz gibi ödeme işlemini de gerçekleştirebilirsiniz. Trafik cezası sorgulama işlemini Emniyet Genel Müdürlüğünün internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Ana sayfada yer alan trafik cezası ve otopark sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya T.C. kimlik numaranızı, adınızı, soyadınızı ve doğum tarihinizi girmeniz gereklidir. Doğru bir şekilde bilgileri girdikten sonra karşınıza sorgulama seçenekleri gelecektir. Bu sorgulama seçeneklerinden araç plakasına yazılan ceza sorgulama seçeneğini seçmelisiniz. Açılan sayfaya araç plaka numarasını ve tescil belge ve seri numarasını girerek sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Trafik cezası ödeme işlemini ise Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden gerçekleştirebilirsiniz. Gelir İdaresi Başkanlığının internet sitesinden sorgulamalar sayfasında motorlu taşıt sorgulama seçeneğini seçmeniz gereklidir. Açılan sayfaya araç plaka numaranızı girmeniz gereklidir. Plaka numaranızı girdikten sonra özel bir plaka var ise bunu seçeneklerde belirtmelisiniz. Sonra son olarak tescil tarihini gün, ay ve yıl olarak sisteme girmelisiniz. Bu işlemlerden sonra trafik cezası sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Bir trafik cezanız bulunuyor ise bunu anlaşmalı bankaların kredi kartı ile ödeyebilirsiniz.