Gündem Polis değnekçiyi adım adım izledi

Polis değnekçiyi adım adım izledi

13.02.2021 - 13:02 | Son Güncellenme:

İstanbul başta olmak üzere büyük kentlerde “değnekçiler” sürücülerin korkulu rüyası olmaya devam ediyor. İstanbul Beyoğlu’nda yaya olarak devriye atan polisler cadde üzerinde aracını park etmeye çalışan sürücüye yardım eden birinden şüphelenince gizlenip izlemeye başladı. İlk bakışta yardımcı gibi görünen kişi araçtan inen sürücüden para isteyince harekete geçen polis değnekçiyi gözaltına aldı.

Polis değnekçiyi adım adım izledi

Damla GÜLER / İSTANBUL

Haberin Devamı

İstanbul Beyoğlu’nda geçtiğimiz günlerde aracını park etmek için yer arayan Muhammed G.’nin yanında gelen Dinçer T., Muhammed G.’ye aracı cadde üzerine park etmesini söyledi. Sonrasında ise Dinçer T., aracını park etmeye çalışan Muhammed G.’ye el hareketleriyle sürekli yardım etmeye çalıştı. Bu sırada olay yerinden yaya olarak geçen devriye polis ekipleri durumdan şüphelendi.

SUÇÜSTÜ YAPMAK İÇİN BEKLEDİLER

Gizlenerek olayı izlemeye başlayan polisler Muhammed G.’nin araçtan inmesini bekledi. Araçtan inen Muhammed G. 10 lirayı Dinçer T.’ye uzatınca harekete geçen polisler ikilinin yanına geldi. Dinçer T.’nin korsan otoparkçılık yaptığını söyleyerek Muhammed G.’ye parasını geri verdi. Gözaltına alınan Dinçer T. İfadesinde, park edemeyen araca yardımcı olduğunu, sonrasında araçtan inen kişinin kendi rızasıyla 10 lira verdiğini anlattı. Korsan otoparkçı olmadığını söyleyen Dinçer T., kimseden zorla para almadığını söyledi.

Haberin Devamı

SÜRÜCÜ ŞİKAYETÇİ OLMADI DEĞNEKÇİ SERBEST KALDI

Otomobil sürücüsü Muhammed G. ise Dinçer T.’nin kendisinden otopark parası istediğini söyleyerek, “Ben fiş isteyince de, ‘Buralar bize ait ben otoparkçıyım’ dedi. Ben de 10 lira uzatınca polisler geldi” dedi. Muhammed G.’nin şikayetçi olmaması üzerine, “Park ücretinin alınması, araçların çektirilmesi ve kaldırılması ile muhafazası” kanuna muhalefet suçundan işlem yapılan Dinçer T. Serbest bırakıldı.