Gündem Polis koleji başvuru şartları açıklandı

Polis koleji başvuru şartları açıklandı

02.03.2011 - 14:32 | Son Güncellenme:

.

Polis koleji başvuru şartları açıklandı

Bu yıl Polis Koleji sınavlarına girecek öğrenciler için şartlar açıklandı. SBS sınavı için para yatırıp Polis Koleji seçmelerine katılacak öğrencilerin okullarında 7-25 Mart arasında başvuru yapmaları istendi.

Haberin Devamı

Polis Kolejine girmek isteyen öğrencilerin Seviye Belirleme Sınavı (SBS) için bankaya para yatırdıktan sonra 7-25 Mart 2011 arasında öğrenim gördükleri okullara başvuruda bulunması gerektiği bildirildi.

Ankara Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada Polis Koleji için başvuruda bulunacak öğrencilerin 2011 yılı 8. sınıf SBS’ye girmesi gerektiği hatırlatılarak, bankaya para yatırdıktan sonra 7-25 Mart arasında öğrenim gördükleri okullarına başvuruda bulunacakları kaydedildi. Öğrencinin Polis Koleji başvurusunun öğrenim gördüğü okul müdürlüğü tarafından elektronik ortamda onaylanacağı ifade edilen açıklamada ayrıca, giriş sınavına katılacak adayların tespitinin orta öğretime yerleştirme puanına göre yapılacağı duyurulan kaydedildi.

Haberin Devamı

Emniyet Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın resmi internet sitesi seçme sınavlarına hak kazananların 7 Temmuz 2011’den itibaren açıklanacağı da belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir. Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra başarılı olan adaylar Sbs sınava başvurdukları İl Emniyet Müdürlüklerinin Eğitim Şube Müdürlüklerine başvurmaları gerekmektedir. Mülakat sınavının 25-27 Temmuz, beden eğitimi sınavının 28 Temmuz, yazılı test sınavı 29 Temmuz tarihinde yapılacaktır.

Emniyet Genel Müdürlüğünce görevlendirilecek Değerlendirme Komisyonu sorumluluğunda, yazılı sınav kağıtları optik okuyucu ile bilgisayar ortamına aktarılarak değerlendirilecek ve ilan edilecektir. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden 1 yanlış cevap 1/3 doğru cevabı etkileyecek şekilde yapılacaktır.

Polis Koleji Giriş Sınavlarına katılan ve yazılı (test) sınav sonucunda başarılı olan adaylar asıl ve yedek durumlarına göre ilanen duyurulur. Sınav sonunda başarılı olan adayların sınav sonucunun ilan edilmesini müteakip intibak eğitimine alınacak olması nedeniyle, adayların sınav için gelirken sınavdan sonra en çok 20 gün süreyle Ankara’da kalacak şekilde hazırlıklı gelmeleri gerekmektedir."

Haberin Devamı

Başarılı olan adaylardan ayrıca sağlık kurulu raporu isteneceği belirtilen açıklamada, son olarak, "Polis Koleji Aday Sağlık Şartları Yönetmeliği’ne göre adayın yüzünde ve görünen yerlerinde eşkal belirleyici izin, ağız, diş ve çene yapısındaki bozukluk, düz tabanlık, renk körlüğü ve gözlerin kusursuz olması gerekmektedir" denilerek detaylı bilginin Emniyet Genel Müdürlüğü ve Polis Koleji’nin resmi internet sitesinden öğrenilebileceği de hatırlatıldı.(