Gündem POMEM Mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 26. Dönem POMEM sonuçları ile ilgili duyuru yayımlandı mı?

POMEM Mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? 26. Dönem POMEM sonuçları ile ilgili duyuru yayımlandı mı?

22.01.2020 - 12:45 | Son Güncellenme:

Polis Akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden duyurular yayımlanmaya devam ediyor. Polis Akademisi Başkanlığı aracılığıyla başvuruda bulunan adaylar, yapılan duyuruları yakından takip ediyor. Polis adaylarının da sık sık incelediği Polis akademisi Başkanlığı resmi internet sitesi üzerinden yayımladığı duyurular arasında 26. dönem POMEM mülakat sonuçları var mı? POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak? Herhangi bir duyuru yayımlandı mı?

POMEM Mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak 26. Dönem POMEM sonuçları ile ilgili duyuru yayımlandı mı

26. Dönem olarak Polis Meslek Eğitim Merkezlerine lisans mezunu (5.040) erkek, (560) kadın, önlisans mezunu (1.260) erkek, (140) kadın aday olmak üzere toplam (7.000) aday asıl olarak alınacaktır. Emniyet Teşkilatı personeli şehit veya vazife malullerinin eş veya çocukları, o yıl belirlenen kontenjanın dışında tutulurlar.

Haberin Devamı

14-25 Ekim 2019 tarihleri arasında POMEM başvurusunda bulunan adaylar, POMEM mülakatlarına katıldı. Ardından POMEM mülakat sonuçlarını öğrenmek için sabırsızlanan POMEM adaylar, POMEM mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak arayışı yapıyor. Peki POMEM sonuçları için bir tarih verildi mi?

26. DÖNEM POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

26. Dönem POMEM mülakat sonuçları henüz açıklanmadı. POMEM sonuçları ile ilgili herhangi bir duyuru yayımlandığında haberimizin içeriğinde detaylı bilgi vereceğiz.

POMEM MÜLAKAT SINAVI UYGULANDI

Fiziki yeterlilik sınavında başarılı olan adaylar, mülakat sınav komisyonu tarafından mülakat sınavına tabi tutulurlar.

Adaylara, soruların yazılı olduğu bir kart çektirilir. Konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için süre verilir. Konu ile ilgili komisyonca adaya sorular sorulabilir. Değerlendirmede adayın;

a) Konu hakkında bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavrama,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi, olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter yirmi puan olmak üzere toplam yüz tam puan üzerinden yapılır. Adayın mülakat sınavından başarılı olabilmesi için yüz puan üzerinden en az yetmiş puan alması gerekir.

Haberin Devamı

POMEM MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL BELİRLENECEK?

Adayların başarı sıralamasına esas POMEM giriş puanı; adayın KPSS puanının %25’i, fiziki yeterlilik sınavı puanının %25’i ve mülakat sınavı puanının %50’sinin toplamıdır. Başarı sıralaması puanında eşitlik olması halinde sırasıyla; KPSS’den alınan puan, mülakat puanı, fiziki yeterlilik puanının yüksekliği esas alınır. Bunlarda da eşitlik olması halinde yaşı küçük olan aday tercih edilir. Adayların sınav sonuçları, sınav ile ilgili işlemler tamamlandıktan sonra Polis Akademisi Başkanlığınca ilan edilir